Surat untuk hasben
Wednesday, November 25, 2009

Yang,

Tetiba jer rasa nak tulis surat. Tapi disebabkan tak jumpa kertas dan pen even kat office nie kertas and pen depan mata, I choose to type here.

Yang,

Tetiba jer rasa mcm nak tukar stroller Qaira. Even baru pakai berapa kali, tapi mcm dah bosan bawak stroller tue. Yerla, bukan I yg guna. Qaira yg nak guna. Tapi dlm hati Qaira dia tahu yg I memang borink bawak stroller tue. Jadi, Qaira kata, "Abah, leave it to Mama. She knows best". Jadi bila Qaira da ckp mcm tue, I hanya nak mintak stokke baru jer utk Qaira.

Yang,

Tetiba jer rasa mcm nak handbag baru pulak. handbag lama dah tak best. kecik dan tak spacious. Mana nak letak toys Qaira and wallet & hp u lagi. Memang Qaira ada beg dia sendiri, tapi kalau pakai 1 bag untuk kegunaan semua, lagi berbaloi baloi. Semestinya Coach menjadi pilihan lagi atau kalau ada duit lebih, hulur sket utk LV.

Yang,

Tetiba jer muka nie mcm pucat sbb makeup lama dah habis dan ada yang dah tak best. Sekarang dah nak masuk 2010 punya collection. Mana main 2009 punya collection. Harap bajet ada untuk ini. ok? Tapi bukan Maybelline ya. Semestinya MAC menjadi pilihan jugak. Sbb kulit I nie sensitif.. Kan u sendiri yang kata..

Yang,

Tetiba rasa nak hp baru. Kan hp I dah hilang. Beli yg biasa2 jer pun ok. Skrg nie kalau ikut trend, hp yg 'biasa2' itu ialah Iphone. Mungkin ini juga boleh dipertimbangkan ya.

Yang,
Tetiba rasa lama sgt tak pamper diri sendiri. Asyik fikir pasal Qaira and u jer. Kalau boleh nak spa treatment yg 5 star punya. Sebab org kata, star tu penting. Bukan I yang kata ok. Dorang yg ckp.

Yang,
Tetiba I rasa mcm nak kereta baru. Apa kata Mitsubishi Lancer menjadi pilihan? I bukan mintak BMW pun. Cukuplah sekadar yg u mampu.

Yang,
Tetiba I pun tak tahu kenapa I demand semua benda ni. Maybe sbb I tahu u dapat position baru. Atau mingkin gaji baru? Hahaha

Ampunn yannggg..malam nie kita sembang ek? hihihi

21 comments:

sabrina.h said...

entry yg nie plg kelakar ehehhehe comel je tls kt ur hsbnd mcm nie...esok2 qaira da besar,dia plak post kt blog mcm nie,utk mummy ngan daddy dia ;)

Lea Shmea said...

haha switch to iphone kak! bessstttt! :))

HaninFarshid said...

hahahah...funnylah you.....kadang2 i pun borak macam nie gak with my hubby....saja for fun....

yups!! stokke memang best.....kat singapore banyak expatriate pakai...harga lebih kurang ngan sini...tapi sini tak sefamous sana...nasib baik...tak muat masuk keta my hubby :P hahahah!! alasan....

qaira dah besar...baca nie mesti senyum2 :)btw...congrats to ur hubby...

Anita, Mummy Adzryl said...

hihihi. entry yg comel. haaaa aril, apa lagi... sila jawab! hihihihi..

*ahem* position baru, baby baru biler? hihi. c u soon, babe! :D

faRhaNa said...

ha ha ha..kelakar lar sis nih...mesti bro aril bc gelak2 pecah perut..hu hu hu...

next day, bile qaira besar n bc this thing mesti die kate mama n abah die kadang2 'masuk air' gak..

p/s : hopefully dpt lar ape yg dihajati...yezaa!!

Mrs. Amie said...

me to sabrina.h : Oh! kalau Qaira yg tulis nanti, harus pengsan klu dia mewarisi seni tulisan Mama dia nie..hihi

me to Hanin : yerla hanin.. i pun saje gak for fun..sekaligus bt dia berkira2..hahah.. tue la kan.. dah lama idam stokke.. cuma design dia futuristic sgt.. tapi tetap soookkaa!

me to Anita : baby baru? argghh..pengsan.. u dulu la..hihihi..atau panggil semua mommy beramai2 ada baby baru.. so that blh share all the pregnancy thingy bersama2 mcm dulu.. :)

me to Lea Shmea : harus I pastikan dpttt! hihi

me to farhana : dia baca mesti pengsan...hihihihi..

FrH said...

hahaha so cute ..!

daliAsrul said...

pe ni??? comel sgt... dn sungguh kelakar....

Liyanaroxx said...

hahahahaha....comel btol entry kak amie nih~!! =)

m@Ri@ said...

heheh...comel n kelakar la kak amie..abg aril..sila jgn nganga luas2 membaca 'senarai hadiah2' yg kak amie tulis tu..heheh..

naimatulrais said...

mrs amie... u sgt kelaka... nnt qiara dh besar, tambah pening laki u. demanding mcm mama dia. ha3

Aril said...

Salam Sayang....

Hahaha.. We shud discuss nanti....(See our 2010 budget first laa)

TQ kerna berterus terang.....

Azatulsheeda Azman said...

yela amie..stokke itu sgtla cantik kn...tp leh bli moto sebijik tu..

yg iphone tu harusla, btul kate Lea shmea....mcam2 adaaa...

Anita, Mummy Adzryl said...

okay aril.. u mmg cool gitu! hahaha. heh. see u guys soon! :P

fantaghirolynn said...

hahhahaa
pandai ko buat lawak..
arill, tunaikan la pemintaan wife ko ni.. sian kat dia. dia dah korban nyawa lahirkan qaira yg come utk ko..ko kornamkan la semua yg dia nak tu semperna raya korban ni..

afiq said...

adoiiyaii!! lawak!

rini said...

hehehee... mmg best permintaan2 tu sume! tp kalu dpt sume yg dminta, laaaagi best!! hehe!

i pun nak mengarang utk hasben i gak lah... heheheeee...

hai, kalu nak 'perang dunia ketiga', buatla rini... heh!

Zezzatty said...

bes kan jd perempuan.leh demand mcm2.ahahahaha

[ Hanie ] said...

hohoho, nak buat surat utk suami mcm ni jgk la :D kelaka la u ni amie neway, congrats!! ;)

Mrs Zamzuri said...

surat buat hubby mmg selalu menjadik kan?

u tak nak mintak pi jakarta utk pamper urself kat sini ker? hahaha..

sini massage kat martha tilaar mmg terbaek!!!

Mrs. Amie said...

me to Dalia : ini ialah bodek timeee!

me to FrH : hihihi..tq

me to Liyanaroxx : hahaha..sajer2

me to maria : dia dah bersedia maria..

me to naimatulrais : hah, rasakan.. 2nd baby my husband demand perempuan jugak ok.. ha, apalagi.. kitorang nanti tubuhkan kelab la..

me to Azatulsheeda : ha, baik bagi Qaira naik motor kan? lagi laju...vrroooommmm...

me to Aril : alammmaaakkk...hihii... u jugak yg ckp kalau nak apa bgtahu kan? kan?

me to fantaghirolynn : aku mmg slalu sokong ko! perkataan ko mmg bernas!

me to rini : la..asal plak nak perang? hihihi...

me to afiq : ko tggu jer bini ko nnt fiq oiii...

me to zezatty : hahaha..mmg berbaloi2...

me to Hanie : ha, semua org bolh bt cenggini.. berjaya!!!!

me to Mrs Zamzuri : mmg menjadik.. babe, thinking to go there next year.. march kot... nnt calling2...hihihi