This is what I mean by RECYCLED
Thursday, November 19, 2009

Ok, remember buaian Qaira masa Aqiqah dia? I beli cute pinky flowers cotton untuk jadikan buaian dia instead of pakai kain batik ker apa ker... so, saje buat kelainan.. price for the kain is RM20 per metre and husband said, "Lepas pakai buat buaian, kain nie nak buat apa?" So, I was thinking, yerla.. nak beli 2meter dah jadi RM40 kan? then, I cakap to husband, "Takpe.. tak bazir punya.. I tahu apa nak buat...". So, husband said ok!



Then, I went to this blog, Sew Cute and found that Kak Mazura are able to help me by changing the kain buaian tue,

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




Into this!!!! And I asked her to make 2 baju kurung kecik cmni...





Dan 2 helai baju kurung ini adalah untuk;

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

My lovely daughter Qaira and her cousin, Arissa

Hihihi.. and this is what I mean by RECYCLED! Ok tak? Boleh pakai time Raya Haji nanti and I can't wait to see Qaira with her first baju kurung + botak head...wakakaka

Pics baju kurung credit to : Sew Cute

12 comments:

~ SueHarriz ~ said...

nil la yg dinamakan mummy creative. well done!! sgt impressed dgn u...bakat trpendam nehh.. =p

ielya said...

mesti Qaira comel giler bila pakai baju kurung. I pun x sabar gak nak tengok :)

frH said...

very good idea ..!

p!nkerton said...

berbaloi-baloii! :D

HaninFarshid said...

heee...tak sabar nak tgk kira pakai baju kurung...mesti cute ;)

HaninFarshid said...

oppsss...salah eja...qaira :) sorry amie...byk sangat nama dekat..hehehe

Anita, Mummy Adzryl said...

babe, ur new layout mmg cun gilerrr! niceeee... :D

Jurra said...

Hi amie!.. Ooo.. now i know...hehe..
Comelnyeeee dua cousin nie..

Nanti amik gambar dua2 dgn baju ni ye.. nak tengok..

wina said...

pandai...pandai mama :-)

dee said...

Hi Kak Amie.

Just a passer-by. =)

Such a brilliant idea of recycling.
Memang tak membazir and the flowers is sooo elegant for that cutie of urs.

Anw, bila u nak post of weight-loss methods eh?
Heheheh.

Mrs. Amie said...

Sue Harriz : hahaha..thanks!

Ielya : ha, jaga2.. nnt Qaira ngorat Isyraf

frh : thanks!

pinkerton : i guess yes!

hanin : yer kan.. nak sebut pun smpai tersasul2..qaira, kira n kyra..hihihi

Anita : thank u!

Jurra : hihihi.. kak jurra..no wonder kain tue kedut2 kan bila amie hantar..hahaha.. ok, nnt Amie tgkap gmbar n post the entry ya!

wina : yeay!

dee : uuu..nak tahu ek? malu la..nnt i reveal la..

Huda said...

akak memang pandai bab2 duit ni kan leh saving2 :) tahniah2!!!