Romper Oh! Romper
Tuesday, May 26, 2009

Hi peeps,


Since shopping for baby's attire dah boleh start sekarang kan, lately I'm kinda addicted to have baby's romper especially yg ada 'unique' wordings...

Just like what I've been googled all the rompers below!


It's cute tho! it's just like a 'baby talk' rompers.. Hahaha!



I like this one! Cute!
And of course this!



Anyone here knows where can personalised all the baby's romper...? So far yg I tgk, brand miniwear if I'm not mistaken, banyak romper yg mcm nie... ataupun GAP...



Addicted and addicted till husband said........


"Banyaknya baju baby yg awak beli... Ok, stop buying... sbb baby nnt akan membesar pastu baju tue dh tak muat..."

And I said; "Ok". But, jauh di sudut hati, "Mana lagi nak beli romper yg mcm nie...?"

Oh! Satu lagi, I just bought 2-3 helai baju jer saiz newborn... is it ok? Sbb I rasa baju newborn nie kecik sgt and will not fit the baby longer.. So, I bought, mostly size 3-6mths.. and certain baju for 6-9mths... kalau baby yg kuar nie chubby, agaknya sebulan jer dah tak muat saiz newborn tue kan?

What say you?

16 comments:

Husna said...

hehe amie,i'm too addicted with rompers.but then hubby ckp, takkan baby nak pakai romper je sampai umo setaun.well actually u can guess how many outfits for newborn u have to have depending on ur baby size now.kate around nak deliver die dah almost 3kg then newborn tu leh fit.nowadays baby can reach up to 5kg u see..so i think u dah leh agak rompers newborn tu sesuai ke tak.any rompers blog share dgn i ok!

rini said...

hmm.. i pun wondering the same thing.. brape byk rompers yg perlu beli.. (selain rompers, baju apa lg yg sesuai utk newborn??) tapi, i suke sgt rompers 'reject' yg jual kt FOS, DFO, and of course, REJECT SHOP.. byk yg mcm u ckp tuh.. with the wordings and all... sgt cute!!! ohh.. kalu ikutkan hati... bankruptcy!!

koklie's said...

amie, mmg pun i tnye all my fren yang da ade baby sume ckp mcm tu ade yang newborn anak die leh pakai only 1 weeks then da xle nk pakai, most of them ckp beli newborn dalam 7 helai je yg lain beli 3-6month lagipun mase baby diorg pakai baju gan pampers je pastu bungkus hehehe tapi cantek ar rompers tu i pun suke baby pakai romper sbb senang nk simpan sbb die da skali ngan seluar so xde masalah kehilangan seluar or baju hehehe ;p

nurulzia said...

wah comelnye amie..u beli kat mana?gitau ya..if u dun mind la to share..bole la i jadikan rujukan sume..senang skit..

Zek Zek said...

i x pernah beli NB punyer saiz. Normally buy 3-6 mths or 0-6 mths. lepas pantang tak leh pakai dah NB tuh.

sabrina.h said...

jgn bl newborn size byk2..bl yg 3-6months,baby skrng cpt besar..klau rompers sab suke bl kt fos,reject shop,comey2...

HaninFarshid said...

wording punya rompers banyak jual kat mothercare, gap,or oshkosh...comelkan? me too geram tengok...sampai sekarang (she's 2 months) still shopping rompers for her...i selalu beli 3-6 months/6-9 months...newborn pun ada beli...size kat mothercare besar-besar...heheh! dulu pun i macam u..beli sampai tak muat almari (and still do..biasaler..baby girl :P )..tu belum masuk lagi hadiah baju from our family and frens biler kiter beranak...hahah! memang tak muat almari...yang penting...we enjoy shopping for our baby ;) have fun..and take care,dear...can't wait to see ur baby pakai rompers yang u beli..mesti cute ;)

Yat Ekhram said...

i pon gile beli rompers yg ada wording2 tu now.kiut gile kan?
Tula mana agi nak cari eyh selain kat mothercare,FOS & reject shop..

~Myra~ said...

ok la tu kak...aku pon naik teruja...

Mrs. Amie said...

me to Husna : I takde beli skirt or gedix2 things yg lain except rompers rompers rompers.. and baju less btul color white.. sume colorful but i try to minimize PINK color since my baby is a girl.. nnt org kata, mentang2 girl, sume nak PINK.. haishh..hehehe... only for sleepsuits dia jer i beli color light n natural..at the momment, stick to the rompers.. sexy sket n tak panas..agaggaga

me to Rini : Rini, the best thing is, all the rompers taklah mahal sgt.. so, beli byk pun i guess ok kot..hahaha.. addicted lah babe..

me to Koklie : yerla.. my sis in law, baby dia baru 2 weeks dh nie, but the newborn size dh muat2 jer dgn dia..skrg baby dia dh pakai 3-6mths punya even bru 2 weeks old..heheh..tapi baby kuar 3.6kg.. anak 1st dia baby kuar 2.6kg.. till 4-5mths baru anak yg 1st tue pakai saiz 3-6mths.. it depends la i think kan.. but i mmg tak mo beli newborn banyak2...

me to nurulzia : i beli kat online store ada.. kat mana2 i jalan, if nampak i terus beli..hihihi

me to Zek Zek : mm, betullah tue.. i pun dgr mcm tue gak...

me to sabrina.h : yup.. saiz NB i tak beli banyak pun babe.. :)

me to hanin : betullah ckp u.. husband i pun ckp mcm tue jugak..arghh..heaven nya beli brg baby jer hari2...pantang dah skrg tgk kedai baby...

Mrs. Amie said...

me to Yat Ekhram : ish itulah... kalau boleh personalised sdiri lagi best... mcm2 dlm kepala otak nie..hihihi

me to Myra : hi, welcome to the club..mmg teruja!

The Mrs-Bride said...

hey babe! hehehe.. tu laa pasalll!! rompers nih boley buat jadik gilakkk.. hehehe! my husband siap dah banned i dari beli any rompers dah! i bought A LOT already.. mostly 3-6m & 6-9m.. and some i beli online! tp everytime nak beli online, kene mintak approval hubby dulu! hohoho.. anyhow, NB size i ada beli gak.. tp i beli yg biasa2 kt JJ.. yg simple white ones yg NB slalu pakai.. x beli byk, cukup2 jer la kot.. sbb baby cepat besar kan! heeeee... ur husband pk sama cam my hubby! kita nih biasa arr.. we're the mummy!!! so of course kita excited nak beli baju byk2 yg comel2 for our lil'one.... ohhh! i gewam ngan rompers with wording! my fav pun yg with wordings laa.. yg pix2 i kureng sket.. i lagi minat kt yg ada 'wordings' or 'statement' gitu... hihihi! btw, buy at FOS, Reject Shop, BRANDS Outlet.. serious bykkk!!! mothercare cam expensive sket laa.. tp not bad jgak! *ahem* harap2 org kasi pressie yg from MC laaa pasni.. sbb i byk beli kt tmpt lain! hahahaha..

anyhow, over dah comment nih.. take care!! :D

CuppyCakeMommy said...

salam kenal...
i link kan ur blog with mine k..

xoxo

m@Ri@ said...

cutenya rompers2 itu...

hanimndroid said...

xpe, klu dah xmuat simpan le utk ADIK baby, ehhehe

[ Hanie ] said...

haha comelssss! ni kalau ade saiz org dewasa..mau org sini beli jgk ni :P Takpe, yg penting kepuasan kan? hehe kepuasan mengirai duit juge :D