Baby Items - Checked!
Tuesday, May 5, 2009

Yesterday, my LCD TV yg baru beli dlm 10 bulan mcm tue kan, tetiba plak rosak sesuka hati dia, so, aku dh bosan tak tahu nak buat apa sambil mulut kumat kamit memaki hamun manufacturer tv tersebut., aku pun kiranya nak update la baby items yg dah beli sambil gedix2 tangkap gambar... hihihi...

1. I dah beli sterilizer n warmer from Tommee tippee. Bought at BBStore with cheaper price than Mothercare. And also, I bought Medela Single Deluxe Electronic Breast Pump dekat The First Few Years, the Curve. Breast Pump nie sama jer dengan Medela Mini Electric Breast Pump. I've got this with cheaper price also sbb I tgk mostly the price rate is around RM400++. Bolehlah untuk percubaan anak pertama nanti yer..


2. Then, bought all these at Pureen Warehouse Sale. Taklah banyak mana pun. sbb i tgk during that day, ada ramai lagi org yg giler membeli sampai tak cukup tangan nak bawak.. agagaga... Pastu dahlah pack.. so I decided, husband tunggu jer kat tepi2 warehouse tue, biar I je pegi pilih brg and pass to him sbb bakul yg dia bagi tu kecik sgt.. Tak muat nak letak brg sume... Oh ya.. bought the diapers with cheaper price..dlm RM22 satu pack. I saw mostly the price dlm RM30++ kat luar. So, amik jer 2 pack. Then, i gigih beli napkin. Konon2 nanti masa dlm pantang, nak pakaikan baby dengan napkin dulu.. sbb diaper nie bukan elok sgt kalau pakai selalu kan.. (konon-kononla... we'll see how...)

3. Sleepsuits for baby, bought at Mothercare. Nie I ambil yg 6months punya.. Pastu bila dh bukak, I tgk besar sgt.. mcm 9 months punya saiz.. So, bila baby keluar nanti, dah sah2 belum muat. So, simpan dulu n beli lain which suit the newborn baby.


4. All 5 rompers from Gap.. ada 2 my sis beli during her holiday at bandung last February.. Tadaaa..what's ur comment? All the rompers mcm baby boy punya kan? kan? Hahaha... I tak tahu.. masa I amik, my insticnt slalu ckp, take the blue one! Sbb tue till now, ini jer yg I dah beli... Lain2, kita tggu je nanti yer.. Tomorrow will be my next scan.. Kalau tak nampak jugak, I pasrah. Hihihi...


5. Taddaaaa... I bought this OiOi diaper bag jauh giler sbb kirim from Mazliana kat UK. Last Sunday baru dpt.. Sajer choose red n black floral printing to match with my stroller.. hehehe...

Baby bag nie, comes with large padded microfibre change mat, insulated bottle holder (boleh tahan 2 hours), PVC ziptop wet purse, OiOi PVC wipes case. the best things pasal diaper bag nie, sume lengkap.. ada tempat letak diapers, then material dia PVC backed polycotton printed water proof lining and protective metal feet on base-wide. So, kalau kita gi toilet nak change diaper baby, no need to worries la beg nie basah ke apa ker sbb dia water proof and bawah dia dh ada metal feet utk elakkan kena air.. so, senang kan compared with diaper bag yg lain... plus dengan padded microfibre change mat nie, mmg sgt2 puas hati. Tak payahlah nak bawak bantal kecik sbb change mat nie dah tebal n jugak water proof! Value for money lah!


6. Yg I paling suka... tadaaaa... tommee Tippee Nuby Natural Touch feeding bottles! Wow.. it is just cool! I tak expect this bottles was awesome.. coz I thought bottle nie mcm bottle lain.. Masa i order dgn Mazliana, I thought bottles nie just BPA-Free bottles + ada anti-colic system kan... So, I didn;t expect yg bottle nie made from soft silicone.. I repeat, bukan teats dia jer from soft silicone.. the bottles itself made from soft silicone.. so, kita boleh picit bottles tue jd mcm gambar kat bawah nie..Bila I baca bottles description tue, reason the bottles made from silicone jugak, sbb if baby yg dah biasa breastfeeding and tetiba nak tukar to bottles, so, dia tak rasa pelik sgt la.. as baby kdg2 kan suka picit2 breast ibu dia kan (opss.. nie bukan lucah ok...just an explanation..) So, bottles nie help the baby utk tidak rasa pelik sgt sbb dia still boleh picit2 jugak.. tapi kali nie picit kat bottle ok... hihihi... faham ke? I tak reti nak explain sgt... agagaga


See! i try jugak buat sendiri... Mmg sgt soft... I like!




p/s - Those yg nak beli bottles nie, u can e-mail me at miz.amie@yahoo.com

21 comments:

afiq said...

pham2..
pandai akk explainn.
mna enk bli btol tuh??
agagagagagagagaga

Shira said...

Hi, nak tanya bape henget ek diaper bag oioi tu..cantek sgt..mind sharing..thanks

nurulzia said...

amie!!!!best nye tgk ur baby's stuff..best sgt2..dah byk collections ya..sok jgn lupe update ya ur check up..hehehehe

rini said...

amie.. bestnye dah beli sume brg tuh..! i x beli apa pun lg, percaya x?? i mcm pening la.. which is the best brand, best model, best bargain.. i confused!!! yg breastpump tuh brape u beli?? and, kalu i nak kirim bottle nuby tuh ngn u bleh x?? brape price nye? ada brape bijik? n how for much did u get the sterilizer? kesian x ngn i??? huhuhuuu

Mrs. Amie said...

me to afiq : bagus ko paham.. yg lain pun mesti paham kan? hahaha.. botol nie klu kat Malaysia, kak amie tak pernah jumpa lagi..xpe, nnt anak ko aku bg 1 next time..hahaha

me to Shira : I bought the diaper bag for RM420 including shipping cost from UK to Malaysia.. very satisfied..hihi

me to nurulzia : ok ok.. sok i update pasal check up.. nervous nie nak tahu boy ke girl..

me to Rini : I beli sikit2 dulu Rini.. ada banyak lagi nie but slow2 la..dah masuk 7 bulan i think dah ok to have all these.. For Medela Breast Pump tue, i beli RM369 + dpt 1 storage. Klu kat BBstore that day i tanya is RM404 tapi dpt free 4 storage..so jimat jugak... Untuk botol tue boleh klu nak kirim.. Price:

150ml (2btls) - RM115
210ml (2btls) - RM125
300ml (2 btls) - RM135

That day masa beli, coz I'm not sure botol nie ok ke tak, so I just bought yg 210ml punya.. klu ada ramai yg nk beli, i think i nak jugak beli utk 150ml so kita blh share the shipping cost.

TT Sterilizer is RM300 at BBstore compared kat Mothercare RM380. but if u fans of Avent, hari tu I tgk Avent Sterilzer pun around RM300.. tapi time nie tgh sale la..

Anonymous said...

Hi there. I am ur silent reader;-p.Boleh x i nak tau BBstore tu kat mana eh?I nak cr sterilizer. Nk bg my sis yg tgh pregnant jugak.Thanx & take care;-)

rini said...

ok! i nak 210ml ngn 150ml.. u nak share beli 150ml tuh? meaning u amik 1pc and i 1? ke mcmane? ape email u? nnti i email kan details yg u perlukan (like wut yea..?)

Mrs. Amie said...

me to anonymous : hi babe..ok, u google and type BBstore.. kat situ u boleh tgk online product n price skali.. kalau u nak gi kedai dia, somewhere kat Jalan Kuchai Lama.. u buka website dorang then u tgk address dia ok..

me to Rini : Rini, u email i ok.. miz.amie@yahoo.com.. dia jual 1 box tue ada 2.. so, i think i nak 2... better beli 2 kot so that u boleh tukar2.. i mean we can share shipping cost la.. murah sket..e-mail me tau..ok take care!

The Mrs-Bride said...

www.mybbstore.com --> that's the link to mybbstore! ohh it has become my fav shop now.. sukaaa sbb price dia slalu lower than others.. :)

hey babe!! wahh.. best tgk barang2 u beli.. i baru nak wat entry pasal checklist baby.. and checked the things i bought! tp tu laa.. not time yet... (asyik xde time je i kan?).. hahaha..

btw, im on leave today.. so maybe esok (rabu) i'll update again..

ohh.. make sure u update gak pasal ur checkup.. i pun got things to say abt my checkup tadi.. haih..

u take care.. mwahs! :)

Marsha~ said...

bestnyaaaaa shopping brg2 baby.. hehe.. bottle susu tu buat dari getah ke?? ada color lain? senang ke nak cuci kerak2 susu ek kalau material getah macam tu?? kalau senang, best gak nak order ni

Mrs. Amie said...

me to the mrs-bride : babe, cpt bt entry checklist baby u tue..xsabar nak baca nih!

me to marsha : the bottles made from silicone..bukan getah.. material dia sama mcm teats.. mcm mana u basuh teats, mcm tue la u basuh botol nie.. so far, teats takkan berkerak kan.. oh ya..1 lagi jgn biarkan susu dlm botol terlalu lama.. it's not good.. kalau dah tak nak susu tue, cpt2 basuh.. babe, if u nak order, silakan...hihihi...

[ Hanie ] said...

gagaga comel je botol tu :D Hamboi, byk dah membeli yer. Syok kan tgk bende2 cute2 mcm tu hehe :D

m@Ri@ said...

wah comelnya botol tu..leh picit2..syok tgk akak beli brg2 baby...=)

Zek Zek said...

hello...

the diaper bag cute giler.

Beli barang baby mmg best...ongkosnyer pun best jugak.

You dah masuk 7th months? Lebey kurang kut kiter.

Mrs. Amie said...

me to Hanie : mmg syok pun! hihi

me to maria : bila maria punya turn nie? kak amie tggu...

me to Zek Zek : hi thanks for droping.. tapi mmg pon.. ongkosnya pepandai la jugak..hihi..keep in touch dear..

Zek Zek said...

Amie, I saw the bottle kat Baby Jaya tadi.

Tak bnayak stok..ada a few ajer. Tapi mmg best.

Mrs. Amie said...

me to Zek Zek : yer ker babe ada kat Baby Jaya.. yeay yeay.. boleh beli dpt murah sket kot..nie cecepat nak grab la..

rini said...

nak lagi murah nuby natural touch soft flex silicone nurser (model yg same ke?)? gi kt myBBstore.com!!

Mrs. Amie said...

me to Rini : Yes babe..dh ada..tapi price almost the same yg i beli.. nasib baik.. yg price kat BB store tue, utk 1 bottle jer..hihi.. tapi i nak beli la yg kecik punya plak.. :)

Eliya Hazreeq said...

hi amie..
im ur silent reader..dh lame bc blog u..tringin gak nk tinggal komen..
since i pn preggy 7 mths ni..

suka gler dgn oioi diaper bag tu...mmg worth it..klau nk kirim xbley eh..amie amik order botol nuby je eh..

Mrs. Amie said...

me to Eliya Hazreeq : hi babe... boleh jer kalau nak oioi diaper bag tue.. just let me know ya..

by the way, i tak boleh access thru ur blog.. mind if i join?