Just tell me what is your opinion regarding.....
Monday, April 12, 2010

regarding.......

MY SITUATION RIGHT NOW!

In my department, sepatutnya ada 3 org yg uruskan hal-hal berkaitan dengan my job now ni. Sorang telah resigned and another one telah pindah department! Fine... membuatkan I terkontang-kanting kat sini alone. My boss yang baik hati doesn't want to employ any employee. Reason being sbb ada satu makhluk jahat mcm raksasa Gorgon pergi hasut dia cakap I nie takde keja sangat kat ofis! Maaakk aiiii... kalau i takde keja kat ofis ni, jadi semua applications kat atas meja I nie kan, siapa yang approved? brengset.. ha, amik ko! 

Jadi, boss yg tak boleh pikir nie (maybe dia ingat yg buat semua keja ni ialah hantu agaknya..) terus terhasut dengan raksasa Gorgon membuatkan dia ingat I nie ber 'mukabuku' sentiasa. Tak sangkal pun mmg betul bermukabuku tapi I still managed to do my work or working on the dateline yang tak pernahlah I tak siap. 

Menjadikan kesimpulan cerita, sekarang ini, I lah bakal pekerja cemerlang (even tak pernah ada award mcm ni pun kat company nih) yang membuat 3 orang punya kerja dan dalam masa yang sama working on the dateline! (Ada dateline u all.. jgn main-main). Tanpa sebarang acting allowance mahupun kenaikan gaji, adakah ini satu tindakan yg rasional? Tak mahu bayar OT satu citer. Jadi, i pun tak hingin nak OT. Baik jumpa Qaira and hubby ku tercinta. Lagi puas hati.

So, apa yg patut I buat sekarang? Patut ker I ludah dorang ni? Tapi kalau ludah, nanti dia lap balik. Mcm senang jer. Kalau I resigned, I tak bersedia lagi untuk tidak berkerja at the moment. Tapi jalan terbaik adalah resigned sebab I tahu if I resigned, takde siapa pun boleh buat keja I and backup keja I... so, mesti dorang gelabah taik ayam kan? Jadi, apakah? apakah?

I tensi u oll... Sebab tue status mukabuku tu asyik ke aras tensi-tensi sahaja.

Sekian, 
Penanggung derita di tempat keja,
Amie.

12 comments:

::Ida:: said...

owh i tot u;ve already resigned? belom ek?

coz kalau u sudah resign, juz sabo jer la for time being :P

kalau belom, well.. u kena buat semua keja n u tak happy, so why still linger kat opis tu ye tak?

kalau i , hati tak best, pegi keje pon mcm dah nak mati, better resign. kang sakit jantung dok lama2.

my 2 cents :P

Bonda ranea said...

erm nak buat mcm ne yeh ? erm my idea klu dah sakit ati sgt amie i resign je, but u blm ready nak berhenti keje n jadi housewife full time...so mcm ne yeh...u tggu je sebulan 2 tgk mcm ne boleh tahan tak?klu tak boleh cari je keje lain...huhuhuhu :)

ApasH said...

recently started baca ur blog.

from my opinion le kan..kalo dh mmg u plan nk resign..better resign je. kan kena bagi notice 1 or 2 months b4 resign kan..so keje sampai date akhir..

biar dorg gelabah carik pengganti..n tgk whether that person can handle all the jobs..baru dorg tau nanti

koklie's said...

amie ape kate kalu u diskuss gan boss u yg da kene nasi kangkang raksasa gorgon tu dulu :) at least u da diskus u bagi option la ckp betul2 ur situation dari u tarik muke kan, kalu xde jalan penyelesaian u anta je resign letter pastu u ludah raksasa gorgon tu kalu bley bagi yang ijau2ek hehehehe

~aSFaLiZa~ said...

ciannya tak leh claim apa2...since u dah tak hapy. berenti je. blh tatap qaira tiap masa

myra said...

kak...ko resign je...bia padan ngn muke diorg(jht kan aku ni)..tapi dari hari2 kite skit hati, pastu merebak2...bek bhnti dan keje die tmpat yg lagi best dari tmpat tersebut...

jgn ludah2 kak...kang die amik air ludah ko die manderem lagi BAHAYE...hehehhe:)

Misbehave said...

i feel u..chewahhh .hehe.

kalo i pon rasa nak resign je tapi kalo x dpt mana2 offer yg baek mmg x brani la nak take risk kan. plus my fren da pesan 'don;t leave wif hatred' huhu.

so sabarlah sambil mencari kerja dgn harapan dpt yg best secepat mungkin.AMIN. :)

~Eila @ Along~ said...

babe,
my bos pernah ckp..jgn terpaksa 'heret' kaki kalo nak nak p keje...
i think ni sumer misunderstanding and misscommunication kot..
ape kata..when mood ur bos ok..u slowly talk to him and explain to ur boss secara details bout ur workload...
i think kalo u explain bg die phm..die boleh consider kot...

Anonymous said...

ala.. jahat la dorang...

i penah dgr dr. fadzilah kamsah bg cadangan.. tanya kat bos tu..

'u nak keje yang mana dulu? yang ni ke, yang ni? yang tu atau yang ni?ada lg yang tu kat sana..."

haa.. baru dia nampak banyak nyeee keje dia bg kat u kan,kak..

bg i, x adil keje untuk 3 org satu org je yang tanggung..

anon..

fabulous.farah said...

huhuhu..kesian u amie..kalo ikut hati mahu saja resign kan..

AmyMizzunderstood said...

sorang yg resign tu aku eh wakakaka....kak..tempat kau dirumah..bersama ank..lebih afdal..

m@Ri@ said...

kak amie..ludah je kalau boleh..huhu..org mcm tu memang hampeh..