Hadiah Apa ya during our 1st Year Anniversary nanti...
Wednesday, June 24, 2009

Aha, it's just next month sahaja and it would be my 1st year Anniversary...! Yuuuhuuuu.. Cepatnya masa berlalu.. Kalau tahun lepas nie, tgh sibuk sgt2 la nie settle sume persiapan kawin.. bestnya.. teringat waktu2 pening dulu.. huhuhu...

Nak lari gi fitting baju la, gift la, apa la... mcm2 la.. yg lagi best, lagi bape hari nak kawin nie, boleh plak tukar design pelamin... huhuhu... nasib menjadi.. sume gara2 aura DeBunga Gallery.. huhuhu.. Thanks to Kak Ida..

And, yg lagi pening skrg nie, I have no idea apa nak bagi pada husband during the anniversary... Kalau tanya dia, ada ke dia mintak PSP baru.. ceh.. malas nak layan.. dah nak jadi bapak org pun still nak main game lagi kan.. well, nanti I consider balik... Tapi husband ckp, tak payah susah2.. sbb skrg nie, both of us tgh concentrate untuk baby yang nak keluar nie.. so, he's fine.. He said, I akan bagi dia hadiah yang sgt2 bernilai dlm hidup dia tak lama lagi.. which I know..he's refering to the baby la..

But, I think, yer la.. betul apa dia ckp.. the most precious gift yg I boleh bagi pada dia, is our lil baby... kalau baby nie lahir during our anniversary, she would be our anniversary baby... huhuhu... But, untuk baby keluar on 4th July adalah impossible and tolonglah jangan... sbb kalau 4th July hanya, 11 hari dr sekarang!

7 comments:

The Mrs-Bride said...

ah ha! okay wut kalo ur baby kuar 4 July... so jadik anniversary baby terus!!! wow gempaks tuuu.. n it's possible okeh babe!! hihihi.. good luck anyway! besh nye nak anniversary dah! i pun tatau nak kasi apa kt hubby nnt.. tp mine lambat lagi! bulan 8... still got time to think! heh.. well, selamat berfikir yaaa! :D

m@Ri@ said...

em..baby adalah hadiah paling istimewa..n dia akan nmpk sepanjang umur dia..kan kak amie..

p/s:harap dapat hadiahkan baby gak utk suami nnt..tp sempat ke?6 bulan je lg..huhu..

dialicious said...

cepatnye dh 1 year u kawin!and dh nak dpt baby plak tu..bestnyeeeeeerrr..

rini said...

ehm.. not so impossible kot kalu nk dpt anniversary baby tuh.. bleh induce! (bestnye kalu i bleh dpt anniversary baby.. mmg sgt2 meaningful, ok!!) mcm i, EDD asal adlh 20 july.. tp, bcoz of some slight complications, i kena induce in 6 july!! huhuhuuu...!!! in fact, a lot of moms-to-be (especially kt negara2 barat kot.. tp ada gak kt negara cina, taiwan, japan, korea, dsb) yg pilih tarikh2 tertentu utk melahirkan anak diaorg.. diaorg kan percaya pd tarikh2 dan nombor2 tertentu ada 'ong'!! so.. amacam? nak anniversary baby??? heheheee.. my doc pun kata, kalu dah past 34 weeks tuh, dah kira 'term', bermakna bleh je kalu nak beranak dah...!!

Mrs. Amie said...

me to the mrs-bride : babe, on 4th july, i dah masuk 38 weeks.. takut gak..huhuhu

me to maria : eleh maria.. nak rahsia2 konon...cpt reveal..

me to diah : Alhamdulillah...pas ni u plak..

me to rini : hi rini.. sorry.. i kekadanag tak sempat nak reply comment..hihihi..

babe, i tak berani la nak induce2 nie..huhuhu..biar dia kuar natural jer la.. yerla.. nak ikutkan on 4th july tu,i baru masuk 38 weeks.. klu 38 tue, dah kira ok ok la kot kan..tapi still tak terpikir utk induce.. wah, u 6th july kah?mm, mesti berdebar.. induce jugak ker? u ada complication apa babe? ikutkan my EDD would be on 26th July..mmm, tak mo pikir! takot!

rini said...

hehe.. xpe.. i yg patut say sorry sbb beriya2 mntk u reply comment padahal bknnya penting sgt pun..! i pun x mintak induce, tp nk wat cmne.. air ketuban kurang, so doc takut kalu tunggu btul2 time dia nnti, baby akan 'lemas'.. secara ringkasnya mcm tu lah.. mmm, doakan kami selamat semuanya ok..
risau......

Mrs. Amie said...

me to rini : it's ok.. kdg2 kitakan nak share pregnancy sesama kan..hihihi.. oh, air ketuban u kurang ker? better follow advice doc la kan.. takut jadi apa2 nanti susah.. at that time u dah bape minggu? yer, harap semuanya selamat...