Lagi lalat nak hinggap
Wednesday, December 16, 2009

Tak habis2 si lalat nie suka nak menganggu blog org lain. Pastu penakut pulak tue nak reveal nama! Attention to all, I received this comment just now:

salam cik kiah,ni peah nak ckp sikit.ko ingat ko lawa ke?ko ni mencuba nak jadi lawa kot.muka mcm melayu kampong ,anak pun muka melayu tulen biasa2je,takdak la comel sgt macam anak org lain pun.anak orang lain lagi comel,mak depa cun melecun dari hang cik kiah,takdak gak nak sembang perasan.cakap macam perasan baguih..sedaq sikit cik kiah oi.mmg la kat mata hang anak hang tercomel,tapikat mata orang lain?macam kat mata aku ngan follower hang ni,muka biasa,anak melayu.anak aku lagi comel,pernah jadik cover pa&ma lagik.bukan nak banding tp sekurangnya aku tak pernah cakap mcm hang cckp..wasalam

Hello, Si Peah.. for ur info, nama I bukan Kiah ok! Yg ko nak dengki lalu meninggalkan komen kat blog aku nie kenapa? Muka aku mcm org kampong ker hape ker? Ko susah? Asal? Keji sangat ker org kampong sampai ko nak kena bandingkan aku dengan muka dorang. Kalau muka aku org kampong, muka ko muka monyet. Bukan mcm lagi dah! Hahaha..

Komen ko nie sket pun tak meninggalkan kesan terguris kat hati aku. Sebab seperti biasa, org yg dengki nie ialah org yang jeles dengan kehidupan org lain. Mcm ko la.. Dengki dengan hidup aku. Blog aku, aku punya pasallah.. tak suka boleh blah. Hidup aku, suka hatilah. Asal ko nak dengki? Sebab gaji laki aku lagi banyak dr laki ko yg tak seberapa tue?

Muka anak aku muka melayu tulen? Of course la! Ada aku cakap muka anak aku mcm muka 'omputih' ker? Ada? takde kan? kalau anak aku tak comel pun, apa ko kisah. Anak aku kan? Anak ko ker? Tak kan? kalau aku perasan pun, apa kena mengena dengan ko? Guna duit ko? tenaga ko ker? Sekali lagi, tak kan? Pastu, ada ker aku cakap aku cantik bak model. Lagi aku selalu cakap aku nie gemok, hitam lagi adalah.. Aku sedar diri la.. Tapi tue pun aku tak faham kenapa ko nak kena jeles dengan aku. Well Well.. Nampak sangat aku lagi cantik dr ko!

Memangla kat mata aku, anak aku paling comel. Statement apa yg ko guna nie? Every parents, even anak dia tak comel, kalau cacat sekali pun, disebabkan anak kita, mestilah kita sayang stupid! Yg ko dengki kenapa? Sebab anak aku lagi comel dari ko? Hahaha.. Muka biasa anak melayu... Ko org apa? Negro? Yg ko nak hina2 sangat melayu nie kenapa? Keji sangat ker jadi melayu? Dan kalau lah follower aku tak suka aku, dorang pun takkan bacalah blog aku. Baik dorang tido, jalan2 lagi bagus kan?

Anak ko cover Pa&Ma? Pa&Ma tue apa? Majalah Malaysia tue? So, ko pun org melayulah siap merayu lagi kat editor pa&Ma nak masukkan muka anak ko yg mcm monyet tu jugak agaknya. Agaknya graphic designer Pa&Ma jenuh nak touch up muka anak ko bagi nampak mcm manusia kot. Tak tidur 30 hari 30 malam nak touch up muka anak ko!

Ha, lain kali, kalau nak brcakap, biar berbudi bahasa sket yer. Ko cakap ko bukan nak banding, tapi ko pun perasan gak sbb cakap anak monyet ko tue masuk dalam majalah Pa&Ma. Aku ingat majalah international tadi.. For ur info, sorrylah. Aku tak pernah baca Pa&Ma, jadi aku tak tahulah rupa anak monyet ko nie mcm mana.

Dan 1 lagi, kalau ko tak puas hati, tak payah komen as anonymous, berterus terang jer. Jumpa 4 mata lagi bagus. Aku bab2 mcm nie, takde hal la.. Ko ada blog? Meh sini aku komen blog ko and secara detail boleh komen muka monyet anak ko tue!

Marah? Ha, baru ko tahu kan apa org lain rasa bila ko mulut kurang ajar cakap cmni. Agaknya mak bapak ko tak ajar kot. Tu yg menurun kat ko. Tak lama lagi anak monyet tue pun pandailah cakap mcm nie. Kan?

Ko tunggu aku check IP address ko ya.

To Qaira,
Mama tak tahulah kenapa ada org nak dengki dengan kita anak beranak. Mungkin kita 2 nie sangat gojes sampai ada org dengki. Hahaha

50 comments:

AmyMizzunderstood said...

wakakaka..tak leh belah statement ni!!memang la ank melayu takkan ank kelly eng plak?kang isu tang lain nnt!agagaga...patutnya kak ko tanya..pa&ma keluaran bila?kita gi carik kat library..hehe..meh nk tgk sket comel keeeR?agagag..dah sahih la qaira tu mmg comel..ngaku je la..itu kan rezeki ALLAH bagi...kenapa nk dihina2nya?kan kena ko monyet!elok la tu..dia mana ada blog weh..dia tinggal atas pokok!wakakkaa ada berannnn?

Sy4Hn!3 Z4iLA AyOP said...

Amie..sabar lah yea..manusia nie mamang tak boleh tgk kita senang..tak Amie..this time dia cakap pasal u itu ini dalam blog u..and one day esok dia lebih akan teruk kena mie..sabar key... :) Ceria2 selalu..jangan layan org gila gitu....!

mas said...

hahahah......biar je la lalat tu...lalat tu ade mslh jiwa...xsuka toksah baca la....hamprehhh....sabo ye amie...

illhamshiraz said...

hahahhahahah...lawak giler prempuan tuh kak amie..

Dh sah2 die jeles tgk Qaira yg makin lame makin cute + lawa tu, sbb tu die ckp cmtu...

Kalo anak die comey sgt takyah letak dlm pa&ma..letak je ads besor2 kt dlm newspaper...hahhahaha..And again stakat pa&ma ape kelasssssssss!!!! Laen la cakap anak aku MODEL POLO,GUESS,BABY GAP...sedap gak la nk membangga,hahahah..

Mrs. Amie said...

Amy : Tak kuasa aku nak mencari majalah pa&ma tue.. sbb buang masa jer nanti.. dah sah2 muka monyet.. anak melayu ker anak kelly ng ker, tetap menawan di hati aku.. except for anak monyet dia tue.. tak boleh blah.. ha kan.. mmg tinggal atas pokok lah tue.. klu tak takkan tetiba masuk blog org terus nak komen mcm org takde otak! sekian.

Sy4Hn!3 : panjang sungguh nak type nama u la.. hihihi..ha, statement i suka.. ta sabar nie nak tunggu pembalasan utk dia... mana tahukan, dok kutuk2 org sekali tersadung jatuh muka kena simbah asid ker, terus cacat..ha, masa tue baru dia tahu muka si kampong nie lagi menawan..ekekeke

mas : ha kan? tak suka blah la..tak puas hati tue nape? tu lah i kata dia dengki!

ilhamsyiraz : arrhhh.. kak Amie suka statement laser u nie ok! entahkan.. setakat majalah pa&ma apa kelassss... ciss.. tul la tu.. bukan model RL pun.. tuiittt..

HaninFarshid said...

bravo amie...balas je macam tu...manusia dengki memang camtu...tak leh tengok orang lebih...mesti nak cari gaduh...yang penting you happy with ur love ones...i think dier buta kot...i tgk qaira tu makin lama makin lawa and cute....tu yg dier jeles...

ignore this type of person....enjoy ur life,k!!

hanin selalu sangat kena...yg peliknya dier lagi suka baca blog kiter...hahahah!!

take care babe...kiss qaira for me...dont ever give up writing great stuff about u and qaira...ramai lagi yg suka baca blog u..

wina said...

wakakakakaka baeeeek punyalah amie!

gerenti macam cacing kepanasan dia baca ni kih kih kih!

babyboo* said...

to kak Amie : HAHAHAHHAHA...I LOIKE!!!!
and saya sgt bsetuju dgn akak n adik akak..n im one of ur fans..fans to merisik gallery too of course..jgn risau..anak akak mmg cantik..im ur silent reader,ari2 tgk n bace blog u and amymizzunderstood tu..ehehhe..going to plan my wedding soon,n merisik gallery is part of the list to deco my hantarans..

to peah : stop2la mdengki kt org yg xde kne mngene dgn hidup awak..xde point kn awak kutuk2 org pon..dpt dosa free je..kesian dgn org cm awak.

That's so Jaja said...

hahahah...lawak. ade jgk org bodoh camni dlm dunia rupanya.....

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

wow,this is ridiculous...bahasa dia i tak faham la..macam bahasa penang je?kalo kena kat i,mmg i tampar dia ni,im real gud in gadoh2 with this kind of bitch.dia ni stakat perang mulut je power kot.chill babe,bg i i tak kisah dia kata u buruk.tp dia kata anak u tu yg tak tahan tu.

[ Hanie ] said...

hohoho, asik adegan panas memanas je entri u skrang ni amie :). Memang statement akhir utk Qaira tu mmg kena kot? ;)

haihh, macam2 lah manusia

Ezzah said...

ahahaha..abaikan je la lalat tuh. Dah sah2 lalat tuh mmg busuk kannn....eeee....pelik ar ada gak manusia hati bangkai busuk mcm nih kan! busuk dari semua segi....cam physco!


btw...qaira tuh comey whaaaatttt!! buta agaknya mata lalat niiiihh.. :P

Huda said...

siyes bace entry kak amie rase macam ngeri :)

napela ade org yg sebegini?dengki mendengki sesama manusia. jahatnye hati dia langsung tak ade sivik..sabarla kak..kire akak teraniaya ni, leh doa bnyk2 :)

Mrs. Amie said...

Hanin : Thanks Hanin for ur support! i always dedicated this blog to myhusband and my lilttle Qaira..sbb dia suka baca blog kitalah dia dengki Hanin.. kalau tak dia tak komen mcm nie.. hihihi

Wina : hahaha.. biarkan.. klu boleh, i nak goreng dia sekali.. biar hangus jadi debu jer...

babyboo : thanks babe being my silent reader..wah, siap ada fans tue..hihii.. glamer i.. rasa mcm artis..hihii.. susah gak jadi artis nie.. tu yg org dok komen tak puas hati.. by the way... good luck on ur preparation ya!

that's so Jaja : babe, ramai org mcm nie.. biasalah jealous..

Mommy Steph : Kalau dia ada depan mata i, dah lama i tampar.. komen pun as an anonymous.. tahu takut.. nnt kalau dia reveal nama dia, i ajak u join sekali tampar si bitch nie.. yup, it's true.. yg buat i bengang sgt sbb dia ckp pasal my daughter! insane!

Hanie : Tak tahulah Hanie.. ramai betul yg dengki akan diriku ini.. nak buat cmna kan.. artis... hahaha.. tapi biarkanlah... lama2 dah tak larat nk lawan, senyap la tue..

suamihanyisterizuki said...

xper, bior dia nk kate ape pon kt Qaira, janji di hati mama & abah dia, qaira the best...kan qaira kan...

kuatkan smangat amie...

koklie's said...

siot je statement die pasal die dengki sgt kt u amie bahaya tu, yg xbley blah statement anak jadi cover pa@ma huhuhu giler riak senah nie huhuhu sabor amie

~~zaa~~ said...

hahaha abaikan je la kak org cenggini..xpatut dpt layanan kite pn..mmg gile la manusia ni!

Anonymous said...

to mrs amie,
i pun anon tapi bukan anon yg dengki kat u tu..haha.

u prasan tak dia cakp anak dia comel masuk pa&ma magazine? mknaya dia pun prasan anak dia comel tapi dimata org lain anak dia mungkin x comel jugak.lagipun dia x cakp anak dia menang 1st place kan? takat p semi final je

yg p masuk contest pa&ma tu ialah org yg hnta anak dia...mugkin ada lagi anak comel yg parent x nak anta masuk contest kan?
nnti si paeh tu pent la kalo u x layan dia
-zarra

~ SueHarriz ~ said...

amie!!!!!!!!!!!!!!!!! i kene sebijik cm u kene ok td!!! tp i delete terus...dia gune bahasa utara cmni jgk..dia siap ckp i kurus kering perasan lawa!!! sies...i rasa org yg sama!!! u bleh check IP ke...? sila check pls!

Cahaya Kekasih said...

sabo kak sabo....hahaha...suke2 je dia tukar nama akak jadi kiah ek...nama dia pun x bpe bandar gak..peah...hehehe

ala....qaira comel pe...saya penah save pic qaira ingat nak draw...tapi kne virus lak pc ni ilang trus..huhu...saya x la pandai draw muka org jadi sama...just position je la....adeh....dia jeles kot kat akak...

kdg2 x fhm la...da xde keje ke nak p kutuk2 blog org....buat susah2 je membaca n menaip kan...

Anita, Mummy Adzryl said...

uish.... serammmm i baca entry ni babe! ehh sue, u pun kene jgak? hishh scary! i x suka arr lalat2 ni. busuk tau blog bila ada comment² dorang. kekadang tu cam x paham jer. apa yg nak dengki sgt kan? kita ni blogger biasa² jer, bukannya blogger celebrity or artis or anyone femes pun.. kita hanya manusia biasa.. apsal lah dorang nak comemnt camtu? haihhh.. tu laa.. mcm2 dunia skang! babe, better check IP dia.. aril can check with TM kan?? huh...

apa2, roger i ok.. kalo u nak nganyang anon tu.. ajak i! i nak jadik saksi.. boley gitu? hikk.. kisses to u & qaira! ;D

Zezzatty said...

ape punye jenis org daa...xsuke jgn baca...ni mesti tergedik2 nak tau hal org pastu nak mengata.wtf.

senioritasara said...

ish ish ish ish...sama yg jahat sgt tu.melampau2 kan skrg ni...Ya Allah, biarlah manusia tu kena balasan yg setimpal dgn apa yg dia buat

AmiYs said...

motif tetibe kata anak org x comel si peah tu??? meroyan ape?

mmg patut pun u bahasakan dia macam tu.. ntah ape2.. tetibe nak sound2 mcm dh kenal n mcm dia bagus sgt..

Yann said...

opps, hot temper lak baca komen itu.

tapi takpe, cuma nak cakap Qaira sgt comel di mata i.huhuhu..

Kak Intan said...

hai amie... sungguh keji dan hina pompuan ni.. tak ada words yang dapat melambangkan orang macam ni huhuuhhu... nanti amie dah bleh check ip dier meh kita serang dier reramai okeh.. kita tampor dia laju- laju okeh..

Azatulsheeda Azman said...

amie..jahatnye org tue...eee..apela, org buat blog nk hv fun, nie nkcri pasal plak...ngek nye orang...ade ke patut kutuk anak org, smthing wrong ngn org nie kot..eeee...

Mrs Zamzuri said...

babe.. suruh jek hubby u tuh check IP copek2.. ape brg gaji hubby tinggi2 tp tak ley nak check IP kan? ahaks..

anyway, adatlah kan org suka dengki mengdengki nih. pedulik la dia nak ckp hape pon... yg penting u tau apa u buat dan bukan minah tu bagik u makan pon!!

AIRA HANIZA said...

Meh si ni aku nk tolong balas kan...

HOI SI PEAH Perempuan busok!!!.. For your info, Qiara baby yang sagat Comel ok!!!...Kami bangga dgn asal usul kami org melayu... Eh tolong la peah, sedar diri skit, ko tuh pun asal usul org kampung jugak...Silap2 ko tuh org asli agaknye!!!...Suka hati Amie lah nk citer apa pun pasal anak dia..Dia beli apa, buat apa semua kita org suka baca...MMg kita org suka citer dlm blog sebab mmg kita org bagus!!!...Kita org byk duit!!!...Ko tuh dengki kan??.. Nahhh amik kau!!!... Oii PEAH, for yor info uncle aku Big Boss Karangkraf..Setakat Pa&Ma, sapa2 pun boleh jd cover dia..Tkyah amik baby muka comey, Dia org amik muka buruk mcm anak ko pun takper, asal majalah dia org laku...

FrH said...

uiks. xpaham kenapa ada manusia yg mcm ni .. haih.

tak boleh ke bg org hidup happy-happy ..? :(

Mrs. Kown said...

rosak penglihatan gamaknya kalau gaira tu dia kata tak comei. =P

Eva said...

bongok mmg lar ank melayu kalo melayu kuar anak parrr spe susa hg gak peah ka siti ka gayah ka oiii!
alamak magazine PA&MA ke?magazine tu kt library aku wut bungkus nasi lemak ja bawu style!kalo paper kot xbungkus nasi lemak sbb tu isu "dunia semasa" sgt penting utk library!
weyy besyukur suda ader baby ko nk bangga nak ko xpe lak!ko hina tu means ko HINA Allah lar..ko Islam eyh?ke murtad reti lak ckp wassalam....alhamdulillah!
Wanty~ sabar jela owg dengki mmg rmai dlm dunia niey xtaw kot sape tp dpt balasan kelak kt ank dye!

amymissunderstood said...

dasat mama eva nih..heheh kena maki sekali...sabr je laa..huhuh

ielya said...

apa la masalah si peah ni. suka2 je nak kutuk2 anak orang. sian Qaira yang tak bersalah tetiba kena kata tak comel. takpe Qaira, kecik2 lagi dah dapat pahala free. :)

lantakla apa si peah nak kata, bagi I Qaira tetap comel + cute + cantik + anggun dan gorjes

nainafadina said...

cheitt..kak wanty ada g org camni..guna bahasa kasar nampak...gilak apa..si Qaira bukan tau apa pon..yg nak duk maki2 tak tentu pasal awat? tak period kaaa???? tgk aku ni dah 11 bln tak period ok jaa...hahahaha...ehhh si peah ni..ko ni mmg saja cari nahas...kak wanty, nanti na tanya it specialist kat cini on how to check the ip address..mmg siap laaa ko peah ooii..berani kat cini jek...berani jumpa face to face laaa...nak lagi berani meh jumpa geng komeng.....(eva, nana, jija, amy, bibi, nad, kak dura dan sewaktu dgnnya)..ada brann?? hahahahha...adoiyaiii peah peah ko ni dah tak rupa org..dengki jek lebey hidup ko tu...

kak wanti: sila sabar ok..mmg byk kat dunia ni org mcm nih...si peah ni salah satunyer.... :)

Eva said...

amy~ sure bara kata kt ank sedara aku lak meshti Aunty eva (geng komeng) hanginn jek!dye xtahu lg geng kite shaper yekk kalo kene kt Fb mo nages cm yg len2 hee..si minah giler dye ader ke Fb?weyy hg taw x fB tu aper?bongoksss!
cian qaira aunty xpsl2 xbesalah kene xpe pahal sume dpt kt qaira yekk!aminn...

AmyMizzunderstood said...

gang komeng ni kasar ar i tak suke tauu!!wakakakaa...syabas naina..i lap u!

Eva said...

u xshuker ke amy a.k.a cheryl samad..alamak nti si peahh lak dengki kt ko aku ckp ko cm cheryl samad auwwwww jgn jeles naaa xbaek dengki2 jeles2 kt owg...nanti anak hang jd terencat kalo hg kutuk owg anak hg xbesalah lak kene tempiassss....

nainafadina said...

i lap u too amy!! geng komeng kembali!!!! siapa berani kaco idop org2 kesayangan geng komeng mmg cari nahas...sila tarik balik kata2 anda peah...jgn buat pasai dgn kami naa...geng komeng!! are u ready????

Mrs. Amie said...

Dear all,

Thanks for ur support! I guess, si Peah dah cedera parah dah dengan kata2 u all yg lagi berapiiiiisss! i like! hahaha... So, I hope Peah, lain kali cermin diri dulu.. jgn sibuk jaga hal org lain.. jaga diri sendiri je sudah.. tak payah nak sibuk kata aku perasan ker, apa ker.. ok? Muka ko yg tak berapa nak siap, jgn blame org.. aku paham dengan masalah ko...even aku tak kenal ko.. sbb org yg dengki nie selalunya mmg ada masalah jiwa. So, kalau ko tak puas hati lagi, jgn tembak kat sini ok! Panggil jer aku. Anytime boleh jumpa..

So, akhir kata.. org berbudi kita berbahasa.. org maki, kita hamun balik... agagaga...

sabrina.h said...

alahai apsal lar ada lg org mcm nie kt muke bumi kite nie...x bertamadun sungguh nk kutuk org,anak org...dah cermin ke diri sendiri tue??jg lar diri,anak & suami tue sendiri,x yah sebok2 nk comment2 anak org cantik ke x cantik ke...

to amie : btl tue,org maki kite hamun blk...mmg patut u hamun dia mcm tue,x skolah punye org...

Anonymous said...

ish2...ada gak org cmnie kat muka bumi nie..sy mmg suke bc blog pn.amie nie..mmg sumenyer good info, x penah pon nak ngutuk org..qaira tu tersangatlah cute,peah tue tgk qaira sambil tutup mata kot, sbb tue ar x nampak kecomelan qaira..

m@Ri@ said...

lor ape mslh diorg ni kak amie..qaira comel sgt smp diorg dengki kot..ape mslhnya kalau anak die jadi cover pa&ma pn..penting sgt ke nak banding2kan kan kak amie..comel ke tak ke anak kita mesti la kita nk bg yg terbaik..yg diorg jeles tu apesal..kalau rs dah semak tak yah dahla baca blog kak amie kan..dr buat dosa baik p denga ceramah2 agama..lagi bagus..apepun kak amie..sila abaikan lalat2 yg nyibuk tu k..

p/s:doakan maria yek..lg seminggu ni..takut..huhu..

Ms diaNA said...

oh sungguh jahat bahasa si peah ni, even my mom nama peah but my mom buta it, so its not her! ghehhe... u jgn layan sgt si lalat ni.. ure so much better than her.. u're a gud blogger, a great mom n wife.. just enjoy ur life n paling penting hasil kerja tangan MG mmg best..

Lea Shmea said...

tak faham dgn perangai org skrg. haihh.

azie said...

helooo peah!! mak oooitt nk buat taik pakai nama mak i plak ni!! huhu tp mak i x lah sejahat mulut peah taik ini.. huu

* kak amie,haritu azie kena sekrg kak plak.. ehmm tu bukan lalat kakak.. tue nama musibaT! huh br gam ngn budipekerti dia..

*TO PEAH(monyet)!
-DUK lah diam2 ats poko tue duk mgacau blog org npa?? pi jaga ank tue yg cumot! oppss sory slaH KER? huhu yg duk sibuk2 dengki kat blog org ini npa? ada ker kak amie ini duk kacau2 ko? isy aku pun geram org mcm ko ini.. pasal aku pnah rasa mcm mn k.amie ini rasa.. yg duk sibuk2 npa? pi duk jaga diri sndiri sudah lah... isy siy insaf lah wehh dari persan DENGKI KIANAT ini!!!

puan.farah. said...

huhuhu..macam-macam..salah ke kalo muke pure melayu? name pon orang melayu

chika said...

Eiiiii sanggopnya dia cakap anak orang tak comel. Ada ke baby yang tak comel? Apalah ada dalam hati manusia yang tergamak meluahkan kata-kata tak berhati perut kat orang lain eh.

Mungkin dia terlupa KERANA MULUT BADAN BINASA. Hari ini dia mengata anak orang, esok lusa belum tahu apa jadi pulak dengan bahagian dia atau anak dia. Just forgive her je la. Anggap saja dia tak civilised.

:)

Mrs. Amie said...

Hahaha.. thanks all 4 ur support! i hate lalat!

jarjar said...

hi Mrs.Amie,
baru terbaca ur post ni..
one thng for sure, ur baby Qaira mmg comel..semua bayi mmg comel sangat dipandang..if hitam legam ke, sumbing ke, tetap akan nampak comel..sebab bayi sgt suci n tak ade dosa..
i love babies..and cant wait to have my own :)