Another great weekend
Wednesday, December 16, 2009

Heylow peeps,

Last week, sekali lagi minggu yg busy for me. Start from hantaran bla bla bla on friday tue and terus to Anita's house to prepare the deco for Adzryl's aqiqah. To Anita, hope u like the simple deco from me!

Well, then on Saturday tue, again, we went back to Anita's house. Misi kali nie, bukan nak buat deco but to attend majlis Aqiqah for Adzryl. Sampai pun mcm dah lambat we try to make it! Janji I dtg.. hihihi.. And the food sedap ok Knit serta I like the mini cupcake sampai I makan 4 biji and till my husband tegur, "Dahlah tue...". Sedaplah mini cupcake tue.. Tapi i suka yg biasa punya. Not the chocolate one! hihi..

After that, we went back but on the way balik tue, as usual singgah my favs BBstore. And for this month, I bought a lot for Qaira! Tue tak termasuk cloth diaper yg I dah order tapi tak sampai lagi. Sebab I dah nak mula introduce Qaira for solid food, so here we go!



  1. Toujours diaper size M (midi) : Ok, I have order this from my fren. As usual, 3 for RM100. And I just ordered the M size for 1 pack since Qaira's weight already 7.5kg now!
  2. Toujours diaper size L (maxi) : Since I nak save my money, so, I beli 3 sekaligus as usual. But I requested another 2 pack for L size. The L size is comfortable since diaper nie untuk baby from 7kg to 18kg! Oh! Tak tahulah nak kata. I heart this diaper so much!
  3. Puzzle Mat : Qaira dah tak boleh duduk diam sekarang. She need this puzzle mat supaya dia senang tergolek2. Sayangnya, I beli 1 pack jer. I planned to have another 1 so that lagi besar Qaira boleh tergolek2 1 rumah!
  4. Tommee tippeeDuck & ducklings toys : She really loves this! Itik yang terapung2 nie mmg Qaira suka jer especially during her bath time!
  5. Mum soothers : New one for Qaira to replace the old one. I selalu tukar pacifier dia 2 bulan sekali
  6. Tommee Tippee Explora First Sips Cups : Ha, nie i suka. U can introduce this for your baby since 4mths ++. Yg bestnya, dia takkan spill up keluar air tue. And Qaira pun pandai ok guna cup nie. I bagi plain water and already introduce the fruit juice for Qaira. So, I used this cup and was thinking to change Qaira's bottle into this. Minum susu pun dalam nie. But wait till Qaira dah 6 bulan la. Biar dia hisap susu dalam botol puas2! Hihi
  7. Bowl - Saje beli because of colourful bowl. So, bila borink color nie boleh tukar bowl color lain.. Nagada kan Mama Qaira?
  8. Tommee Tippee weaning bowl with heat sensor spoon : Ok, kita boleh tahu kalau makanan tu panas if red spoon color turns to yellow. Bagus kan?
  9. Pacifier wipes : I baru tahu kewujudan benda nie. ish ish.. So, I terus beli sbb kalau pacifier or toys Qaira jatuh, before masuk mulut tue, guna wipes nie dulu.
  10. Tommee Tippee Cutlery Set : Untuk bawak travel. Senang
  11. Baby Food. I'll explain jap lagi
  12. Thermos Food Jar : Why I love Bb store so much? Sebab dia selalu bawak brg baru from UK and US dengan cepat. Kedai lain takde lagi, dia dah bawak masuk. Even Mothercare pun tak secepat ini. It happens to Qaira's Nuby bottles soft flex silicone nurser. I bought from my fren kat UK, tup tup 2 weeks later Bb Store dah bawak masuk. Then baru tempat lain ada. Bagus kan? Yg bestnya I dah deal dengan boss Bb store tue, kalau ada brg UK / US yg baru yg I tahu, I will inform them and dorang akan order cepat! Bagus kan?



I heart this so much. Design cantik. Lagi bergaya.. hahaha.. Then kalau nak travel, u all letak makanan dlm food jar nie then tak payah transfer kat bowl dah. Boleh terus makan. Sukanya food jar nie!


Aha, and on Sunday, seawal 8 pagi Qaira dah berendam dengan Abah dia. This is 3rd time Qaira masuk dalam pool tue kan, and sket pun tak nangis! Air sejuk ke, air masuk mata ker, Qaira tak takut langsung! Siap nak golek2 dalam air. And husband and I tgh planned nak bawak Qaira utk join swimming class.




And last Sunday jugak, I've already introduced Qaira with her first solid food! Muka dia kelakar jer. Even Qaira belum 6mths lagi, but after consult with Dr., then I dah bagi Qaira taste solid food! Only 1 teaspoon ok!




And I bought Qaira these two! Sesuai untuk baby from 4mths ke atas.

And the chicken and vegetable bake nie yg fist sekali Qaira rasa.


See! Qaira really enjoy to play with her puzzle mat. Bila I letak jer dia, terus mata dia melilau tgk colouful puzzle mat tue.

Aha, waiting for Qaira's cloth diaper. Nanti I citer pasal Qaira with her cloth diaper plak ok!

14 comments:

~ SueHarriz ~ said...

wahh qaira..byknye mommy beli utk qaira! i suke la tommetippe spoon tu. best je kalo ada heat sensor..!
oh harriz pn suke golek2 i rs elok beli mat tu kan..?
=)

AmyMizzunderstood said...

demok2 nihhh..

Azatulsheeda Azman said...

yela..bestnye spoon yg ade sensor tue..interesting!!!..

bestnye shopping byk2 tuk qaira...i dizweek bru nkg mothercare, drg tgh sale up to 60%...

Azatulsheeda Azman said...

xpnh bli kt bbstore nie..nti nktry lah..

m@Ri@ said...

maria br tau kewijudan bb store ni..hehe..skrg ada sale..so leh rembat..heheh..anyway yg no 8 tu mcm menarik je..;)

treasurekeeper said...

i like thermos jar tu cute sgt..how much ekk?

tq
-hajar

Mrs. Amie said...

Sue : sbb dah suka golek2 kena beli puzzle mat tue.. nak harapkan small tilam masa newborn tue, dah tak boleh.. i pun suka heat sensor tue..

Amy : demok jelah yg ko tahu.

Azatulsheeda : Yup..borong skali kat mothercare. i dah pegi last week. borong jugak.. hihihi.. gilah bbstore nie.. keda dia dah cantik skrg.. rasa mcm nak duduk kedai dia lama2.. hihihi

Maria : maria jauhkan? so boleh online jer..

Treasurekeeper : Hajar.. price dia skrg is RM60 instead of RM80. cepatlah beli. acc to shop owner, ada lagi 3. tapi design yg i beli nie dah out of stock.. design 1 lagi ada...

AIRA HANIZA said...

I pun order puzzle mat tuh kat bbstore...Oder 2 sets sebab tau kalau 1 set jer tak cukup luas tuk dia golek2...Dia org ni makin besar makin lasak kan??... Babe u beli food dlm bottle tuh rugi la.. Now baru nk bg mkn skit2..setakat sesudu..Bottle food tuh sekali bukak tahan 48 hours jer...Mula2 dulu i beli 3 botol..Rugi...Tak abis, then buang...Nasib baik baru buka 1 botol...So lg 2 tuh simpan smpai dia dah brtul boleh mkn byk n smpai kenyang..

[ Hanie ] said...

alahai, baiknya qaira, masuk pool tak nangis pun? ;)
yey, rambut qaira dah mula tumbuh :D

wina said...

gud girl la qaira ni..masuk pool x nangis pun :-)

my kira belum masuk pool lagi..x taulah mcm mane nanti huhu

Anita, Mummy Adzryl said...

ohh i teringin nak bawak adzryl gi swimming class!! jom babe jommm! jom gi skali! hikk.. :D

btw, i suka all the stuffs u bought for qaira.. as usual laa.. bbstore kedai idamanku jugaaa! suka kan shopping kt situ!? hehe. btw, i suka gak TT travel cuttlery tu. comel jer n colorful. playmat tu pun i suka. eii ingat nak beli baru utk adzryl sbb the ones we have mcm boring sket color dia. yg u beli cam menarik. i x suka yg ABCs tu, urs mcm gambar2 kan? ohh sookaaaa.. nnt nk cari la kt bbstore.. hikk!

ehh ehh thermos tu pun cantik n cun lg bergaya! haha. tp sbb i tatau la i rajin ke x nak cook nnt, so later la kot i beli. heh. yg ducks tu pun mmg comel. time bathtime mmg elok ada. heeee.

eiii i mmg suka laa bbstore tu! kedai dia pun kemas & much much more cheaper dari kedai baby lain.. choice pun byk.. kan kan? hah kan dah over dah comment ni..

approve jgn x approve... :P tc laling!

Eva said...

alamak demok2 niey da ader mini pool lg shuker lar dye..mane reti nages pun air dalam ke sejuk ke muke dye cm xde perasaan besh sngoh!

Lisa said...

u pun gonna start cloth diaper ke.. i dah addicted kat cloth diaper nih dah bangkrupt beli ..cannot stand with the cute prints..hope you gonna addicted jugak hehehe

chesupetite said...

amie,bb store ni kat mane?mind sharing??nak go jugak n bli brg 4 nawal..hehe