My new skincare
Monday, March 1, 2010

Ok, sudah dapat last Friday.

Dah belek2 Sothys, Clarins termasuk Elizabeth Arden sbb now their new product more on whitening skin care. Akhirnya, I choose this!

Sothys, SK-II need to spend over 1k ++. At the moment, makcik yg pokai nie, haruslah tak cukup duit skrg! But in urgent nak skincare sbb tak tahan dah!!!!! Mak kan nak beli yg complete set.. hahahaha

Clarins, Elizabeth Arden etc yg lain2 yg I tgk including SK-II, hanya sales person Clinique jer berjaya menambat hati I...sbb dia cakap bersungguh2 nie nak meyakinkan I. As usual; sales person kan.. haruslah bersungguh2...


So, belilah yg nie.. New product on whitening by Clinique.. yg penting boleh bagi kulit I putih. Dia cakap result in 4 weeks.. I cakap balik; kalau tak putih jugak, I dtg jumpa u balik... Habis kau kalau aku tak putih jugak. My skin, as I guess; ada sikit pigmentation but not a lot.. Dan mcm yg I rasa jugak, dah nak 30 tahun kan, haruslah ada pigmentation coz kita selalu duduk bawah matahari. Ha, nah.. tak puas hati sbb dah habiskan duit I, I suruh dia balut cantik2.. feeling mcm nak buat hantaran kawen kan? Biar dia susah sket...  Husband I pun tanya; "Asal suruh dia balut mcm tue?"

I jawab; "Sebab dia dah habiskan duit I".

Hahaha...mesti u all ingat I kejikan? Hahhaa.. takdelah..reason being; senang nak tangkap gambar n masuk dlm blog kan... dr kena amik satu2 nanti. 

Baru pakai 2 hari.. so far ok! Takdelah apa2 allergic pun on this skin care. And surelah tak nampak lagi result dia sebab dia cakap in 4 weeks times kan.. But, bila I applied on my skin, I rasa mcm lembut jer muka I.. serius rasa lain. Yerla, chemical reaction kan?

Nantilah.. tgk bila dah 4 weeks.. Adakah kulitku akan kelihatan muda remaja? Ekekeke...

12 comments:

My name is June said...

eheh amie..bagus u buat camtu,,bagi dorang banyak keje sket..kalau u tak beli..dorang pun melangok aje kat kaunter doing nothing kan..ahaha :D

~Eila @ Along~ said...

wahhh....ok ekk..baru je riki2 clarins..dan ini...hehe...kalo lepas 4 weeks result bagus...confirm eila beli ni..hahaha

AmyMizzunderstood said...

pasann plak tu!

SurayaHarris said...

bestnya dapat set baru..=) u try and nanti buat review sket k..=) byk pgmentation gak ni..=(

Mrs. Amie said...

June : haha, bagilah keja kan...dr pot pet pot pet jer..

Eila : mmm, tak boleh nak ckp apa.. kena wait till 4 weeks.. hehe..nnt i review sket

Amy : sibuk la ko!

Suraya : boleh... ;0

CIK NANA said...

Yea... nanti update result k??
:)

Lisa said...

bagus! bagi jek diarang balut!! mmg keja diarang..kekeke

~BEE~ said...

ni yang x sabar nih nak tengok result...tapi update gak la tiap minggu mana tau dah bleh nampak perubahan sikit demi sikit macam dalam iklan tu kan.. :)

Lea Shmea said...

hehe klakar la kak amie. siap suruh balut.

Ainul said...

ainul dh sethn lebih guna Clinique ni.Alhamdulilah ok la.tp bukan yg whitening ni la.ainul guna normal skin..

eDyth said...

i gune clarins hp whitening plus and amazingly ade yang tegur kate muke i nampak bright yang bercahaya.

last week my opismate ade tegur, die ckp muke i putih lawa. bangga sekejap bile die ckp camtu. hehe..

maybe, i sesuai dengan range clarins tu kot and i dah 2 months using it. memule beli yang travel size jer sebab nak test drive kat kulit ni. pasni nak rembat lak the normal size ;p

oh, and SA clinique memang paling pandai amik hati customer sbb dorang macam knowledgeable. pandai jer menjawab segala pertanyaan i yg merepek2. ;p

♥♥relyza♥♥ said...

sis, nanti update hasil ber-skincare baru
ihikssss