Salam Maaf Dari Saya...
Monday, June 29, 2009

Hi peeps,

Bila dah dengar my blogger mate, Anita sudah rasa sakit nak bersalin, I jugak tetiba rasa berdebar2... sbb beza between me and her hanya 10 hari sahaja... Yesterday, I dah masuk 37 weeks.. my energy sudah sgt kurang.. jalan sket, dah penat.. sakit belakang adalah sentiasa..., berdiri lama2 adalah sesuatu yang tidak tertanggung lagi apatah lagi bila nak tido, nak alihkan badan pun, rasa sakit.. itu belum my baby keraskan badan dia...

My dear Baby,

Kalau baby bt mcm tue, Mama rasa sakit ok.. and at one time 2 hari lepas, bila nak tido, Mama mengiring ke kiri.. and I know u (my baby) tak suka kalau Mama mengiring ke kiri kan.. u will kicking and keep moving betul2 dekat area pinggang belah kiri... Sometimes, I think I can feel your jari jemari kaki tue.. and bila tetiba baby kick kuat hari tue, make me woke up immediately sbb Mama rasa geli and tak pernah baby tendang sekuat itu... oooo, noty yer.. and I just smiled even tgh2 malam tue.. Your Abah, dah tak sedar apa dah.. Dia tido jer.. and esoknya bila Mama cerita what u did to me, he smiled... Hihihi..

Baby, to have u inside my womb, was really make my life so meaningful. Mama tak pernah pun terfikir satu hari nanti, impian nak jadi seorang ibu betul2 akan termakbul and Mama bersyukur sgt2.. When I sit alone, I always think how u will look like.. macam muka Abah ker or Mama.. Hihihi.. and whatever it is, Mama tak kisah.. Asalkan bila baby keluar nanti, baby sihat and sempurna.. and dr dalam perut lagi Mama doakan semoga baby keluar dan menjadi seorang anak yang soleh and berguna pada bangsa and agama... Dan saat2 utk bertemu dengan baby semakin hampir sekarang... I feel excited and at the same time Mama rasa takut jugak... to deliver u in this world adalah antara hidup dan mati Mama.. Semoga dalam bilik bersalin nanti, Mama and baby akan tough mengharungi detik2 cemas itu nanti... yang akan jadi saksi adalah Abah nanti... and bila baby dah pop out, kita bertiga akan jadi sebuah keluarga... ~Weee~ Tak sabar nak tunggu momment tue!

Dear my beloved husband,

Saat yang kita nantikan semakin terasa debarannya.. Hahaha... samalah.. kita dua2 pun topik yang hari2 nak bincang adalah pasal baby... Dan bila malam, bila tiba2 org terjaga, immediately awak jugak akan terjaga and tanya, "Dah sampai masa ker?" Hahaha...kelakar pun ada... cemas tak tentu pasal.. but it's normal i think.. this is our 1st time, so mmg akan rasa cemas2 and takut sudah semestinya lah kan...

Yang, thanks yer for everythings... dr awal my pregnancy till today, I think u help and support me a lot! Dr 1st trimester yang pening2 nak muntah tue..yang tak boleh bau badan awak tue.. till 2nd trimester yg macam2 kehendak itu ini yang nak dipenuhi, sampailah skrg dah 3rd trimester, yg malam2 tak boleh tido and sakit2 belakang sekarang, semuanya berlalu dengan baik sekali dengan adanya awak disisi... Dan sekarang, semua persiapan dah siap.. tinggal nak tunggu baby nie keluar jer.. and pasni, jgn haraplah awak boleh tido malam dengan nyenyaknya... hahaha... tapi takpe, I think u've already matured enough and dah bersedia untuk hadapi semua nie kan?

So, kita counting the days jer la sekarang.. apa pun, org mintak maaf zahir batin dan halalkan segala2nya.. Dosa org skrg dibawah tapak kaki suami kan, kan? So, halalkan makan minum.. Kalau ada selama nie terkasar bahasa, dan apa sahaja yang 'TER' sehingga awak terkecil hati, ampun ya... Dan doakan org, semoga semuanya selamat dan dipermudahkan segalanya...Ok?

And to Ayah and all my family,

Doakan semoga semuanya selamat dan bila baby dah keluar, Ayah akan dapat 1st cucu.. hahaha.., and to my sis n bro., korang dah jadi aunty and uncle la plak.. Meaning that, usia kita semakin bergerak laju ke depan.. bukan ke belakang ok.. dan korang sume semakin tua... hihihi..

And to my fellow bloggers and frens,

Sila doakan saya juga ya.. semoga semuanya selamat... Saya semakin tak sabar sekarang! And i do love to share my happiness with all of u! And.. dun wory, dah kuar jer baby nanti, I will reveal the baby soon.. hahaha.. oh! And maaf zahir batin jugak saya pinta sbb kadang2 penulisan di blog saya nie, mungkin telah ramai menyakitkan hati sesapa yg terasa sbb saya nie mmg tak pandai nak berselindung dr segi tutur dan kata... (Dah mcm hari raya dah rasa!)

Anita, June, Rini and mom to-be,
Kalau u all bersalin dulu, sila2 la e-mail or sms.. I nak tahu jugak experience u all.. sakit sgt ker, sakit sket ker.. huhuhu... takot woooo... ! Hahaha

Till now,
Bye!

19 comments:

Ezzah said...

sis..jgn risau2..insyaallah..semuanya akan slmt. Sy mendoakan semuanya berjalan dgn lancar! x sabar nk tgk baby sis nnt. :)

m@Ri@ said...

kak amie..nnt dah bersalin bgtau ek..suruh abah blog ek..hehe..apepun tahniah akak..semoga segalanya berjalan dgn tenang n lancar..

~Myra~ said...

tetibe cam seram sejuk lak dgr akak cte camtu...mane tak nyer...tgk hospital pon tangan dah berpeluh2...xpe...ape2 pon myra doakan semuanyer selamat....amin~

* Nat Azmi * said...

amie...InsyaAllah...my prayers will always be with you...be strong babe...you can do it!! ;)

and have fun yea...hihi :)

AmiYs said...

amie, i doakan u n ur baby selamat... i pun tgh counting days gak ni...

takootttt ah... ngeeee....

The Mrs-Bride said...

ohh bila u ckp pasal i nye sakit tu.. mak aiii terus perut i mengeras balik n tiba2 rasa2 sakit balik.. hishh! i dah la confident tak confident jer gi keje nih.. esok i masuk 38 weeks! so bermula lah adegan dup dap dup dap yg tak tertahan lagi.. most ppl deliver at 38 weeks plus kan! yikess... same lah kita babe.. tak sabar tp takot tu of course ada!!!! hishh..

semoga Allah permudahkan urusan kita nnt.. u're right! this is hidup and mati nye issue! :( kalo u bersalin dulu, soh Aril text me okeh!! take care babe.. :)

::zAsyikein:: said...

touching!!..insya allah..kein doakan semuanya...=)... jgn lupa bgtau dh bersalin yer...=)... doa byk2 tau amie!!..eh nnt text kein @ 0123707195..=)

Aku said...

amie, semoga selamat melahirkan. Klo sakit sgt, jangan lupa, epidural kan ada. hehehe. =P

Mrs. Amie said...

me to Ezzah : Thanks Ezzah..nanti dh kuar, I upload muka dia.. huhuhu

me to maria : InsyaAllah.. kalau takde apa2, semuanya akan ok! hihi

me to Myra : thanks Myra.. hihi..pasni Myra plak..rasakan! hahaha

me to Nat Azmi : Thanks a lot babe!

me to AmiYs : kalau ada kawan yg sama2 rasa takot, mcm tak takot sgt dah..kan? sbb boleh share perasaan takot tue.. huhu

me to the mrs-bride : Yer betul tue Anita.. bsamalah kita...smoga sume ok n selamat dan berjalan lancar...Amin..

me to Asyikien : Yer, thanks ya! Really appreciate it!

me to Aku : kalau boleh tak mo Epidural..huhuhu.. nak tahu n rasa sejauh mana sakit nak beranak nie.. baru kita hargai mak kita.. hehehe.. tapi klu tak tahan sgt, nak gak la..hihihi

rynn2506 said...

missamie,
awk wat kite rasa seram sejuk kembali..walaupon dah ade experience tp still gak ngeri bile teringat time bsalin tu....sakit dia Tuhan aje yg tahu.....tp kalo u dpt yg mudah Wallahualam......semoga semuanye selamat....pastu doakan kite plak ekk...sbb kite counting lg 3 bulan ni....

cikzaa said...

i doakan y & baby selamat, jgn risau, semuanya akan ok..mmg sakit tp kejap je..lepas dah deliver, kita tak ingat dah mcm mana rasa sakit bersalin..

::@FiQ said...

gud luck kak!

koklie's said...

amie i doakan u dipermudahkan segala2nya k, nanti bile u da deliver leh share experience gan i plak, take care dear ;p

zek zek said...

good luck!! insyaallah everything's gonna be alright. Doa banyak2 and prepare yourself okay. Mmg la ujung2 camni rasa macam nak deliver sangat2. I pun baper hari dok contraction ajer...takut jugak. Hehhehehe. Lepas you deliver, i pulak kut. Entah2 i dulu!!!!..huhuhu.

Ms Pancake said...

seram sejuk plak dgr citer you.. hihi.. kita yg x kawin lagi nie yg ngeri.. :) anyways, congrats nak dpt baby.. :)

Mrs. Amie said...

me to rynn : u lagi sgt tabah rynn..dgn experience u yg lepas2..huhuhu..will pray for u!

me to cikzaa : harap2 mcm tue la.. hihihi...

me to afiq : thank you! walaupun ko tak merasa sakit dia cmna, aku tahu mesti ko dpt imagine kan, kan?

me to koklie : Oh! ok.. will share.. tggu masa jek la..

me to zek zek : la..nanti kek tue jgn lupa.. hihihi.. karang dua2 bersalin, kek ntah ke mana.. hahaha.. takpe, u contact adik i nanti.. sumenya ditanggung beres..

me to ms pancake : nak tak nak, semua terpaksa melaluinya coz this is part of life kan.. thanks babe!

zekzek said...

hohoho...aah la cake kan..hihihhi. Takper i tak luper. Kalau aper2 jadi kat I my hubby la kena amik..or takpun pengantin la pergi ambil sendiri =P

~ n.u.r ~ mommy wannabe said...

oh my dear...sayu plak i baca this entry....insyaAllah everything will be fine...cant wait to c ur baby posted here...

take care ya n gud luck...:-)

Mrs. Amie said...

me to zek zek : worait babe.. no prob..nnt kita keep in touch jer yer..

me to nur : InsyaAllah.. hope semua slamat kan..thanks!