Qaira dah pandai...
Friday, November 13, 2009

Ok, I malas dah nak citer pasal org giler kat bawah nie.. (sesuka hati jer panggil org giler...wakakaka...lantaklah...). Hanya org yg terkena saja, yg tahu betapa sakitnya hati bila org lain tiru meniru nie.. si plagiat!

Anyway, nak citer pasal Qaira lagi bagus.. Qaira dah 4 bulan dah kan.. sampai sekarang pun dia tak tahu meniarap lagi.. actually when is the best time kalau baby meniarap nie? I guess Qaira tak tahu meniarap sbb dia tido meniarap.. Hihi.. before I lahirkan Qaira kan, memanglah I dah study pasal SIDS tue.. baby tak boleh tido meniarap kan.. tapi disebabkan ramai sgt midwives masa dalam pantang dulu, I ikutkan jela and the best thing Qaira mmg selesa tido meniarap compared dengan tido terlentang..

Back to the story... Qaira memang till now tak tahu nak meniarap sendiri.. tapi bila meniarapkan dia, terus kepala mcm kura2 menegak mcm tue.. hahaha... cuma skrg nie, dia pandai angkat punggung dia yg sexy tue... auuuwwww... hahaha.. terus nak merangkak agaknya...

Then, hasil seminggu titik peluh husband and I, ajar Qaira sing with Barney (Barney tu ialah husband sbb dia suka tiru suara Barney...agagaga), Qaira bila dengar lagu "Twinkle, twinkle little star...", dia dah pandai genggam jari and buka balik and genggam balik... Hahaha.. chumel jer I rasa... ras nak geget... cepat betul dia learn...

Oh ya... korang2 semua nie, sape yg tak confirmkan lagi nak gi gathering Ahad nie, cepat2 inform ya.. I nak reserve tempat kalau ramai sgt yg nak join... plz sms me ok! Skrg baru ada 4 family dah confirm... yg ckp nak join tapi tak confirm tue, I tak masuk lagi dlm list melainkan korang sms I ok!

Till now,

Love ya..love husband and Qaira jugak....

~whhoottt whooot~

16 comments:

~ SueHarriz ~ said...

hahaha.. I lagi !! kekek..nk jgk komen..! harriz pndai mniarap , i mean yg sdiri pnye mniarap, yg nmpak gagah angkat kpala dgn tangan sekali tegak je pndang orang tu, time dia 4 months plus. doc kata normal. so no worries. =)

ielya said...

amie,

anak i pun x pandai lagi meniarap. my son lahir 2 days earlier than qaira. before ni i risau gak bila anak member lain yang lebih kurang sebaya ngan anak i dh meniarap. tp bila fikir2 balik, biar la my son ikut kemampuan dia (saje nak sedapkan hati sendiri).

tentang gathering tu, nanti i confirmkan balik ngan husband i, sebabbya petang tu my husband cam ada hal. nanti apa-apa hal i sms u k.

wina said...

amie, dun worry kalau qaira lmbt meniarap ke ape ke coz not every child r the same..mcm u kata maybe dia akan terus merangkak :-)

and yes, kira pun tido meniarap sejak lahir sampailah umur dia 3 months cam tu..they sleep better & longer kn??

last but not the least i CONFIRM ok tis sunday tp berdua je ngan kira bam² tu ehehe hubby got 2 work..xde credit nk sms u but will do after work later k

c u guys on sunday!!!

senioritasara said...

amie dear....no worries ok...ada yg lambat n ada yg cepat.rafiq pun tido meniarap dari lepas lahir lg.mmg lg selesa n nyenyak.but usually babies yg tido meniarap mmg cepat kuat their heads and tgn,coz drg selalu angkat2.mmg ada kata xelok tido meniarap sebab SIDS tu but yg penting keliling xde kain yg boleh lemaskan dia and surface tu rata should be ok...babe...ada je baby terus merangkak xde meniarap2 sendiri hehehehehehhehe....

AIRA HANIZA said...

Tkper babe..Biasanye bila 4 bulan lebih baru meniarap...Zara belum lagi masuk 4 bulan, tp alhamdulillah 2-3 hari lepas dia dah pandai meniarap sendiri... Bebudak skang mmg cepat tangkap apa yg kita ajar kan??..I dgn hubyy pun selalu nyanyi2 kan lagu tuk Zara smbil tepuk2 tgn...Now zara dah mcm nak ikut tepuk jugak...Ahad ni insyallah i join tau!!!...Tak sabar...

Anita, Mummy Adzryl said...

babe, pasal meniarap tu jgn risau sgt. normal jer. babies kan lain2 perangainya. heh. ehh adzryl pun dah angkat2 bontot.. kalo dia meniarap, terus dia angkat2 bontot. kadang2 kesian tengok sbb bontot kt atas tapi muka terpenyek ke depan. hihihi. comel. well, nama i listed dlm ur list tak? ke i kene sms u gak? :P include us in ok! :)

ehh btw ielya, ur baby lahir on 4 July ke?? ehh sama la kita.. my son pun lahir 2 days earlier than qaira.. wahh adzryl ada birthday partner! :D

NURUL said...

bestnyer blog nie. baru jumpa nie. salam perkenalan.

azie said...

Hhi kak amie.. blog yng dimaksudkan merisek chenta tue.. dah xada lah blog bliau =P maka ngn dia teramat lah malu lah kot =P

rini said...

harris dah bleh meniarap, tp xnk 'show' kt org yg dia pndai melentang blk.. coz kalu dh lama meniarap, mengamuk2 ntah pasal ape.. i fikir pasal dia dh penat n tak tau nk pusing blk, so i pusingkanlah.. thing is, kalu tidokan dia meniarap, tau2 je dah melentang sendirik!

yg i risaukan.. tangan dia blum pndai genggam n bukak mcm twinkle2 little star tu.. takut c*c*t nnti jdnya coz dia asyik menggenggam jek.. i pakaikan mitten dia sentiasa coz kuku dia tajam dan cepat panjang! furthermore, dia suka gosok2 muka dia.. kalu tercabut mitten tu, abis calar2.. tu yg dia asyik menggenggam je coz ada kain mitten tu.. camnela nak buat ek?

by now he should already know how to genggam things other than his own fingers, kan??

rini said...

nk tmbh lg.. hubby ngn i tgk harris mcm 'ulat beluncas' bila dia angkat2 bontot dia n mengesot2 ke dpn.. hihihi

Mrs. Amie said...

Rini, kuku baby mmg la cpt pjg ..boleh dikatakan 4-5 hari kena potong balik.. as a mom, u kena potong selalu babe instead of pakai mittens..qaira, mittens off... time nie la baby nak explore dengan tgn dia.. klu u still pakaikan dia, u seolah2 block his ability to learn..i think, baby u dah besar la.. xpyh pakaikan lagi.. just my 2cents...

nieda said...

qaira mesti sexy angkt montot..setiap baby ada perkembangan sendiri tak kira cepat atau lambat..cuma kita sebagai mak ni tak sabar nak tgk perkembangan anak..hehe

rini said...

thnx! i'll try.. tp sshnya nk potong kuku dia tuh! dh la jari dia tecik sgt! xleh dok diam lak tu.. haish..!! ;)

MaMa DaNiA said...

hehehe....mmng best bila baby dh pndai meniarap ni,cute sgt kan kak....my baby lmbat skit ko....

Elina said...

wow qaira sexy butt..hehe..ala nak join tapi still dlm confinement lagi..next time xkira nak join gak..hehe

m@Ri@ said...

mesti cute tgk qaira angkagt bontot tu..buhla video skit..hehe..