Arrgghhhhh.... Stretch Marks!!!!!!!
Tuesday, May 19, 2009

Oh My god! oh My god!

I just can't believe what I saw yesterday... Perasaan saya? Nak nangis pun ada.. Tak percaya pun ada... Kelakar pun ada... Sekarang nie mcm2 dah perasaan I nie... But, I still can't believe it!!!! haiiiya! Rasa nak jerit.... Arrrrggghhhhhhhhhhhhhhh!

When I'm in 3-4 mths of pregnancy, mcm2 I prepared for myself utk elakkan yg 1 nie which is "STRETCH MARKS" during my pregnancy... So, I bought Bio-Oil semata2 tak mo stretch marks... dahlah tak cantik.. ada stretch marks lagi lah tak cantik kan... Tapi tue la.. I pakai hanya utk 1-2 kali jer.. pastu dah malas nak pakai sbb I tak suka minyak2 nie...

And my mistake., kalau dh tak suka minyak2 tue, carilah lotion ker, cream lain ker kan, but I ignore jer dengan harapan, "xpelah... i takkan ada stretch marks"....

Wah, perasan tak ingat kan....

And yesterday, while tgh mandi2 n bersiram ibarat puteri raja, tetiba;


Arrrrrrrrrrgggggghhhhhhhhhhhhh! i don't belive it! I SAW MY 1ST STRETCH MARKS!!!!!!!!

Hahaha...i rasa nak gelak, nak nangis, kelakar sume ada... can't wait to tell my husband... and show it to him!!!!!!

But, lepas I tunjuk kat my husband, he said "Rilex la Yang.. awak tetap nampak cantik... tapi kenapa awak nampak gemuk Yang..."

Hahahaha... can u imagine..? Sekarang dia nak buat lawak bodoh plak kan? And to conclude; husband said "Dah, pegi pakai Bio-Oil tue sekarang....."

Uuuuwaaa... dan pastu; terpaksalah I pakai mulai sekarang and I hope 1 tue jela stretch marks yg I kena maintain untul hilangkannya....sedih :(

Boleh hilangkan u olls?

Pics : Istock photo

9 comments:

rynn2506 said...

yang,
bestnye ko dah nak spai masanya kan..
aku ni ha baru 2nd trimester lak yg x sbr²..heheh....
psl stretch mark tu ko jgn la riso...cpt² le ko sapu lotion or bio-oil tu....masa previous preg aku dulu n setakat ni(2nd preg)aku x sempat lak nak kena stretch mark tu....InsyaAllah biarlah x kena spai anak ke berapa pon...tp masa dlm pantang ade sket² sbb pakai bengkung tu...
tp lepas abis pantang je..everythg's back to normal....
tu yg mak suka noks......

AmiYs said...

i guna minyak zaitun dgn body shop olive body butter tu... mana sempat je tenyeh... tp slalunya x sapu pon... sebab malas... hahahaha!

* Nat Azmi * said...

amie, ok la tue, nasib baik nampak skrg...hihi...dah, dah pakai oil tue... ;p

p/s: atleast u ada strecth mark (hopefully hilang soon) from being preggy, i nie pun dah ada tau...kihkihkih

The Mrs-Bride said...

i'm having some too... sob sob... tp i nye bio oil dh abis.. i x suka arr.. doesn't work for me pun eventho i pakai time awal2 tau preggy lg.. haih.. nak cari cream baru nih.. huwaaa.. tension!! :(

nurulzia said...

dear,somehow kan strecth mark tu ade tho kite put some creams on it..coz perut yg dulu kecik tetibe besar kan..cuba byk and sikit je la bezanya..jgn sedey ya..

jemari-sepi said...

salam...
hihii..biasa lah tuh..
jemari pun cam tu dulu..sikit2 oklah tu...tapi,kiter tetap nampak cantik tauuuu...kena ingat tu..

frH said...

hello fren

i xtau u dah wk brape .. but maybe almost mine (mine now 35wks).

i pn sama mcm u.. awal2 dulu pikir "xpe aku slim kompem xde stretch mark.." skali masuk jek 8months dah ada ... walaupun i dah pakai oil awal2 lg .. waaaaaa *ikut sama tertekan*
dr ckp perut i nipis, tu psl kuar stretch mark ... :(

no idea boleh hilang ke x. lepas bersalin kene still sapu lg bio oil ... huhu.

Dayu said...

stretch mark ni lepas bersalin nanti dia tak ilang ke amie
akan terus kekal ke??
alamak??? kalau mcm ni... takutnya!!
harus i pun jerit smpai jiran sebelh pun boleh dgr...

[ Hanie ] said...

huuu...boleh ilang kot, tp kene cari jln dari awal la kot :D Hishh...sabor2, usaha tangga kejayaan ;)