Check Up lagi...
Thursday, May 21, 2009

Yesterday, I check up lagi.. as usual amik darah and so on and my weight hanya naik 600gram jer utk 2 weeks.. hihi.. Patutnya kena naik 1kg tapi tak naik2 jugak even makan banyak... time pregnant nie tak mo plak naik banyak... dr 2mths till now hanya naik 11kg jer.. kalau masa tak pregnant, senang jer nak naik badan nie.. ish...

Then amik darah for hb test as usual la.. tapi semalam nurse yg amik darah tue, mmg menyakitkan hati sbb dia cucuk2, tak kena urat....wah, siap dia jalan2kan jarum tue nak cari urat kan, tapi tak dpt.. kuar balik jarum tue, cucuk plak tempat lain kat atas tapak tangan nie.. cucuk2 pun tak keluar jugak, siap jarum tue dia jalan2kan nak cari urat...ee..seram..nampak jarum tue kat bawah kulit tgh gerak2...eeee.... nasib tak sakit sgt... dah 2 kali buat tak boleh, panggil nurse lain yg lebih senior sket... buat plak kat tgn kanan.. ha, baru boleh... ceh!

Lepas gi check up (semalam punya check up kat government clinic), I dah buat appointment utk 3d scan... So, pergilah scan pulak.. sbb nak 3d punya pasal kan... thanks to Anita sbb bagi direction ke tempat scan tue dengan jayanya...

Here, some pics during 3d scan semalam.. My baby naughty... dia tido jer ptg semalam... tangan dia tutup muka, so tak nampak full face anak Mama... gerak2 kan dia pun, tetap tak mo bangun... hihihi...


Tgk nie... dia tido kan... tangan dia tutup sebelah muka.. so, tak dapat Mama tgk semua muka baby.. tapi takpe, tido la.. gerak2 pun tak mo bangun... haiishhh...



In other view, tgk nie.. dia letak tangan dia atas forehead dia.. mcm la ada masalah banyak sgt kan.. hahaha... tido lagi... ishhh... kaki pun dah terangkat2 kat muka if u can see...



Ha, pastu dia gerak sket... tgk mulut dia.. ternganga camtue.. menguap kot... tapi tgn still tak nak ubah.... pipi tembam... haishhh...



Then, boleh pulak hisap jari ek... ish ish ish... memang ptg semalam waktu dia tido kot.. no wonder la malam jer aktif...



Tgk.... camnila dia duduk... tunduk jer.. tgk tangan baby... ada muscle..hehehe... Berat baby is 2.2 kg sekarang.. so, they said, during 9mths nanti, perhaps her weight will be around 3kg.. 3kg takpe.. more than that, nnt baby chubby... hihihi...



And from 2d view plak, her heart beep... normal they said! Alhamdulillah...



And her healthy kidneys!



And to be confirmed, it's a girl!



And now, me in 7 1/2 pregnancy.. my weight is 86 kg! Gemok ok! No wonder ada stretch marks... hahaha... but, it's ok!



Tgk... tangan gemok, pipi gemok.. semua la naik...



And my baby bump during 30 weeks of pregnancy!



Aha, now enjoy the vids of the baby yg tgh hisap jari ok!

video

After saw all the pics, I mmg tak sabar2 nak jumpa baby... cepatla bulan 7!

22 comments:

koklie's said...

hi amie...beshnye tgk 3d u pnye video, tgk dari muke anak u tu mcm bnyk muka u je hehehe mcm x sabar lak i nk sampai ke 30 weeks hehehe perut u xde la besar sgt amie ok je i tgk, btw nanti share ngan i ek website for online shoping yang u penah deal with k...take care babe!!

ungu violet said...

bestnya pregnant!!!!

June said...

hahaha..akhirnya dapat gak tgk ur pic amie..its a girl? wow..hehehe bleh melaram sakan

nurulzia said...

amie....bestnye babe dpt tgk ur baby..sgt tembam la itu pipi..gebu je kan..mine masa buat 17 weeks so nampak tulang je..harus 7 bulan lebih buat lagi kan..
u xde la besar sgt..ok je i tgk..sweet je..

m@Ri@ said...

wah suknya tgk..baby cute...

The Mrs-Bride said...

awww.. tomei2!! babe, like i said.. my baby at 31 weeks 4 days baru 2kg... urs at 30 weeks dah 2.2kg! wallaa.. tomei2.. hihihi! i rasa u bersalin awal from me lah.. make sure ur husband text me tau bila ur baby dah popup!! ;D

take care dear.. btw, takde laa tembom pun.. comey jer.. ;)

rini said...

amie..! u buat scan tuh ktne?? brape?? i nak wat gak!!!

Mrs. Amie said...

me to koklie's : hahaha.. banyak muka i ker? wah, husband dgr mesti jeles nie..agagaga...ok, will share the online shop dgn u nanti..

me to ungu violet : best best..awak bila lagi?

me to June : melaram tak ingat dah skrg June..haha, excited!

me to nurulzia : yup, dah besar sket boleh tgk mcm2..seronok! waiting yours plak!

me to maria : kak amie tggu maria punya plak :)

me to the mrs-bride : argghh...bersalin awal dr u ker? hihihi... ntah2 sama knits..

me to rini : babe, i buat dekat vision college..buatla..eh, i teringin nak tgk u rini.. u takde blog ker?

AmiYs said...

i pun nk buat gak nnti 3D scan tu... tp xtau nak p sana cane.. dah lah kena drive sendiri... sob..sob...

hanimndroid said...

wow, amazing tuh. tp utk yang berjiwa ibu(at least not yet) i rs mcm seyes punya pengorbanan kay tanggung semua tu. bila tgk baby, nasib la akak terangkan. br fhm baby tu tgh apa. subhanallah ciptaan Allah!

ucapan selamat utk akk!take care ya

Eliya Hazreeq said...

ala comey je..u naik 11kg je?? sketnya u naik..i naikk bykk..smpi kene minum air gula hikhikhik..

syiok eh baby girl..byk bj comey2..

hope u n baby sihat..tcare..

Zek Zek said...

I pun baru checkup yday.

i masa scan 3D last mth, baby tu tutup muka...gynae i boleh siap alihkan tangan dia..die urut2 bahagian tangan budak tu kasik nampak muka..hhehe..

Jelesnyer naik 11kg jer. I dah naik almost 15kg tau!. uwaaaaaaaaa...

[ Hanie ] said...

hohoho syoknyer tgk baby dia! :D It's a girl eh? wahhh comel mcm mama die ;)Dlm perut pun dah nampak kecomelannya Amie :D

f A r H a N a said...

sis...congrats...
jeles i tau...neway take care...pas cik Amy Atiqah akakn jd aunty lar erk..;p

HaninFarshid said...

hehe...seronok kan tengok 3D scan...especially dapat pastikan baby betulbetul sihat...u take care tau...

Mrs. Amie said...

me to Amiys : senang sgt directionnya.. will tell u if u interested nak pegi nnt...

me to hanimdroid : cik hanim, nnt tggu u punya turn ok! it's miracle kan?

me to Zek Zek : baby i bukan stakat urut tangan.. dah goncang2 pun bt derk jer...haiishh..

me to Hanie : yg penting sihat n sempurna Hanie... tak sabar nih!

me to Farhana : Nampak gayanya mcm tue la.. ur turn nnt adalah tue.. usaha usaha..

me to Hanin : yup Hanin.. as long as dia sihat dh 1000 rahmat! thanks babe!

rynn2506 said...

wah beshnye ms amie....
dpt tgok dr pelbagai sudut....
i did 3d scanning too but i cant bring it home due to my previous case...huaa.....
nyway, tembam skg xpe...tp pas deliver make sure maintain kurus okeh.....jd vouge mommy okeh!!!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

omg...sis..N sgtt teruja tgk baby tuu....

Mrs. Amie said...

me to rynn2506 : takpe rynn.. previous case tue ada hikmah..kan? sayangnya i xdpt tgk full face dia.. sket pun jadilah..

me to princess - N: next will be ur turn.. tapi tak tahu bila ok!

Ima said...

so sweet..x sabar kan nak tggu bb kuar?ima baru 5 bulan lebih tp mmg dh mcm excited cume simpan2 je excited tu..huhuhu

AmiYs said...

amie, klu nak p vision college tu cane ek direction klu i dari shah alam...

rasa nak wat appointment n p scan coz baby malu nak bgtau dia gegirl ke boboy...

tq. ^_^

Mrs. Amie said...

me to Ima : mestilah excited! baby sdiri..

me to AmiYs : babe, u dr shah alam, u amik jalan gi Giant Kelana Jaya.. tahu tak? If nak direction, u e-mail i miz.amie@yahoo.com... nnt i elaborate more...