4 months young!
Friday, November 6, 2009

Qaira Jasmine is 4 mths young today! How time flies.. I guess, I missed the moment during her cutie little baby yg berat 2.8kg jer.. Now, she is 6.7kg! Healthy baby and minum susu tak pernahlah tak habis...



Dan skrg kan, Qaira suka sangat masukkan semua jari2 dia dalam mulut. Kalau boleh dua2 tangan sekali nak masuk.. kenapa yer? Kalau sekali sekala still acceptable la.. Tapi Qaira, pantang I tak tgk, mesti dia masukkan tangan dia..



Pastu bila dah masuk tangan, air liur mesti meleleh mcm nie.. banyak tau.. lately nie I dah stop pakaikan mittens utk dia.. kalau pakai mittens b4 nie, baru 5 minit jer, dah lencun... Lagi 1, mittens off for Qaira coz I nak dia explore guna tangan dia semua.. so, sukalah dia mencapai apa2, pastu masuk mulut lagi... I beli teethers for Qaira. Mmglah dia suka gigit2 benda tue, tapi yang tak tahan, air liur dia banyak sgt ok.. ish.. buntu...mcm kena pakai bip sentiasa..



See, muka ngada dia.. hahaha.. 1 lagi, kalau nak tido, mesti tangan dia nak genggam jari I. Pastu nak org hug2 dia manja2 dengan dia.. Dia mcm paham ok.. kelakar pun ada kdg2.. hahaha.. Bila nak tido, I kiss2 n hug2 dia, mulalah dia buat suara manja dia.. Qaira Qaira.. then, barulah dia boleh tido. Kalau dia duduk dengan Opah dia, baik jer.. tapi bila nampak jer muka I, terus merengek2.. I bajet mesti dia pikir, "Yeay, Mama balik.. time for ngada2 with Mama.."

19 comments:

Lisa said...

hihi samala..i pun miss my son masa dia newborn dulu..baru smlm tengok balik gambar lama rasa cepat plak masa berlalu...is like tat amie my son pun always put his finger/hand dlm mulut sampai bunyi chup chup chup dia suck tgn dia...sampai i plak terasa nak rasa tgn dia tu cam sedap jek dia hisap kakaka..

m@Ri@ said...

em nak manja ngn mama..sbb dah tinggal 8-10 jam sbb p kerja..heheh..rindula tu..

~ SueHarriz ~ said...

happy 4 months old dear Qaira jasmine (i still think her name is lovely...) ...Qaira is just a month younger than Harriz.. =)

wina said...

happy 4 months old once again qaira cutie!

she's 6.7kg already ye amie?
my kira only 7.2 @ 7 months but she looks bigger..haha!

sabrina.h said...

happy 4 months old qaira jasmine ;) sama mcm rania,suke msk kan tngan dlm mulut,kdg2 muke dia hbs basah..tp org tua2 ckp,bdk hisap jari dia bijak..

nieda said...

happy 4 months...cute sangat..

[ Hanie ] said...

i'm happy for both of you :)

Cik Cookie said...

BLH X JGN TUNJUK PIC BABY NIH?
RASA CAM NAK G CULIK WAT LARI.
COMEL SGT.
PINJAM SEHARI BLH?
HEHHEHEHEHE....

Anita, Mummy Adzryl said...

awwww.. happy birthday qaira!! kisshyyy for u! :)

Mrs. Amie said...

me to Lisa : I baca baby yg finger sucking nie normal but must avoid kalau dia hisap terlalu kuat.. karang alignment gigi lari plak.. huhuhu... tue la kan, cpt betul masa berlalu.. cepat betul anak kita membesar.. i always said to Qaira, "take ur time Qaira.. tak payah besar cpt2.. Mama will always miss the moment with u..."

me to maria : Yerlah tue Maria.. kdg2 kak Amie selalu pikir takut dia tak kenal mak dia sdiri.. huhuhu.. but my husband said, :jgn pikir bukan2 la.. bau awak jer dia kenal.." and i guess, yerla kot..

me to Sue : senangla nak ingat pasni.. Harriz is 1 mth older than Qaira..

me to Wina : see? Kira is 7.2 during 7mths! Qaira? hahaha.. healthy baby girl.. i suka sgt tgk Kira senyum.. she's a happy baby..

me to Sabrina.h : hope apa yg org tua slalu ckp tue adalah betul.. Amin...and i think, it's their nature la kan Sab...

me to nieda : thank u aunty nieda!

me to Hanie : Thanks aunty Hanie.. hope my fren will arrive soon..hihihi

me to Cik Cookie : Cik Cookie nak jaga Qaira ker? hihihi... thanks aunty Cookie...

me to mummy adzryl : wah, sudah tukar nama.. the mrs bride now is mummy adzryl..yeay! thank u aunty Knit.. Qaira nak play games with Adzryl bila free...ok?

Mama Qiestina said...

appy bufday qaira..besday kite tiap2 bulan lebey kurg sama je kan qaira :)

whoaaaa peha die pon dah kfc gakkk..rase nak geget je itu budak motakkk..

amie mengidam ape tak dapat??
qaira mengencesss tuuu..

Mrs. Amie said...

me to Mama Qiestina : Yes, Qies.. nnt boleh suruh Mama Qies n Mama Qaira bt bday party sama2..ekeke

Babe, ramai org ckp I mengidam apa tak dpt? Rasanya semua dpt.. husband I layankan jer semua.. hahaha.. entahla..

daliAsrul said...

mmg sonok kn dpt tgk anak membesar??? rase tak sabar nak rase semua tuh...

dialicious said...

MasyaAllah..anak u..terpaling comel okkkk..muka putih gebu mata kedalam..itam..mesti tak jemu2 kan pandang dia..

Mrs. Amie said...

me to Dalia : mmg seronok.. tapi sedih jer bila tgk cpt sgt dia membesar.. rindu the moment time newborn dulu..

me to diah : Diah, statement terpaling tue tak boleh blah.. hahhaha.. anyway, thanks!

Faryza said...

Amir pun suka sangat isap jari.kekadang dh puas bf, dia cari jari nak isap..ehhehe
haa lepas tu meleleh je mcm qaira,siap buat buih2..nasib baik tak sembur..
amir 2 bln stgh tak pakai mittens coz jari panjang.hehehe
dah pandai nirap n gelak..suka2

Mawar misswateva said...

kak amie,
sumpah comel si qaira niii..

Mrs. Amie said...

me to faryza : Qaira, meniarap? Belum lagi.. i guess sbb i selalu tido kan meniarap kat dia, so, dia tak pandai nak meniarap sdiri.. tapi kepala tue wah, sekali angkat time meniarap, mcm kura2 jer..hahaha... tapi yerla kan.. baby suka sgt finger sucking nie.. hishhh..

me to Mawar : thanks cik Mawar ku...hihihi

Mr Naz said...

Yer, mmg betul. baby masuk 2month++ dah suka isap jari (sebenarnya bukan jari, isap apa saje yg ada cam genggam tangan). bila dia dh pandai mengensot, kena jaga2, semua brg kt lantai nanti masuk mulut. hehe~.. anyway, cute baby u hav...