Sian anak I tau
Tuesday, March 2, 2010

Semalam, for the first time, Qaira jatuh dari katil!!!!!

Uwaaa..., ok selama nie mmg lah I sgt berhati2.. kalau boleh I tak nak lah Qaira jatuhkan..

Tapi, semalam.......

Acc to my MIL, usually dia mmg tidurkan Qaira dekat second hall kat our house. Tapi disebabkan panas sgt semalam, dia bawak masuk dalam bilik. Pasang aircond. Dia baru jer dtg jenguk Qaira. Nampak Qaira tidur dengan nyenyaknya. Then, bila dia dekat dapur, tiba2 dengar Qaira jerit... Uwwwwaaaaaaa... Terus my MIL berlari2 anak mendapatkan Qaira. Tgk2 dia terjatuh dr katil!!!! Nasiblah, semalamnya I menyepahkan bilik dengan meletakkan handbag2 atas lantai... Tgk Qaira tertiarap di atas beg2 tersebut... Jenuhlah my MIL check sana sini kan.. Tapi Qaira menangis tak hengat.. Maybe sakitlah sebab jatuh.. ataupun sebab dia terperanjat dia jatuh dr katilkan..

 Sian anak mama... Mama sedih tau ;(

After setengah jam pastu, I pun sampai rumah baru balik dr ofis. Tgk Qaira tgh tido. Tu yg my MIL cerita dia takut sgt. Tapi bila tgk2 takde apa. I pun risau. Ingat nak bawak gi klinik. Tapi tgk dia tido. Tak jadi. Tunggu jap. 10mins pastu dia bangun. Maybe dia tahu I dah balik. Pastu bangun2 jer, wah buat muka sedih kat I.. Yerla baru lepas jatuhlah kata... Terus dia peluk I.. comel jer qaira nih! I belek2 1 badan dia.. Nothing so far. But tak tahulah if ada apa2 kan. Pastu I tgk terus Qaira tersengih2. Main mcm biasa, makan mcm biasa. So, i told my husband to wait for 24 hours incase ada benda yg tak best berlaku. So far, Alhamdulillah... I hope Qaira takde apa2.. Laginya dia jatuh atas beg2..so maybe takdelah terhantuk kuat ker apa ker. Takpe, I pantau till petang nih!

IKLAN

- My husband nak lelong keta dia. Anyone interested in VIOS? Plat number WSJ.. Baru pakai setahun and mileage 22k. Ntah keta apa lagi dia nak beli, tak tahulah.. I aminkan jer sbb boleh naik keta baru lagi.. hehehe

13 comments:

Ezzah said...

alaaa..ciannya qaira. Tp ada yg cakap kalo baby jatuh then dia nangis tuh ok. kalo jatuh pastu dia x nangis, then muntah2 terus bwk p jumpa doktor cepat2.


hopefully qaira x apa2...qaira kan kuat! :) Mujurla ada beg2 tuh kan kak.. :)

Lea Shmea said...

awww i hope qaira is alright now. i'm sure she is. tu la kak amie. lea dh phobia kalau letak baby sorang2 kat katil. dia terhantuk kat tepi katil tu pun dah buat kita sakit jantung!! argghhh! have to be more alert nxt time.

**AkupuNYeDiary** said...

Hi, ayra pun baruje lepas accident jatuh katil!huhuhu,dahlah katil tinggi, paras paha.sakit jantung kan.. kitorg gi hopital, doc advise check :
1)kurg makan/minum
2)muntah dlm masa 6jam lps jatuh
3)pasif, kurg aktif mcm selalu
4)reflex mata
5)lebam/benjol/pendarahan mana2
6)lekuk atas kepala
InsyaAllah, xde ape2 : )lpstu, memang die tidu bwh..mama die yg trauma heheh

Mummy Zara Sofea said...

aiyoo...qaira pun jatuh gak..slmat ade hndbag2 u tue...zara aritu, ngam2 atas lantai jatuh...

lps nie jgn letak lg tau..i dhjd fobia sjk kes aritu..

AppleCrux said...

Oh no..hopefully Qaira tak ape-ape..insya-Allah.

Anita, Mummy Adzryl said...

i pun slalu heartattack bila adzryl jatuh. aiyayaii.. takleh nak elak kan babe camne berhati2 pun kita.. benda mmg nak jadi.. i hope qaira ok.. xmo sakit2 yer qaira sayang.. mwahs dia!! btw, hope anak2 kita semua sihattt slalu takde sakit2.. adzryl lately ntah nape demam on off.. risau plak.. doc cakap viral fever tp ntah laa.. well, take care u both! :)

*ahem* mau tukar kete baru kah... weeeeee.. :))

Huda said...

waa..mmg merisaukan bile our baby jatuh, kene duk monitor je within 24 hrs tu after dia jatuh kan..tp rasenye qaira ok :) dia kuat :)

Mrs. Amie said...

Ezzah : ha kan? nanges is better.. mmglah dia nanges.. yg lain2 takde so far.. Alhamdulillah.. i hope sgt dia ok!

Lea : Tue la.. k.Amie takde on that situation.. klu tak, mesti k.amie nanges skali la.. uhuk uhuk...cian my baby

Aku punyer Diary : yes la Mama Aira.. so far semua tue takde lagi.. i hope dia ok la.. takot ok! nasib dia jatuh i takde..

Mummy Zara : mmm, tue la.. dah berhati2 pun jatuh jugak.. yg bestnya tergerak hati plak my MIL letak ats katil even selalu dia tak letak pun.. ;(

Applecrux : InsyaAllah..harap2 la..

Anita : kan? hope this would be first and last dia jatuh katil... sbb i takde on tempat kejadian.. mm, sedihkan? tula.. i hope Adzryl pun cpt sihat!

Huhuhu... cadangan Aril begitulah.. Aminkan jer kot dpat Lancer.. hahaha..verangan mode

Huda : betull.. hopefully dia kuat... aminnnn

ielya said...

sian Qaira jatuh katil. hope Qaira ok.

::Ida:: said...

OMG amie! same thing happen to hariz last week!!! byk giler blog i baca baby jatuh katil ni. tapi hariz fell off a bench kat mall.! terlentang! i was sooo terrified!!! pegi paed he's ok je.. huhhu.. takot kan?.. kesimpulan... jgn leka walau sesaat... huhuhu

FrH said...

aihh nape lately ni byk btol baby jatuh katil. hadzim pn jatuh katil last week. tp sebab katil i jenis yg rendah so xbrape sakit kot, sbb dia nangis xsampai 10saat.

org kata baby ni dilindungi malaikat, sbb tu jatuh mcm tu pon xde injured. mudah2an qaira xde apa2 yek :)

My name is June said...

oh beb,,adief pun hari tu jatuh katil..i dah buat benteng banyak bantal,,tp dia nk gak buat stunt..dia menangis kuat giler..i rasa maybe terkejut..pastu semuanya ok..eheh hopefully takde la nak terbantut kat mane mane,.risau gak..

alhamdulillah qaira pun ok takde ape kan. :D

m@Ri@ said...

ala siannya..aqil sll gak jatuh dr tilam dia..sib baik jatuh atas tilam kami..so kami kena tido bawah n aqil tak boleh tido atas katil lagi..sbb die mmg tido buas..