8 mths young Qaira Jasmine!
Saturday, March 13, 2010

She's already turn 8 mths on 6th March!

So far Qaira dah expert on;

1- Crawling since 6mths ++. Sekarang adalah sangat laju
2- Meniarap dlm sekelip mata adalah rutin! hahaha
3- Pandai dah pot pet pot pet and ajak sembang. When I talked to her, she's respond very well.
Cth : Bila I cakap, dia tak boleh main on certain tempat, dia akan patah balik and main tempat lain.
4- Duduk without support since 6mths++
5- Panjat-memanjat adalah sesuatu yg mesti dilakukan since7mths
6- Now, berdiri dan pandai lepas tangan for beberapa second.. and duduk balik sbb diri sdiri tak dapat balance badan.
7- Nampak dah tanda-tanda nak start jalan. Tapi takut to make a move!
8- Stranger anxiety dia tuh, dah pulih sikit-sikit. But if dia nampak muka I or Abah dia, dia jerit jugak. If tak nampak, dia ok.
9- Very good behavior masa dalam keta. She's really loves to travel. Takde masalah langsung and duduk dalam car seat paling lama boleh tahan 3 jam. Still good la dr kena pangku all the times kan.. I tak sanggup! Hihihi..
10- Malam mmg sangat jarang bangun for susu. Paling teruk pun sekali jer bangun.
11- She's really love home made food rather than yg lain-lain. Bila I bagi makan yg dalam bottle or tin tue, siap buat 'uweekk'.
12- Hate oats and bananas
13- Love avocado, brown rice, pumpkin, chicken, cheese and salmon, whipped cream sgt2!

Hihihihi.. that's all la for now.. cannot recall things dah sbb nak gi gedix at Sunway ParkCity Manjalara!

5 comments:

Ainul said...

ala comelnyer bila dia buat' uwekk' tu..teringat anak buat kita.ms kakak pregnant 2nd baby, biasa la muntah-muntah.so anak sedara kita pun tiru cara ibu dia muntah.uwekkkk!!!
comel & bijak la budak2 skrg :)

lisa said...

jayden turns 8 months tomoro hihi..u know wat dia still cannot crawl..cannot sit unsupported well..can only last few sec only before he jatuh balik hihi.. my hubby ckp dia pemalas cam mummy dia smua benda dunwan to learn adake patut tu hihi

Huda said...

happy 8 months birthday qaira! :) muaahh3...

CuppyCakeMommy said...

bravo lil qaira..

Mummy Zara Sofea said...

hppy 8 mnths qaira...!!!