Toys oh! Toys
Friday, April 23, 2010

Ok, I'm not into fans of toys eventhough I beli bukan untuk diri I.. But nak beli utk Qaira kan. The expensive one that I bought for Qaira was the Fisher Price swing which is RM499 for 2 mths young baby. Hahhaa... Worth it? To be honest, yesss... really worth it even Qaira doesn't know everything about the swing. And I've already let go the swing because Qaira ni not a small baby anymore and she doesn't like to be in one place tak bergerak-gerak.

And to be honest jugak, Qaira doesn't have a lot of toys. Tak tahulah kenapa I nie susah sgt nak pilih toys untuk Qaira. Bila I pegi tengok jer, then mesti tak jadi beli sbb I tak tahu which one is good for her. Adalah I beli beberapa toys and cloth books from Lamaze. Then soft toys from Ikea. Dan beberapa toys that I forgot the brand name like rattles, teethers, walker and also the baby mobiles that can record our voice! Best tau! Yg tue mmg I yg teruja.. Hiks!

Apa pun, Qaira really needs a new toys. Ada banyak benefits on baby toys lagi-lagi for their mental developments. So, after consider beberapa faktor such as safe, engaging and educational; yesterday we bought

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

For Qaira... ha ambik...! Main puas-puas!

And yesterday also, I ingat nak beli Musical table for her

It seems that Qaira loves this so much.. But her Abah said wait till she can really stand by her own then boleh try this for her... I guess, tak lama lagi we can consider this...!

Dan jugak, the one yg I pulak suka for her;

Stride to-ride Lion! 

This is really cool la! Sbb dia 2 in 1.. as a walker and also as a ride-on! And boleh pakai lama till dia boleh ride - on sendiri. And the price pun, quite cheaper and I think it;s worth for money!

Then, after having all this;

It's fun time! Weeehuuuuuu!!!!!!!!!!!
(sila abaikan pemandangan belakang di Marks & Spencer.. while I'm in changing room, anak beranak ni happy snap gambar dlm keadaan cmni! Hahaha)

Image source : google

12 comments:

Amalina Hanisah said...

Bestnyaaa qaira dpt toys bykkkk... :) sejak Ada anak ni mmg shopping budget bahagi dua... I'm crazy over baby toysss... Hihihi....

fabulous.farah said...

comeil giler gamabr last amie..qaira ni mesti suka sengih lan..banyak nye gambar die tengah sengih..sweet

My Precious Life said...

wah..senyum x ingat qaira dapat toys..xleh tahan btul tgk dia smile cemtu..amy,qaira boleh ke stay lama dlm stroller dia tu??

AmyMizzunderstood said...

mengadanya muka dia dpt toys!

p!nkerton said...

wahh byknye new toys qaira ;)
takpe2, tunggu birthday, confirmm banyakk gilaa dpt toys ;p smpai umo 3yrs pun belum tentu habis main hehe..
btw, musical table tu mcm menarik ;)

Mummy Zara Sofea said...

msti qaira hppy gile, dpt byk toys...

btw, yg storybook FP mmg elok yeh amie...zara boleh hadap bendatu je..then sibuk turn page byk2 kali...pstu cam kusyuk sgt..

musical table tu cm best je....yup, tgu pndai bdiri oklah...
kiss 4 qaira...

*smpai skrg xjmpe uoll lgi...

[ Hanie ] said...

ahehe, suke nye die dlm gambar last yer :D kalau lah dpt mainan2 ni...kalau anak hanie, mak nye pun bole tumpang sekaki! haha geram tgk bende2 yg cute mcm tu :D

faRhaNa said...

waa..tomeinye qaira....happy la kan sebb dpt toys erk..:))

~LIZA~ said...

cute btol qaira at the last photo :D

Anita, Mummy Adzryl said...

awwww.. cute giler qaira senyum camni. jarang hokey nak tgk dia senyum. kalo tak, mulut dia ala2 sexyyy gitu. very pouty... hikk.

btw, babe. sama lah. akhir bulan ni kitorg nak belikan walker utk adzryl. yg jenis tolak2 tu. tgh survey2 lagi ni. hihihi.

ehh yg musical table tu pun i ada usha dulu. minat gak tp sure fadzril bising kalo beli dua2 skali. tapi kan.... x salah pun kan. i rasa umah ni kekurangan toys adzryl. btol ckp u. i pun jarang belikan toys utk adzryl. so sbb tu akhir bulan ni dok fikir nak cari yg besar2 sket sbb senang nak jaga. hahaha.

::Ida:: said...

ahhhhhh.. comel nyaaa qairaaaa... mcm nak gigittttttt!!! auumm!!!

Huda said...

yg walk n ride lion tu mmg sgt cute, but hari tu mase bzday husna huda belikan yg jenis shopping cart, also can learn n play :) bagus mainan fp ni..huda pun suka sbb tahan lama wlupun husna ni suka baling2 :) ganaz budak kecik ni..hehe