Dah jumpa! Yeay!
Thursday, December 3, 2009

My sister's wedding dah tak lama dah..Will be held on 13th February.. Same goes with my SIL's wedding which will be held on 7th February.. Dorang nie apa masalah la kawin dekat2.. Saje nak buat aku terkejar2 ke sana sini sbb sibuk nak tarikh nie punya pasal! Kalau takde buat apa2, attend wedding selamba badak jer takpe la jugak. Sudah tentu husband and I menjadi mangsa n berpenat lelah untuk wedding ini. Uwaaaaa...

Yang pasti, I pun berangan katak nak kelihatan jelita pada hari tersebut. Maaf yer adik2 kalau baju I over dr korang... Sudah semestinya I pun tgh sibuk nak tempah baju. B4 nie, I was thinking of Rizman Ruzaini yg akan buat baju I. Hahaha, tiba2 raya lepas I met my cousin punya cousin.. and she's graduated from UiTM in fashion jugak.. and mmg design baju2.. So, i was thinking apa kata bagi dia buat baju and we'll see the result!

So, after discussion, I came out with this:

Inspired by Jenny Packham (oh, giler aku suka dia nie punya baju), I nak buat dress ala2 cenggini.. But after discussed with Wani, design nie agak tidak kesesuain dgn diriku yg besar (atau dlm erti kata lain GEMOK). So, Wani came out with an A-Line dress ala2 mcm empire cut la.. so, dapat menyembunyikan perut tanah tumpahnya darah Qaira...hihihi... Dan yang pasti, tidak sesekali baju ni akan berlubang di tgh tue ya.. harus di cover sebab I bukan catwalk model. kalau pakai, harus semua orang pengsan. So, bila baju nie siap, bolehlah I berangan ala2 model catwalk atau lebih dikenali sebagai feeling ala diva dengan adanya angin sepoi2 bahasa.. hihihi... I will wear this dress during my sister's wedding. Oh! Of course in light blue color sbb kena paksa!


And... inspired by Rizman Ruzaini, oo, baju nie tak boleh tahan. I asked Wani to make this for me and again disebabkan kegemokan yang tak dpt diatasi, Wani suggested that the kebaya kena labuhkan sket (kalau tak harus nampak punggung yg lebar..). I ada kain lace with beaded yg my husband bagi during our wedding..So, guna kain nie.. Wani said, i need to throw the belt and replace with something in blue! And kain tue takkan nak feeling ala model lagi kan.. So, A-cut adalah sesuai untuk dipraktikkan bagi I... Sekali lagi, kena paksa pakai biru jugakkkkk. So, kain tu I beli color biru terang... Mmm, bestnya.. tak sabar! Harap jangan jadi color baju sekolah menengah...hihihi...

Untuk adik2 ku tersayang.. atas pelamin nanti, jgn nangis tgk baju akak (slang Ogy Ahmad Daud) ok!

Pics : Google

10 comments:

m@Ri@ said...

maaria suka baju yg atas tu..giler cun..

CuppyCakeMommy said...

cantik design gown putih tu..berapa eh cost upah dia..kalau tak sampai beribu2..saya berminat..

AmyMizzunderstood said...

belahhh laa oii...berangan katakk katenyer...

LiAnA said...

wakaka ni ngalah pengantin.. makan hatiilah pengantin gamaknya hii...

tp 1st pic tu mmg cantikkkkk sngatt..

azie said...

hihi abis lahh amy.. nnti nmpk akak amie jer yg glamorrrr...

Lisa said...

i wish i can fit in the kebaya (2nd pic) also..must look as cantik jugak *mimpe jelar* huhu wan to drop 1kg pun susah kuikuikui

nieda said...

baju yg warna putih tu mmg cantik giler, tulah kalau org langsing cantikla, kalau i yg pakai harus tetamu lari..hehe
kaler merah pun sweet juga, kalau u pakai nanti tak tau mana satu pengantin..hehe

Queenin Murni said...

wow!! tak sabar nak tunggu wedding updates itu! :)

Azatulsheeda Azman said...

bju yg 1st tu sgt cntik yeeee....chiffon yeh ?suke chiffon..tp dsbbkn i dhgmok, xsesuai ngn chiffon daaa...

amie, cmne nkurus nie...?any suggstion...?

NuRuLeRnAdEwI said...

Kak Amie,
Erna nak tirukkk jugekkkkkk
Bole???