Remember this?
Monday, June 8, 2009

Semalam, we went to Ikea, bought some baby bedding stuff etc and after that we went to Ikano till husband said, "Nak gi toilet jap...."

Ok, pas dah pegi toilet tue, both of us jalan mcm biasa till drop at Outlet Store (i tak ingat nama kedai nie.. tapi store yg selalu korang ckp ada banyak baju baby tue..)

Kitorang pun tgk2 baju till husband said, "Alamak........."

Aha, remember this?

Pic below ialah watches that I bought and gave to husband during our wedding last year... ia bukanlah jam yg harga puluhan ribu tapi ribu2 tue adalah...haha.. and the important things ialah .........................................



Jam nie dah hilang time dlm toilet tue.. Dia ckp, dia nak basuh tangan, and bukak jam tue letak kat sink and suddenly keluar toilet mcm takde apa2 yg berlaku till dia ingat jam tue dia tak amik... uwaa..terus dia lari gi balik kat toilet tue and guess what? Org bodoh saja yg akan tgk jam tue tanpa amik kan? So, meaning that, jam tue dah hilang la..........

Mmm, pastu husband diam jer.. terus takde mood and I said, "Xpelah, takde rezeki...nanti kita beli jer jam lain..."

But he said something yg i rasa tersentuh plak dengan jawapan dia...

"Tapi jam tue awak yg bagi... jam wedding kita tue...genap2 setahun plak tue..." and dia terus diam sepanjang perjalanan nak balik tue and dekat umah dia asyik cakap...

"Kalau lah kita tak bla bla bla....."
"Kalau lah ini itu ini tu........"

Dan bermacam2 kalau lah..... Malam, sbb ada F1, baru dia senyap.

Sian husband....hihihi....

10 comments:

~Eila @ Along~ said...

haaa..tgk..nilai jam bukan pada harganya..tp pada kenangan yg ader kan..kan...kan..dugaan tuhh amie..suh beli lain...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sayangg mmg sayangg..tp nk wat canerr kan sis..

The Mrs-Bride said...

alahai.... shian nya! i paham.. huhuhu! babe, sib baik bukan cincin yg ilang.. i know, ilang jam kawen tu pun dah terasa giler.. tp kan, takpe.. as long as kenangan tu still ada kan? my fwen sorang, hubby dia terhilang cincin kawen during their honeymoon.. kt Aussie lak tu! hilang dibawa arus ombak.. huwahh.. lagi sedey kan? down giler dia pastu.. hmmm.. sabar k hubby amie.. takpe, nnt leh cari jam baru.. tp kenangan ngan jam lama jgn lupa.. :)

[ Hanie ] said...

haih...dgr ayat mcm tu, touching!

Diri iNi yg tetibe baru prasan cincin tunang tak pakai pun dah menggelupur cari, tpon kt rumah ade ke tak...Alhamdulillah masih bersama :).
Tu ar, mmg syg sgt kalau ilang bende2 mcm ni kan.

Mrs. Amie said...

me to eila : betullah..beli lain dia ckp dah takde sentimental value..hihi..skrg pakai jam lain..

me to princess_N : tuelah.. mesti dia kesal tak sudah...sian husband ku..

me to the mrs-bride : kenang gambar jelah knits pasnie...takde rezeki kan..

me to hanie : hah., baru perasan tak pakai cincin? ishhh... takpelah..pasni ganti cicnin wedding plak yer...bila dah hilang brg, rasa sesal la sgt2..

sabrina.h said...

alar sian nye...ishhh sure ur hubby sedih..klau kite pun confirm sedih kan,da lar jam hantaran...x pe mayb ada lg rezki lain lps nie...

m@Ri@ said...

xdek rezeki akak..sian abg..aritu tu pun maria gelabah cr cincin kawin cik abg..nth dia g sepah kat mn nth..abis satu rumah kena geledah..sib baik jumpa..

rynn2506 said...

erm..btol la tu xde rezeki...tp touching la dia ckp camtu..selalu lelaki x amik port pon tp salute la ur husband...sedih bkn main...xpe la...maybe lps ni dia akan lebih hati² k...

:: vErde+hAzizi :: said...

huhuhuhuhuhu...
it is sweet to know that he felt somethg with the lost...atleast u know that he really treasure it ;D
takpe ade rezeki lain kali, boley ganti balik insyaallah

dahlialiyana said...

Sangat sedih la kak amie...tu smua kenangan....