Samalah kan?
Tuesday, November 10, 2009

The reason kenapa I post entry b4 nie, adalah sbb ini:

On last Sunday, I sibuk nak pegi Mothercare BSC memandangkan outlet tue bt opening sale kan.. Then, boronglah baju ada 15% discount baju2 yg cantik sket + I beli romper yg murah 7 for R95 tue kan ada byk design kat outlet nie... then, nak beli bibs tapi takde yg cun.. Qaira pasni agaknya kena pakai bibs 24 hours kot sbb asyik finger sucking jer sampai meleleh2 air liur dia...

Then tgk blanket baru for Qaira, sekali I terpandang kat tempat toilettries.. pastu baru teringat wipes Qaira dah nak habis... sekali teruja sket la tgk semua brg2 toiletries dia tulis situ;

2 for 3

So, maknanya beli 2 percuma 1 la dlm kepala otak I kan.. tapi pastu I mcm confused eh, betul ker.. mengelirukan betullah... (tetiba dtg blur).. pastu utk confirmkan, I tanya la sales person kat situ.. "Wipes nie buy 3 for the price of 2 kan?". Then dia kata, "Ha ah".. Pastu dia kata, "Eh, bukan...Buy 2 free 1"

Then I replied, "So, betullah.. Buy 3 for the price of 2".. Then dia kata "Bukan, buy 2 free 1"

Ishhhh.... dalam hati I kan, "Samalah tuuuuu... Pusing ayat sket jer dah confused ker?"

Mothercare nie pun 1 hal.. kan senang kalau tulis BUY 2 FREE 1 instead of 2 FOR 3.. kot orang yg baca tue pandai mcm I, oklah... agagaga... kalau org yg confused tue, agaknya terus tak nk beli.. sbb nak tanya takut malu... al-kisahnya, sales person dia sdiri pun confused... ish.. kelakar betul!

10 comments:

m@Ri@ said...

heheh..kelakar..

~ SueHarriz ~ said...

hahaa.. i agree!! dorg yg tulis, last2 dorg pening..betul la u ckp, beli 3 dgn harga utk 2..adoiyaaii.. =p

AIRA HANIZA said...

Hahaha..i tau i tau..I nmpk benda tuh...Best kan Mothercare BSC... I cari rompers yg sleeveless takde plak yg cantik2 dah...Byk yg plain jer..

Yann said...

alamak..ado plak cmtuh.
sales person tu blur3 agaknyer.kihkih

HaninFarshid said...

hehehe...memang sama :p yups...i suka bsc mothercare sbb banyak sangat choices and besar...sampai rambang mata...tapi yg tak bestnya...skang musim fall kat UK...so...diorg byk jual baju for winter...banyak baju sejuk2..nak cari sleveless rompers susah...huhu!! nak tunggu musim summer bulan 4/5 next year....hmm..tapi tu lah...baju sejuk or lengan panjang pun cantik...i rambang mata gak...

my hubby pun rambang mata tgk banyak sangat choices of toys...strollers..highchairs...etc...hehehe! biasalah lelaki..kiter pompuan cari baju..

babe...memang at this month..baby meleleh2 air liur dier...i pun banyak beli bibs for her that time...now dah kurang...

u take care...kiss qaira for me...

wina said...

MOTHERCARE should be 'WORD'CARE...ehehe

btw amie, bsc kat ne? sorry blur la :-)

Mrs. Amie said...

me to all : betul la kan apa I ckp?hahaha

me to Wina : BSC is Bangsar Shopping Centre

[ Hanie ] said...

haha sungguh haru biru sungguh :D

Dahlia said...

sangat menyusahkan org ler...

Anita, Mummy Adzryl said...

babe, i went to mothercare bsc on the very 1st day opening dia. wahh mmg besar. byk choice tp nothing much yg turns me on. rasa cam membazir je i gi. ehh tapi kalo utk baby girls, byk choice kot~ hihihi. anyway, hari tu gi siap dorang ada lg x abis kemas itu ini. tp mmg besar laa. terang giler lampu kedai sbb baru kan. hahaha. anyhow, i ada benda nak share ni... nnt i email2 u cam bese~ hihihii.. ;D

*ahem* i tukar nickname sbb terasa bangga jadik mummy adzryl.. haruslah bangga kan? haha. ntah pape je i ni. :P