Surat Untuk Abah
Thursday, December 10, 2009

Dear Abah,

Sorry semalam sbb Qaira bangun kul4 pagi. Lately ni Qaira rasa tak comfortable. Qaira nak teething.. hihi.. Nie Qaira nak ckp dengan Abah. Tapi Qaira tak pandai lagi. Jadi Qaira mintak Mama e-mailkan surat ni untuk Abah. Mama tak bersalah. Dia cuma tolong type jer..hihihi

Oppss..sorry Abah.. gaya bebas Qaira.. yeay!


Ok, macam ni. Sekarang Qaira semakin membesar. Mama kata nanti dia nak bagi Qaira rasa solid food sket2. Adalah Qaira dah taste beberapa food. Sedaaaapppp... Semalam, buat pertama kali Mama bagi apple juice untuk Qaira. Mula2 Qaira tak suka. Tapi Mama kata kena minum jugak sebab ada vitamin C. Qaira pun tak tahu apa tue vitamin C. So, Qaira minumkan jugak even tak sedap.
Mama kata, bila dia bagi fruit juice thru bottles yg Qaira selalu guna, nanti takut Qaira confused. Sebab Qaira ingatkan susu. Bila minum bukan susu, nanti bila bagi bottle lagi kat Qaira, Qaira tak nak minum. Jadi, Mama kata better beli sips cups. Bukan mahal pun. RM23 jer.



Then, Mama kata, lepas ni kalau pegi jalan2 kena bawak food untuk Qaira. So, mestila Qaira nak food yg panas2 sket. Baru ada selera.. Jadi kenalah beli food jar yg mcm Mama suggest nie. Mama kata dia nak yg nie. Tak nak brand lain. "Brand tue apa abah?". Mcm best jer.. harga dia skrg RM60 instead of RM80. So, patutlah beli skrg sbb tgh Y.E.S.. murah kan? Baik beli cpt....


Besides that,, kenalah beli jugak travel fork n spoon. Kalau jalan senang sbb dah ada container nak simpan. Ok tak? Mama kata harga dia murah sgt. Sbb sale jugak.

Haaaa... yg nie paling Qaira nak! Kan hari tue Abah janji nak beli duck untuk Qaira! Qaira nak ducklings nie sbb nak mandi dlm pool sambil ada ducklings. Ini murah jer. 3 for RM8. Murah kan? Qaira suka nie.. tak sabar!



Ha, mama kata hari tue dia ada tulis surat jugak kat Abah. Dia kata kalau nak apa2 kena tulis mcm nie la supaya Abah senang hati dpt tgk list nie. Kan Qaira ada kata nak stokke. Tapi yg nie Abah reject. Abah kata baik gi jenjalan dr beli stroller yg kena tolak nie. Bukan boleh jln sdiri pun. So, Mama kata ok. Dia tak nak dah. Dia kata Abah beli jer time Qaira nak dapat adik nanti. Mama nie baik jer. Memahami. (~Ngeee~)



Then, Mama nak tumpang tanya. Weekend nie la kita gi beli semua nie. Mama suggest jer. Sbb Mama kata permintaan dia ikut mingguan. Takut next week bertambah pulak items yg nak di order. Then Mama ckp lagi, dia wish nak bag nie.

So, boleh tak Abah?

p/s - As e-mailed to husband this morning.tq!

11 comments:

[ Hanie ] said...

hahah sure la bila Abah qaira bace ni, die tak sabar nak bace penghabisan emel tu hihi :D mesti ade utk mamanya juga :D Auw comelkan kalau dpt emel mcm ni

wina said...

wakakakaka! pecah perut i baca okey..x caya tanya colleague i kat sebelah ni ehehe

i bet abah qaira pun sama!

dah agak dah mesti ade 'sumthing' in the end hihihi

Anonymous said...

OMG..this is so cute..:D

nieda said...

wah..order pakai email jer..

puan.farah. said...

hahaha..comel la u ni

AIRA HANIZA said...

kalau abah baik belikan sekali tuk kawan Qaira n kwan2 blog mama yer...ngehehehe...

p/s : Zara pakai fork n spoon camtu gak..Warna merah n blue..ngehehe... I pun skang duk gila beli bowl, cup n spoon tuh smuaa...Rasa mcm nk beli high chair trus pun ada..hahaha...

p!nkerton said...

ahahaha cute aje!
*agak2nya apa abah dia reply eh? ;p*

Ms diaNA said...

during M-YES ni abah sure kecut perut je.. risau poket ringan..

ghehe lepas ni kalau i ade baby, i pun nak ajar dia tulis surat mcm ni lah.. ;)

ARIBA said...

hahahaha...comel...;-)

azie said...

aduiiii kakak amie... confirm2 sakit kpla abah =)...

bgs bgs..

Azatulsheeda Azman said...

aiyoo..pgsan abahnye amiee....hehe..

bestnye dhnkstat bg qaira solid food...