Yang Lepas Biarkan Lepas
Thursday, December 17, 2009

I guess, it's enough to talk about the 'lalat'. Harap dia dapat iktibar dr apa yg dia ckp. Someone might be jealous to us. Tapi for me, I'm so glad dengan apa yg I dapat skrg.

I've talked with Mr.Hubby yesterday regarding this. And he said, dia sikit pun tak terasa sebab dia tahu siapa isteri dia dan bersyukur sgt sbb dapat anak yg sihat dan sempurna even tak comel di mata org lain, tapi di mata kami, Qaira Jasmine is a precious one!

Mendengar kata husband yg ini, terus I rasa semangat! Yes, Allah gives us the priceless gift dengan adanyaQaira. So, siapa yg tak suka, get lose u damn insane!

Hihi... actually, I nak revised balik what happen to us in this year 1430H. Yang paling berharga buat I sekeluarga, sebab tahun nie, lahirlah Qaira Jasmine buah hati pengarang jantung Mama, Abah, Tok Ayah, Opah, and atok2 n tok2, aunty2 and uncle2 dia yg lain! I never planned to have Qaira sbb doctor suggested me not to pregnant after 6month of marriage, but accidentally (ayat biasa dengar), pregnant jua saya! Hahaha..

When I knew that I'm pregnant, I rasa gelisah sangat, tak percaya and I was so worried to have a baby sebab on that time, I'm still under rubella vaccine. I was worried that something will happen to my baby sebab spt yg kita sedia maklum, kita tak digalakkan pregnant semasa vaccine rubella diambil. Maknanya, I need to wait for another 6mths before boleh pregnant!

I rasa cemas sgt sambil bgtahu husband that I'm positive. Time tue, my husband lompat katak la but I'm the one yg hati rungsing, gelisah dan mcm2 lagi even jauh disudut hati mmg la sgt happy! But, after consult with my gynae on that time, dia kata ok to have a baby tapi kena pantau selalu. So, I'm glad and tak cukup kaki tangan nak sms semua org the good news!

After 37 weeks, tepat2 lahirnya Qaira Jasmine. I happy tau on that time... Sangat happy. Speechless and tak boleh nak bgtahu perasaan I on that time. I guess, semua mommies mesti rasa mcm mana yg I rasa! And Alhamdulillah, ketakutan I tue, akhirnya Qaira lahir sempurna dan cukup sifat yg membuatkan husband and I bertambah happy!

Kelahiran Qaira Jasmine, sket sebanyak menginsafkan I. Pandangan I terhadap my parents pun, terus berubah. On that time, I tahu mcm mana kasih sayang parents terhadap anaknya. So, mcm tu jugaklah I rasa!

Kesimpulannya, tahun nie, sangat2 bermakna dan banyak mengajar I erti kehidupan. I managed to get my own car even baru setahun kerja, dapat better job and of course they paid me lagi banyak than before, dapat naik lagi 1 tahap on my biz and the priceless one sbb dapat Qaira!

Even banyak juga benda2 yg I tak dapat kecapi pd tahun nie, tapi biarkan yg lepas berlalu pergi. Tahun depan (esoklah) pasti ada banyak lagi yg I kena accomplish. Savings, rumah, my biz future, anak.. harap rezeki bertambah2. Insyaallah.. Yg paling penting, all negative things, kita buang jauh2. Dan semoga penghijrahan kita esok, bakal memberikan kesenangan di dunia mahupun akhirat!

Last but not least, Salam Maal Hijrah to all of u!

Lots of love,
Ms.Amie aka Mrs.Shahril

11 comments:

Mama Qiestina said...

salam maalhijrah amie & qaira :)

tula kan,priceless 1430H kite berdua jadik mommy to anak dara kite yg syomel :)

alhamdulilahh..

m@Ri@ said...

salam maal hijrah..maria setuju dgn kak amie..mulakan tahun baru dgn +ve..

wina said...

babe, kite byk persamaan la dr segi new job, new car & our lil precious baby..alhamdulilah :-)

let's hope for more +ve things nx year..insyallah!

lastly, salam maal hijrah 2 u & ur family

FrH said...

amie, sejak bersalin pn i rasa betul2 insaf. terasa byk dosa pada parents :( itu laa yg paling terkesan lepas bersalin. sekarang, i sentiasa jaga tone suara kalau ckp dgn diorang & tak mahu lukakan hati diorang lagi :)

salam maal hijrah. semoga tahun baru memberikan keberkatan utk smua & menghapuskan lalat-lalat yg ada supaya muka bumi ni wangi jek :) cheers!

[ Hanie ] said...

ouh i'm speechless bace entri ni :) betul tu, setiap yg berlaku ade hikmahnya..salam maal hijrah too ;)

Anonymous said...

Wah,sgt bagus entry akak.Saya baru terbukak blog ni,terlink2 dr blog org lain.Biarkn lalat dgn sampahnya,ehehe.Esok pon thn baru,hope dia insaflah kn dr buat keje terkutuk ni.Baca ajelah mcm saya ni,xyah nk timbulkn rasa x senang hati ke.Baca experience org,gain knowledge @ lesson from that,tu je.Mcm saya seronok baca life org...yg penting bila akak dpt gangguan2 mcm ni,akak be +ve.Bagus husband akak yg motivate akak,bukan melaga2kn atau menaikkan lg kemarahan akak.Ignore je lalat tu.Ok chow,salam maal hijrah:))

p/s-walau saya anon tp saya bukan anon yg lalat tu

sabrina.h said...

salam maal hijrah amie & family...moga tahun baru nie lbh bermakna ;)

HaninFarshid said...

salam maal hijrah to u amie...will pray that u happy always with ur love ones..semoga success selalu....and rezeki sentiasa murah :)

puan.farah. said...

ye betul..abaikan lalat. salam maal hijrah..

Anita, Mummy Adzryl said...

yeah.. salam maal hijrah to u too dear! :)

Fuchsia said...

fuh~ baca ur blog rase cam tak sabar nak ader baby ^-^