Keow Teow Goreng Terbaekkk~
Tuesday, March 9, 2010

Hello peeps,

Bersiaran dr rumah due to back pain yg tiba2 menjelma! haisshhh..

Ok, holiday I? heavennnn! no fancy2 things...just lepaks2 and jalans2 with hubby and Qaira! Oh, he gave me a bouquet of flower and jalan2 trips was fully sponsored by him.

Thanks so much dear! I really appreciate it!

I just nak share during my holiday, saya telah menemui Keow Teow Goreng terbaaekkk!!!!! Sgt sedap ok! It's not char keow teow.. sbb selalu mcm basah2 jer kan? This one, terbaekkk.. Betul2 goreng!!! Sedaaappnyaa! Dan nak dapatkan ini sekali lagi adalah mustahil sbb location di Rumah Rehat TAPAH!!!!



Tido tak lena bila pikir ini!

Dekat KL, kat mana Keow Teow Goreng terbaik yg kita boleh dapat? Let's share!

21 comments:

Mrs Zamzuri said...

Go to Mali's dekat setapak tu.

nieda said...

Kat shah Alam i suka kt food court giant shah alam. Sedap sebab kering..

::Ida:: said...

UUU....nampak sedaappp..terus rasa nak makan keow teow... huhuhuhu

::Ida:: said...

UUU....nampak sedaappp..terus rasa nak makan keow teow... huhuhuhu

Huda said...

sedapnye rupe dia :) terliur tekak melihatnye..ehem3..sape mau blanje ?:)

[ Hanie ] said...

hoooh my feverets! thanks for sharing. Ni kat restoran nama ape amie kat R & R Tapah tu? Haruslah terjah bile otw balik kampung nnt! :)
kalau kat kl ni, tatau la mane satu yg betul2 sedap. Dah kate penggemar kue teow goreng, semua pun mkn jer huhu

Mrs. Amie said...

Mrs Zamzuri : babe, kat situ taksedap.. cili tak masak ada air2.. huhu

Nieda : Iyer? gonna try

Ida : ee..belum rasa lagi tau!

Huda : sedapn ok!

Hanie : Bukan dekat R&R.Nie kena masuk pekan Tapah..dekat Rumah Rehat Tapah!

Ainul said...

kt rest house tapah ke? ada projek kt sana.blh la p.kalau lunch, saya selalu p kedai kt masjid tu.byk pilihan lauk2 dia :)

Mummy Zara Sofea said...

kt foodcourt pavilion...sedap gle..

* Nat Azmi * said...

nak yg sedap?! i masak!! huhuhu in my dreams~!! hihii peace~!! ;) bagi i skit, nak rasa leh?

That's so Jaja said...

nyumm!!! nampak sedap sangat!

fabulous.farah said...

farah suka yang basah-basah ade kuah

Diarihatiku1976 said...

nampak sedaappp..terus rasa nak makan keow teow... huhuhuhu

Cik Cookie said...

Mali's setapak

SurayaHarris said...

Sedapnya Amie...Tapah?my aunt duduk situ..rumah rehat dia eh..I'll pay avisit soonnnn..
suka...=)

m@Ri@ said...

wah nak seranglah..tu pun kalau lalu sane..maria suka mkn kiewtiau..;)

Misbehave said...

i ske uptown punya. agree dgn mummy zara pav punya pon sedap kt stall yg ada jual fried carrot cake tu. *terliur sudah*

tymy said...

biar betul amie...i ni mmg orang tapah, n tak pernah try pun hahaha...tmpt tu 20 min jer dr my parents place...

i rasa sekali jer i pergi sana selama ni...tp tak best pun, but recently ada new owners kan...they might revamp the recipe n such kot...must try ni...huhu...tp bilalah agaknya dah 2 bulan tak blk kg ni...

Mrs. Amie said...

Ainul : Yes.. rest house tapah... should give a try! tolong bungkuskan boleh?

Mummy Zara : yer ker? best nih!

nat Azmi : tasha if u nak masak sgtlah bagus ok...

Jaja : sedap! serius i suka!

Fabulous.Farah : basah2 tak goreng la cmnih!

Diarihatiku : yummy babe!

Suraya : silalah babe..best ok!

Cik Cookie : kat mali tak sedaplah babe.. cili dia tak masak.. paling tak suka i..

Maria : kak amie pun suka!

Misbehave : hahaha.. me pun always terliur..

Tymy : betullah... sedap! oh, i tak tahulah dia owner baru ker apa.. i pun lepak situ at the last minute.. mmm, u should try la!

NURUL said...

confirm sedap ye? nak try jugak

♥♥relyza♥♥ said...

try mali's sis! superb...
ada g satu dkt kerinchi/pantai dalam...
rasa2 dia bukak lori aje depan vista angkasa tu...