Cloth Diaper
Tuesday, June 2, 2009

Hi peeps,

Since lagi 50 days jer tinggal kan, so my blog currently akan dipenuhi dengan citer2 ibu mengandung bsama bakal baby yg akan di lahirkan and the last minute preparation before the baby pop up! Hihihi....

And after all, I would like to know how convenience cloth diaper nie compared to normal diaper? As we know normal diaper nie banyak sgt bahan kimia smpai baby naik rashes and so on and for future, maybe ada side effect...

Anyone experienced this? using cloth diaper compared to normal diaper yg ada jual kat merata2 di pasaran skrg?

Thinking to practice to use the cloth diaper for my lil coming baby...Mmmm....

Pics : Here

What say you? Should I or shouldn't I?

5 comments:

HaninFarshid said...

babe...i pun nak beli diaper clothes..sebab colourful and cantik :P tapi after my friend yang bagi anak dier pakai kata anak dier tak selesa pakai...i tak jadi beli...walaupun ada butang utk size..tapi kulit anak dier melecet sebab terlalu ketat...klu terlalu longgar..asik bocor lak..

i tak tau ler...lain orang lain experiencenya...i prefer anak i pakai pampers :)

heee..makin dekat eh ur baby nak kuar? take care :)

~Eila @ Along~ said...

amie, kwn eila dah practise guna ni tima anak die br lahir..sampai la now dah setahun..ok je..jimat duit..cuma kite kena basuh la kan...senang je cara cucian ye..bagusla CD ni..mmg betul2 save duit..

Zek Zek said...

I bought lunatots CD..for the new baby. Nak try because it will be so jimatttt..lagi jimat kalau u can bf...so you can save RM500 per mth..

i beli 5 je baru. Nak try. kalau okay baru i nak tambah koleksi.

Pakai disposable kalau jenis kulit sensitif mmg kesian tengok. rashes nanti.

try dulu..beli a few then lepas dah cuba u bleh decide.

The Mrs-Bride said...

like i told u, good info! i tunggu ur readers kasi comments ekk.. hihihi! thx babe... now makin dup dap dup dap kann! good luck to us!! :)

aizan said...

hai, just nak mencelah disini bg pandangan. Kalau rajin membasuh pakai laa CD, jimat dan tak perlu beli pampers. Time berjalan pakai la pampers. Pampers jenama yg paling bagus ialah MamyPoko, sebab bila pakai kulit baby tak kena ruam lampin tapi mahal sket. Brand lain pun ok. Kena try and tengok baby serasi atau tidak. Just make sure sebelum pakaikn baby dgn pampers, sapu drapolene cream.