Deco for Aqiqah
Tuesday, June 16, 2009

Wah... aku nie suka berangan... baby pun tak keluar lagi kan, tapi dah berangan nak buat majlis Aqiqah and potong jambul la apa la... hahaha... siap dah pikir deco dah ok...

Konon berangan nak Aqiqah invitation tue mcm nie... boleh? kalau camtue, kena tanya Yann nanti for handmade invitation camnie.. Bole ker Yann? hihihi....


Then, gatal2 pikir centrepiece untuk majlis nie.. yg nie cantik... tapi tak sesuai sgt... pastu pikir2 nnt nak buat centrepeice patung bear la...


Surf2, skali dapat.. credit to tuan punya blog ok... But, what I had in mind, tak sama mcm nie... hihii... adalah... kalau nak tgk, tunggu majlisnya.. tue pun kalau jadi la.. InsyaAllah....


Then, something sweet for guest instead of bunga pahar ke kan... Nice decorated cookies... yummy! (Eh, tapi bunga pahar pun nak jugak untuk bagi pada org marhaban tue kan... kata buat sendiri... so, shouldn't be any probs kot....)


Then, fikir2 the deco for cradle.. kalau tak jumpa cradle nanti, guna baby cot pun boleh kan.. Mcm yg Rizalman buat nie... sweet sgt2.... simple.. Pics, credit to Rizalman....


And here, deco from Tania Zara.. serius mmg cantik....


And yang paling aku suka, another idea from Tania Zara... yg nie suka sgt2.... malam boleh mimpi ok deco yg mcm nie... hahaha.... Sweet... but I need to think my own idea la.. but this one should be my inspiration... Alahai.... comelnya....


Yang mcm nie plak, kena pakai stage mcm pelamin... deco for Engku Aleesya Engku Emran.. Credit untuk org yg buat deco nie ya.. Nice!


And last, again from Tania Zara... pun cantik jugak... might be my 2nd choice for deco...Eee..tak sabar!


After all, I need to think, cmna nak deco my baby cradle nanti... think, think and think...Isshhh...

16 comments:

* Nat Azmi * said...

hahaha..amie, gila comel ok...sgt2 suka tgk all those pictures...xpe, sebelum aqiqah n potong jambul, leh pk for baby shower dulu...nak gak dpt present kan? hihi ;p

SwEeTFoResT said...

sweet suker tgok yang tania nyer deco..sweeetttt sgt2.. ^__^

dialicious said...

wah..cantikkan..kalah pengantin..paling over ialah adik wardina nye baby..alahai cantik gile kan majlis dia..jeles!uhuhuh

The Mrs-Bride said...

btol2 diah.. adik wardina nye majlis mak aiii giler cantik!!! tp costly lah.. perlu ke ek? hish.. tp amie, mmg cun laa yg u display kt sini.. i can imagine ur kenduri aqiqah for ur baby nnt pun sure cun jgak... i maybe wat simple2 je kot.. tak decide pun nak wat kt mana.. asalkan buat, sudeyy.. hihihi.. good luck to us babe! jom sambung tick tocking the clock.. :D

Mrs. Amie said...

me to nat Azmi : Tasya, mula2 mmg la nak buat baby shower.. tapi skrg semua tgh duduk umah MIL..my sis in law kan baru bersalin,and i pulak dah nak bersalin, duduk beramai2 skrg ni..so, nak bt kat umah MIL dengan ada baby my sis in law tue, rasa cam tak boleh jer.. sbb dah ada baby kecik..takut ganggu.. so, tak jadi baby shower dah..tggu Aqiqah jer bak kata my husband..

me to sweetforest : suwiiit kan? i like!

me to dialicious : tapi Diah, tak mo la grand ala adik wardina tue.. pelamin i pun tak grand mcm tue...huhuuh..

me to the mrs-bride : ala, knits.. i pun buat yg simple2 jer.. gatak nak deco2 nie.. hidup tak bermakna tanpa bunga2 kepada Amie..huhuhuhu

Miss Moon said...

wah banyak nye yang cantek cantekkkkkkkkk

chitah said...

salam... kalau teringin nak cupcakes comel2 utk aqiqah (atau sebarang majlis)... leh la email i ye :) -chitah2000@hotmail.com-

Farhah@Dikfa said...

chantek... semoga mrs.amie selamat ya
saya nak add link blog mrs.amie

yann said...

hehe..cantek nyer kad tu..cute..sgt wokey

Aku said...

tak silap i yang buat pelamin utk anak erra is lynda rahim.

[ Hanie ] said...

hehehe pelamin anak lebih meriah dari ibunya jdnya pulak :D Cute and sweet...tak sabor nak tunggu majlisnya ;)

Mrs. Amie said...

me to Miss Moon : Cantik sampai tak tahu mana nak pilih..huhu

me to Chitah : InsyaAllah will drop by..thanks!

me to farhah :thanks.. will link u back!

me to yann : boleh ker Yann?huhuhu... will see...

me to Aku : yup, it's from linda rahim, KL

me to Hanie : InsyaAllah hanie kalau semuanya berjalan lancar!

Tania Zara said...

hai its me tania zara.. tak tau macam maner terbukak ur page..by the way klu nk baby cradle yg cute tu do text key..happy tengok my work ader kt page u..klu u xcited nk buat majlis tu i lagi forever xcited nak decorate hikhikhik... okay u tc (by the way card tu so cute)

Mrs. Amie said...

me to Tania zara : huhuhu... nice sume yg u buat nie..suka! tapi kena tggu baby kuar dulu babe...haiish..

HaninFarshid said...

sigh! hanin pun dulu nak buat mcm tu....tapi biler dah abis pantang...my hubby lak nak naik kapal :( susah nak plan awal2 sebab tak tau date dier nak naik kapal biler..

kitorg just tunggu dier balik..just buat kenduri je kot...cukur dah...

but i love the decorations...cantik...cute sgt2...gerammmmmmmm!! u buat..i tumpang tengok je lah ;)

~LIZA~ said...

cantiknyaaaaa!