Baby Products tag!
Tuesday, November 17, 2009

Tagged by SueHarriz!

5 expensive baby related product I don't regret buying :

  1. Peg Perego Stroller - At first, I was so in love with stokke.. But the price adalah lagi mahal sket from this stroller. And the design sgt futuristic... So, husband and I decided to have stroller design biasa jek.. Luckily, bila dah beli stroller nie, design yg cukup comfort utk Qaira tidur meniarap dlm stroller tersebut.. I was wondering, kalau beli stokke, dah sah2 tak dpt tidur meniarap dlm stroller nie..hahaha
  2. OiOi Diaper Bag - I was really in love with this diaper bag. bought around RM300++ for diaper bag bagi I mahal lah jugak.. tapi design dia sgt cantik, spacious, waterproof etc. Yang penting boleh gantung dkt stroller tanpa perlu pegang apa2.
  3. Fisher Price Aquarium Swing - Bila Qaira bangun tidur, takkan dia nak baring lagi? So, dengan adanya swing nie adalah sgt best sbb bila kita nak buat apa2, I letak jer Qaira dlm tue, then dia akan main dengan toys dia atau sambil tgk Disney's cartoon..
  4. Babybjorn carrier - Bila Qaira dah bosan dengan stroller, carrier nie sgt berguna. It is worth buying! Walaupun carry Qaira agak semput jugak... hahaha
  5. Qaira's cot - Mula2 ingat tak berbaloi sbb Qaira tak mahu tido dlm nie.. but lately Qaira dah ok.. sgt berbaloi sbb bagi freedom ketika tido utk husband and i sbb tak perlu risau takut tergolek kat Qaira...
5 cheap baby related product I don't regret buying :

  1. Lamaze toys - I suka toys from Lamaze sbb toys dia bukan sebarang toys..chewah.. I mean, kenapa toys tue dicipta mcm tue sume ada reasons dia tersendiri.. tu sbb I suka + color dia yg always colourful.
  2. Elephant sound & vibrating soft toy - I suka toy nie sbb bila Qaira menangis, I tarik ekor elephant nie, dia akan jiggle & wiggle so, bila rasa vibrate tue kat perut dia, Qaira automatik diam sbb geli..haha
  3. Play Gym - Bila Qaira borink, meniarap kan jer atas play gym tue, dia diam la sbb boleh gigit2 toys kat play gim tue..
  4. Vaseline - I heart this so much sbb pakai nie dr dulu smpai skrg, Qaira tak pernah dpt rashes kat punggung dia yg sexy tue..
  5. Toujours diaper - I must said, this is cheap compared to Mamy Poko. Dahlah murah dr Mamy Poko, kehebatannya jua adalah sama atau lebih best dr Mamy Poko. hihihi
Skrg, I nak tagged:

1- mrs Shariman
2- Mrs Hilmy
3- Ielya
4- Aira
5- Hanin

3 comments:

mama dania said...

emmm.....klau dh ader anak ni,brg mahal ape pun snggup kita belikan kak....

Azatulsheeda Azman said...

amie, nktnye, toujours pampers tu bpe RM yeh?n klau size M ade bpe keping?size S?

Mrs. Amie said...

me to Azatulsheeda : Babe, diaper tue takde saiz S. Dia hnya ada saiz M which can suit baby from 4kg till 9kg. Size M ada 56 keping which is RM35 per pack. Kalau u beli 3 sekali, it is RM100. kalau u nak order do e-mail me ya.. lagi senang nak communicate miz.amie@yahoo.com