32 weeks in this coming Sunday!
Wednesday, May 27, 2009

Ok, ok.. nampaknya masa mmg cepat berlalu... at this Sunday, I will be in my 32 weeks of pregnancy.. baby is actively moving and sommersault sana sini and I felt my womb mcm tight sangat.. it is bcoz to accomodate the baby's growth..

Lately nie, I selalu rasa shortness of breath and heartburn. It is because my uterus dah push up the diaphragm and crowding my stomach! Bila nak makan, tak rasa nak makan banyak as I felt perut nie sgt2 tight! Lagi2 kalau makan makanan berempah and pedas.. I can taste the "kepedasan" dekat tekak... so, that's the sign of heartburn. So, I always minum ais,ais,ais as I thought dapat legakan tekak I.. till lately nie tak boleh tahan jugak, so I pegi pharmacy and bought Gaviscon!


Thanks to Gaviscon! Minum Gaviscon 5 minit jer dh rasa ok!



And pic on how's ur baby look like during 32 weeks! Ishh.. besarnya... no wonder perut jadi tegang sangat! hehehe...
Pix : here

And the pic below, kenalkan, she's Arissa Hadya... she is my sis in law 2nd child.. and now she is 2 weeks years old with 3.9kg! Hihihi... tembam... And Arissa will met her new cousin on this coming July... sama2 girl so boleh main masak2 sama2... See her face.. because dah lama tak hujan and panas, dia dah naik rashes dah... sian dia.. and skrg dah ok sket...

Hi, saya Arissa yg tembam!

5 comments:

Mrs Zamzuri said...

montoks nye pipi baby tuh! eeiii!!!

nurulzia said...

tembamnye amie...eh bukan amie yg tembam..baby tu yg i maksudkan..hehee

m@Ri@ said...

alahai comelnya..geramnya..mcm nk cubit..cium2..

rynn2506 said...

heheh..dah besar dah perut awk ye ms amie???heheh....mesti dah x sbr kan nak tgu baby lahir...
erm..anyway, hopefully ur baby sihat n will be cute as her cousin....

Zek Zek said...

U due biler nie? I pun dah tak sabar ni...cepat la cepat...don't worry time flies!

Amie, i nak order cakes for hantaran and reception. i dah tgk fp and dah decide dah.

which email yer.