Honeymoon?
Wednesday, June 3, 2009

Hi peeps,

Hahaha... I received an e-mail requested my pics during my first honeymoon in Bali. She said that I've already promised to make 1 entry regarding my honeymoon, but till now, tak upload lagi gambar2 tue...

I think, maybe dia terbaca this entry:

Here

Hahahha... ada jugak org ingat...but, mcm dah basi jek.. it was back in July 2008. After wedding dekat Tmn Tun tue, keesokannya husband and I dah terbang ke Bali... Such a memorable things to me!

Nak citer penuh2, mcm dah tak ingat jer.. so layan gambar jela yer...

Our flight on 6th July 08, ptg, pukul 3.. smpai Bali dh malam... so, Pak supir terus bawak gi Hotel jer.. we stayed at Adi Dharma hotel instead of Hard Rock ... teringin nak gi Hard Rock tapi at that time, Hard Rock tgh under renovation.. so, they said, "Ngak sesuwei mahu pacaran di sana..." Ok, ok, i get it! Hhihihi

So, 7th July 2008, bangun jer pagi, terus breakfast!




See.. my henna still there.. They said, "Baru kawin ya..?" And I smiled :)


After breakfast, nak gi tgk Tarian Barong if I'm not mistaken.. Bali;s traditional dance!


Dah sampai.....




Tarian dorang menakutkan.. but we enjoyed even lama giler ok!



Dekat sekitar tempat Hall tarian Barong tue... ada banyak sculpture2 yg menakutkan..hihihi



After tgk tarian Barong, Pak Supir bawak gi tempat org buat Batik Bali...


And I spend around 1k membeli utk makcik2 pakcik2 saudara mara.... yg telah menjayakan wedding kitorang... ceh..


Pastu Pak Supir bawak gi mana ntah nama tempat tue.. dh lupa... yg pasti kena naik bukit jalan dia ala2 nak gi Cameron...



Nie aku pun tak ingat kat mana da...


Dah sampai atas bukit....sejuk jek... kat belakang tue ialah gunung yg selalu kena api.. iaitu gunung berapi... (apa aku ckp nie? ntahlah..layannnn...)



Aha, pastu, turun balik gi mana ntah... tgk benda2 nie sume.. aku tak ingat jugak...


Yang pasti, tempat nie penuh dengan makhluk2 camnie....ishhhhh

Hari ke-3 la... tgh tunggu Pak Supir dtg.. sambil tue posing2 kat luar hotel...


Cak!


Ala2, puteri Rapunzel sedang tggu untuk diselamatkan! yeehaaaa


Tak tahulah..layankan jek...


Pas Pak Supir dtg, dia bawak kitorang gi tepi laut... ada banyak aktiviti... tapi on that time, aku tak berapa sihat... so, kitorang jalan2 jek amik gambar....


Walaupun panas tapi berangin sentiasa...!


And nie kat tempat Plaza Garuda...


And boleh shopping gak kat sini........



Then, Pak Supir bawak gi makan tepi laut dengan tgk sunset... konon2 romantik la tempat tue...




Dan last day tue..., barulah dpt jalan2 kat Kuta sbb Pak Supir dah malas nak layan.. hahaha... kitorang sewa motor time nie.. aku masa nie happy tergelak2 sbb dh lama giler tak naik motor!


Tak merasa tido sini, tangkap gambar pun jadik!



Jalan2 cari makan... tak mandi lagi nie.. tapi dah cari Pizza Hut! Nak cari makanan halal susahlah!


Pastu balik hotel, baru sempat nak gi Spa!


Muka yg telah di spa kan.... aiseh...

Last day... kitorang pun pulang.... tgh tggu Pak Supir dtg pick up nak gi airport!

That's all!

Ok, nak gi check up nie.. till next entry! Bye

9 comments:

[ Hanie ] said...

chop...supir tu nama die ke? hiihi. Mane ade basi laa...slagi tak upload..blom pernah basi ok.

Erk, patutnya kan..tempat org slalu nk pegi honeymoon mcm bali ni, buh la patung2 yg sweet2 ke, sesuai dgn 'romantik' tu. Kalau mcm patung2 tu, buat terbantutkan suasana romantik tu jer...huuu

AmyMizzunderstood said...

kurusnyaaa...agaggaga!!

The Mrs-Bride said...

ohh bali bali baliii... my 1st honeymoon pun kat situ! ehh.. my one & only honeymoon lah.. hihihi! well, nice pixs! ohh rindunya memories kt situ... :P

take care babe.. nnt update psl ur checkup ok..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

behsnyerr g honeymoon..g bali plak tuu...besh2...

NuRuLeRnAdEwI said...

Kak...Tempat yang sama ler kite pi... Tak Erna pi ngan makpak... Bkn honeymoon....honeystar jerkk.. waakakakak

koklie's said...

Bestnye gi bali..i x merase lagi pegi sane huhuhu sedey...ni stat preggy lagi la xbley nk berjalan ahakss....nanti kalu i nk pergi sane leh ar mintak your advice beb

* Nat Azmi * said...

beb, overall Bali best tak for Honeymoon? i still can't decide my honeymoon trip nnt nak gie mana...nak tempat sejuk2, leh cuddle, cuddle...hihi (gedik sebentar)...dah agak bosan ngan laut or pantai or anything related to water since both of us dah bertahun keje offshore!! mana nak gie ek?

Mrs. Amie said...

me to hanie : Hanie, supir ialah driver ok... bukan nama dia..

Hanie, patung2 tue kan adalah senjata ke'romantik'an journey dlm honeymoon tersebut.. sbb bila Amie takut jer tgk patung2 tue, terus buat2 terpeluk husband.. ok tak? agagaga

me to amy : aku benci ko! Sila sibukkan diri sdiri dengan wedding saja.. u're next la oiii...nnt ko pregnant aku nak tgk sejauh mana kelebaran ko...hihihi

me to the mrs-bride : asal u tak pernah upload gmbar honeymoon u tue? ishhh... nak tgk!

me to princess_N : nama pun honey... mestilah manis n best! ekekekeke...

me to NurulErnaDewi : Mana lagi nak gi kalau tempatnya pun sama kat Bali kan... balik2 mestilah supir bawak kat situ...hihi

me to koklie's : i was planning for my babymoon.. tapi taktahu sempat lagi ke tak... yg pasti dekat2 saja.. berdua b4 bertiga..hehehe

me to Nat Azmi : For me, Bali sgt best! the ambiance and everythings kat situ, sume best! It's different from other Indonesian location.. But if u dah asyik dgn offshore jer kan, kalau I, I pilih Hong Kong la..! hahaha.. bestnya..!

Aku said...

i pun nak pegi gak. tapi next yr la, lepas wedding. =) Bestnye u. Leh lah share2 info lagi. Masa u pegi tu time peak eh?