Ini Bukan Cerita Kotor
Wednesday, June 10, 2009

Aku bukan nak cerita kotor kat sini. Tapi ni lah realiti yang terpaksa semua org hadapi hari2.

Aku paling tak suka kalau sesetengah orang, bila tiba masa buang air, habis 1 toilet bau dengan najis dorang... Eeeeee....paling aku benci.. bagi aku, mana ada najis yg wangi kan? Tapi korang boleh guna tips2 elak bau demi menjaga maruah diri sendiri....kan? Hahaha...

Ni citer dia.. Kat ofis aku nie, 1 level akan berkongsi 1 toilet (mengikut gender OK)... laki masuk gents ok n pompuan pula masuk ladies... So, muka2 yg masuk toilet tu dah sah2 lah semua aku kenal kan... Nak jadi cerita, sepanjang pengalaman aku masuk toilet ofis nie, kalau terserempak dengan seorang perempuan (lain bangsa ok) ni, mesti aku cepat2 lari.. kalau tak, memang aku mati!

Nak tahu kenapa? Uwaaaa... aku rasa mcm nak nangis jer kalau citer.. Aku bukanlah penghendap yang hebat.. tapi aku dapat rasakan teknik2 buang air yg selalu amoi tue lakukan.. Bila time dia masuk, lagi2 kalau dia nak buang air besar, first, mestilah sangat lama.... and 2nd, korang takkan dengar bunyi air terpasang... dan 3rd, korang akan tetiba bau semerbak lagi mengharumkan toilet tersebut... Bau dia tak payahlah aku ceritakan.. sememangnya ia sesuatu yg jijik kalau hendak diingatkan...



Aku tak salahkan apa yg dia makan sehingga terjadinya bau2 seperti itu.. Tapi yang aku sesalkan teknik membuang air dia sangat salah bagi persepsi aku... Kalau korang tahu dan boleh identify bau najis sendiri, apa salahnya time bersenang lenang tue, lalukan air... at least "bahan" tersebut tak lah berkumpul sekelompok... (yang aku maksudkan disini bukan toilet duduk ok.. nie jenis toilet yg mencangkung... yg korang sedia maklum, tiada air takungan melainkan kena jirusss!!!!!!!!)

Bila "bahan" tersebut dikumpulkan sekelompok tanpa melalukan air, jadi, resultnya pasti korang semua tahu kan.... Arggghhhhhhh... bila jadi mcm nie aku stress... tanpa melihat org kat dalam, aku sudah tahu, sape yg sedang membuat "tanda" tue.. tak lain tak bukan ialah amoi tersebut...

Dulu masa kat U, bila time duduk hostel kan, barang siapa yg membuang najis style mcm nie, aku dengan member aku tak teragak2 ckp "Busuknya.... jiruslah air oiiiii".. hahahah... saat kelakar utk dikenang masa kat U dulu.. Kalau aku ckp mcm tue, mesti kawan2 aku gelak n marahkan aku sbb laser sgt mulut nak sound2 org... Alamatnya, org yg dlm toilet tersebut, diam seribu bahasa dan akan keluar bila kitorang dah keluar... kadang2 bila tiba jahat aku, saja aku pura2 diam dan tunggu untuk lihat sapekah gerangan pengguna toilet tersebut... Hihihi...

Tapi, bila kat ofis nie, untuk aku jadi se'laser' itu, mcm tak sampai hati jer... Hahahaha... Karang apa plak org kata... Perangai mcm budak2 plak kan.. Tak padan dengan ibu mengandung dan status diri kat ofis nie.. Sesuka hati sound org mcm tue... Hihihi.....

Tapi aku memang tak boleh tahan.. Aku rasa mmg nak ckp jer dgn amoi tue... Harap muka cantik tapi kalau ..................... tak guna jugak!

Sorry... Ini bukan entry kotor ok!

16 comments:

SwEeTFoResT said...

hehehe..sabar je la..ish2..

[ Hanie ] said...

wahahahaha.... ni bukan entri kotor..entri kelakar + geram! Yg tidak paham tu, dorang bole pula tgk najis sendiri tu terjelepuk kat dlm lubang tandas tu kan? Tak rasa malu ke? hahaha.

Kalau nnt die masuk balik tandas tu, nampak najis die balik...rasa ape die buat? menambahkan lagi ke hape?huwaghhh

kalau hanie ade kat tempat amie pun mau meroyan dibuatnya. kalau bau pun dh tak tahan...ni bile dah tgk buktinya...lagi laa meloncat tahan geram! haishhh.

Suh je cleaner situ sound kalau amie rasa mls nak tegur, takpun, amie tampal je notice AMARAN kat situ. Pakai je bahasa yg senang smua org pun paham..haha tgk die berubah ke tak. Pastu tak berubah jgk, buat2 lalu tepi die, suarakan dgn agak kuat "haihhh tak reti bace ke org yg masuk toilet tu ye...dah tampal notis pun tak paham2" hihihi.

Terpanjang lebar plak ngomel kat sini :D

AmyMizzunderstood said...

hahah aku tau sapa...jgn sampai aku attached pic dia kat sini!!ahahahaa...
nama pun c**a!!style buang najis sama cam Hanj*ng..seyes mmg busukkkkk..1 time penah aku nk temuntah!

sabrina.h said...

huh sama lar dgn sab kt ofis nie..
lg toilet share dgn student,lg mcm2 peel ada...yg x flush pun ada...geram betul,dah tau flush tue rosak x yah lar membuang kt situ,g lar toilet lain...grrrrrrrrrr x faham org2 yg mcm nie...

koklie's said...

heheh sabau je la amie...lagi plak start preggy ni idung kt mmg sensitip sket hehehehe...sound je pastu lariiikkk hehehehe die xtau sape ahaksss ;p

Mrs. Amie said...

me to sweetforest : tak boleh sabarlah... sbb kena berdepan dgn situasi mcm nie lagi bape lama? uwaaaa...hahaha

me to hanie : Itulah kan Hanie.. tak pikir betollah! ishh..sakit hati Amie nie...hihihi.. nie pun blh jadi isu...

me to Amy : pasnie aku nak spund dia dik dr luar la..ok tak? pastu kita lariiiii....!

me to sabrina : betullah Sab.. klu student lagi lah kan... ni yg tua bangka pun bengong! ish...

me to Koklie : mcm best idea tue.. lagi bila takde org lain kat toilet tue..

naimatulrais said...

true! kat opis I pun mcm tu gak! Muka je cun, dressing meletop bagai, tp bila buat 'business' - kotor! ada lagi dasyat, lap pakai tisu je tau! eeiiii!

Zek Zek said...

hahaha..amie. nak gelak pun ada. Tapi mmg yer. bukan nak kutuk tapi kat opis ni mmg penuh dengan orang2 jenis tu.

Sabar ajerla. NAsib baik aku dah lepas lunch. Hehhehe

m@Ri@ said...

ya..teknik menjirus air tu mmg berkesan utk elakkan bau yg mmg tak best itu..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

btl sis..klo buang air..smbil tu kte lalukan air..bau x de laa semerbak sgtt...

* Nat Azmi * said...

hahaha..amie, serious kelakar...kat sini, jgn kan guna air, guna tisu aje!!...so bila cik-yg-guna-air-n-bukak-selama-boleh macam i nie masuk toilet, baru la dpt dgr bunyi air dlm cubicle toilet tue...

erghh, xfhm la mcm mana diorg boleh xguna air, main calit2 aje...tak puas!!! i kalau kuar n guna public toilet sure make sure bawak wet tissue n akan wetkan se-wet-wetnya dulu sebelum masuk cubicle...

uish...ter-emo plak...hihi

peace babe...

p/s: 33 weeks n couting, looking good momma!! :P

Mrs. Amie said...

me to naimatulrais : statement u mmg i agree! harap cantik pelbagai kan? tapi tak basuh...bucuk!

me to Zek Zek : I rasa bukan kat opis jer.. kat public toilet pun sama.. lagi teruk!!! eyakksss!

me to maria : klu ak nak basuh pun, at least bukak jela air tue kan? bukan kena bayar extra pun..

me to princess_N : ha..air bukan kena bayar pun.. dah tabiat mmg camtue.. susah nak kata...

me to Nat Azmi : Eee, betullah kan? Tak hygienic langsung la..benci i... u punya p/s tue, time kacih!

The Mrs-Bride said...

euwwww... diriku dpt bayangkan!! kat sini pun sama.. mentang2 share 1 toilet per floor.. plak tu majority kat sini ialah "ca ya nun alif".. makk aiii over okehhh! sampai me tau dah.. during office hours, haruslah diriku ke toilet dia GF sbb situ sebelah surau so toilet dia mmg bersih! then after 8pm... baru lah leh guna toilet kat 1st Floor nih.. sbb time tu cleaner dah cuci toilet & org2 office hours sudah balik... fuhh legaaa! i tell u..... siap ada notice2 dlm toilet okeh pasal pangai org2 yg tak reti membuang nnt.. kalo ada time, nnt i share apa notice2 dlm toilet tu yg management tampal.. hahahaha sampai camtu skali!

sabar babe, sabarrrr... :D

AmiYs said...

iye... teknik melalukan air tu teknik yg mmg i slalu buat... nak tengok selonggok tu? x lalu la.... T_T

camne diorg leh thn ek???

f A r H a N a said...

ops..mmg entri ade kotor ckit..ekekek..tuh lar kan dorg nih..nape erk?rs kan dorg dah buh tisu dlm hidung dorg kot time nk memb*ang tuh..tuh dorg xbau..siap bc paper lagikk..blup!!!!adoi...sgt seram...

rynn2506 said...

amie,
ni bkn n3 kotor tp n3 busuk..wakakaka...
kite yg baca ni pon rasa cam berbau je kat sini ape lg awak yg menghadapinye kan..??
kuang ajaq tol cina tu....kalo kat opis camtu..kat umah cane la agaknye kan????