Adakah ia kerana ke'gedikkksss'an ketika menulis?
Monday, April 26, 2010

Hello darling-darling semua,

Mmm, dah lama tak citer sensasi kat blog sendiri kan? I tak tahulah kenapa my blog nie selalu menjadi sasaran anon-anon yg dengki dgn diri I nie..  Buat pa nak dengki-dengki.. tak baik... Ayat seperti;

"Kalau tak suka baca, jgn baca n komen. Nie blog aku, aku punya sukalah nak tulis apa."

Dah 10,000 kali di ucapkan. tapi ada jugak anon-anon yg sibuk nak tinggal jejak yang menjengkelkan. Tak tahulah apa yg nak di iri hatikan sgt kat I yang takde apa-apa nie.. I bukan celebrity pun.. Jauh sekali artis dik non.. Tapi kenapalah nak dengki kat I tak tentu pasal. Atau I sgt popular sampai si anon rasa I nie terlalu menjengkelkan. Yg peliknya, masih mahu menggunakan 'anon' sebagai kata ganti nama diri. Atau lepas ni, I perlu jer halang si anon dr bg comment kat blog I.. karang sian pulak org lain aka anon yg positive nak komen kat blog I.. sebab komen-komen sebegini amat penting dlm hidup I sekaligus menceriakan hidup I setiap hari. Hiks!

Eee, I nie bukan tak boleh terima kritikan. Yerla, I bukannya artis aka dato' Sti yg punyai kekuatan menepis kutukan-kutukan liar. I nie manusia biasa yg makan gaji aka kuli batak (bak kata anon) jer.. So, apalah sgt diri I yg takde apa untuk dibanggakan nie kan.. Jadi, akhir kata kepada anon negative; SILALAH BERAMBUS DR BLOG AKU! I TAK MINAT NAK BACA KOMEN U SBB U NIE JENIS TAHAP LAGI TERUK DR HAIWAN.. HAIWAN PUN LAGI MULIA DR U SBB TAKDE PERASAAN MCM U NIE. Ok?

If my blog nie buat u benci sgt, ia adalah kerana; bakap penulisan kreatif I yg gedix..ahakkkssss! Jgn jeles ;)

18 comments:

Cahaya Kekasih said...

suke ayat last tu....hahaha.....bakat penulisan kreatif yang gedizz :P

DiZi said...

dengan adanya komen2 yg kurang bijak ini menandakan anda memang bertaraf Siti Nurhaliza.... :)


bukan kegedik'an itu penting ke untuk menjadi penulis-penulis blog yg berjaya.... ;p

~~zaa~~ said...

kak amie, of coz la u tahap dato ct, sebab tu anon-anon -ve asyik datang kat akak je..dengaki gamaknya..uselesssss!!!!


abaikan sudah!

FrH said...

i tekan button "like" 8 juta kali!!!!

good one amie!

Anonymous said...

cayalah la kak!! hahahha...
kepada anon yg tak bernama tu, sila AlERT yek!!cam aku ada nama.

bibi

afiq said...

sebuk jer anon nih.. x abes2.. mentally disturbed

Huda said...

abaikan saje mereka itu :) yg penting kite hepi :)

nieda said...

ada jugak manusia jenis mcm tu..amie, i rasa u tukar setting coment, bagi yg ada blog ajer boleh comment at least kalau ada yg mengata u boleh tau dari blog mana..

AmyMizzunderstood said...

again?huhhu...takpela..dpt gak pahala..its ok la..bila kena kat dia,baru dia tau langit tinggi rendah..

Ashikin said...

ive found some phrases recently n 1 of it is, dun response to stupidity or stupid ppl coz u might end up like them.

i think if kita x respon dia bole jd gila. kalo u respon, its like bg dia dadah.. lg dia syok. org yg mcm ni kan ada extra kat kepala dia. tu yg mcm lain dr org lain.. :P

Lisa said...

alahh maksudnye you famous amous lar slalu org famous jek kena comment mcm mcm kan kaka.. so biarkan mereka dan keluarga mereka jek!!

NanA said...

anon +ve berkata..abaikan je yg anon -ve tu..adanya blog akk org2 anon +ve tp xreti bblog blh gak dpt info +ve..jd trskn penulisan yg gedix tu..chaiyok!..1 membenci..10 menyokong!

~ SueHarriz ~ said...

langau2 ni kalo tgk kita sakit ati, lg dia suke. tul x. so doakan jela dorg yg gila tu supaya waras smula. hahhahhahahaa

Anita, Mummy Adzryl said...

aiyooo kadibulleeee... haih. mcm2 kan. sabar je babe. wat tatau jer. mcm2 laa.

Anonymous said...

mama qaira da asingkan +ve n -Ve anon.. xda la i terasa kalau mama qaira halau anon lg.. hee..

ada jugak silent reader u yang hargai apa u tulis.. bookmark ur blog spy sng dia cari n baca..

anon jahat tu suka kacau u sb dorang suka u sakit hati n marah. mungkin dorang rasa menang n superior dari u bila u marah..

~still-wanna-be-silent-reader

::Ida:: said...

amiee.... i lah anon itu semua.. HAHAHAHA (gelak jahat) hehe.. takdelaaa... ampunn!!! nways, juz got back from vacay. apa lagi.. terus blog hopping laa!! rindu giler rakan2 bloggers semuaa!!!

myra said...

erm..biarkan la kak mereke2 tersebut...besalah org best mmg selalu org dengki...sian kan mereke2 tersebut...tu sepecies yg patut dihapuskan...

Farah Shady Noor said...

it's ur life, ur blog.. i like reading honest blog..thanx for letting people read colors of life.