Yummylicious!
Tuesday, June 30, 2009

Fren : Amie, ko takde cravings nak makan apa2 ker masa pregnant nie?

Me : Takde.. semua pun makan...

Fren : Takkan tak teringin apa pun...

Me : Takde la...aku makan semua.. asal yang sedap... yang pasti, apa2 air yg atas dia ada whipped cream, mmm, yummylicious.. tue jer yg nak selalu...

Tapikan, time2 dah nak deliver nie la tetiba dtg cravings yg tak tentu pasal ok.. bila ingat2 balik, rasa mcm resah tak boleh nak lupa... hari2 dlm kepala otak.. tapi tak boleh nak ckp apa sbb susah betul nak dpt... Ishhhhh....

Me : Yang, teringin nak makan brownies...

Husband : Ok, jap gi kita gi secret recipe..

Me : Tak nak... secret recipe tak sedap... nak brownies lain...

Husband : Kat mana?

Me : Nak brownies ..............................

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Nak brownies Kartika Sari jugak!!!! Tak kira!!!! Hahaha... mana nak dpt kat sini? Uwaaa... tak boleh lupa rasa dia.. Dan pantang tak beli klu gi Bandung... Ishhh.,..


Dan jugak kan... sangat2 cravings ini la...........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Cempedak goreng...... sedapnyaaaaaaaa!

Pics : google Image

16 comments:

rynn2506 said...

wah..kena dptkan jugak tu..kang meleleh plak air liur baby tu...huhu...amie, jgn lupe bgtau kalo dah bsalin tau....x sbr je nak tgu u publish pic ur cute baby!!!

Ezzah said...

eh..sama la plak..izah dulu dkt deliver teringin eempedak goreng gak! hehehehe.....

:: vErde+hAzizi :: said...

huhuhu...if i ade g jakarta boley i dapat kan u brownies tue...cube search klo2 ade ur fren nak g jakarta ke ;D

The Mrs-Bride said...

alamak!! sedapnya cempedak gorenggg.. grrrr!! :P

:: p R i n c E s S _ N :: said...

huhuhu..nk deliver bg craving ekk sis....jaoh tuu nk import brownies...

June said...

ahaha amie..i pun nak cempedak goreng.susah la nak cari sekarang nih ..

brownies tu bestnya..takde orang nak pegi ke..i pun nak jugak..ehehe :D sebok je kan..sharing is caring darling..ehehehes

Mrs. Amie said...

me to rynn : alahai.. siannya klu baby meleleh air liur.. hihii... ok will do! dun wory! InsyaAllah...

me to Ezzah : nak jugakkk....benci! tak dpt2 gak..

me to Lady verde : Alahai.. sedapnya..sementara nak tggu org lain gi jakarta, i dah deliver nnt..hihihi...

me to the mrs-bride : sedap n yummy.. tapi sah2 klu dpt pun tak boleh makan byk.. sbb sgt oily dan angin..kan?

me to princes_N ; itulah.. tak tahu asal gedix sgt.. masalahnya.. tak boleh lupa dlm ingatan nie..

me to June : aritu my frens pegi, tapi tak rasa cravings lagi.. good news.. ada lagi my frens nak gi bandung next week.. hihihi... boleh kirim.. harap2 sempat..

ARIBA said...

alamak, cempedak goreng..kan dah kita pun nak gatal2 mengidam itu makanan..waaaa...;-p

Aku said...

sedapnye brownies and cempedak goreng. i yang tak preggy pun nak sangat2 jugak. =P

m@Ri@ said...

cempedak goreng banyak kat sini..yg tu bolehla nak pos..kalau nk brownies tu susah skitla sbb jauh tu nak ambik..hehe..

Mrs. Amie said...

me to Ariba : Hahaha..bagus sama2 mengidam.. kena dapatkan jugak!

me to Aku : ee..sedapkan.. meleleh air liur kalau teringat..yummy!

me to maria : Alahai maria..jauhnya nak import..hihihi.. akan ku usaha cri kat sini...

Zek Zek said...

I takleh makan cempedak goreng tu...anginn...tapi mmg sodappp...ish...u ni mmg la. mana la hang nak carik brownie tu kak oiii

~LIZA~ said...

ok tetiba i pun terlior.. hahahahaha!

Alia said...

macam2 makcik ni... eh amie, cempedak goreng yg kat simpang nk masuk uia tu.. tpt wajib lunch kita dolu.. :)

NuRuLeRnAdEwI said...

Akak....naper tak ckp??? Haritu kan Erna gi sana.. kalo tau..Erna belikan untuk akak...

myra said...

hahahhha...akak myra pon selalu nk cempedak goreng...erm...be4 ni xplak...hehehhe