Bermandi-manda di Air Terjun
Tuesday, December 29, 2009

Last Sunday, I dengan my SIL punya family beramai2 menuju ke Sg,Congkak, Ulu Langat tue ok dengan tujuan nak berkelah di air terjun.. Hihi. Pagi2 dlm kul8 camtu dah bertolak. My husband semangat berkobar nak mandi air terjun while I, malasnya nak pegi! rasa mcm tidur lagi best! Hahaha.. Layankan pix jer la yer sbb during that time I mmg takde mood bergambar hape semua. Cuma Qaira sgt excited mandi air terjun. Luckily tempat dia bersih! kalau tak, dah lama I sumpah seranah! Huhuhu..

Early in the morning dah bertolak. Qaira dr segar bugar dah kembali tidur dengan nyenyaknya sbb tak sampai2 lagi...


Hihi.. sampai jer, terus salin baju utk Qaira. Tgk muka dia, stim kena air ke Qaira? Hahaha


Excited! Selalu mandi dlm pool kecik yg tak best jer kan. Ha, skrg amik! Ada pool besar Qaira sket pun tak takut sejuk ok!


Tgk? Anak Mama nie sampai kembang hidung masuk dalam air.. hahaha..


While Qaira excited main air.....


See, what happened to her cousin, Arissa! Takot wokeh nak turun! Siap buat muka sedih takut air.. sian Arissa. Dia tak biasa... Bukan mcm Qaira, main redah jer asal di mana tempat ada air.


Weeehuuuu... Mama, come and join Abah and Qaira! And Mama said, "No, thanks".


Setelah penat bermandi-manda, time untuk rehat pulak ok! And lama giler ok kat situ! We rent a small pondok untuk berehat2.. Nasib tak panas.. Just nice jer. And Qaira adalah org yg paling happy on that day. Siap marah lagi Abah dia naik. Sebab tangan and kaki dia dah sampai kecut2 still nak mandi lagi... Hahaha, kelakar ok! Pastu pas naik jer, terus minum susu dengan lahapnya. Habis 5 oz dlm beberapa minit! Petang around 4pm, kitorang pun pulang.

p/s - Qaira dengan I perlu pergi shopping utk family gath tue kan! We need to find baju merah for the dinner eh! plus baju gedix2 for Qaira! huhuhu

10 comments:

Huda said...

sg congkak lame dh x pegi..last mase studi2 uniten dulu :)

~ SueHarriz ~ said...

huaaaaaa syoknye mandi air tejun..si tecik tu ok lak eh mandi air sejuk!! cayalah qaira!! =D

senioritasara said...

baju gedik2 ehehehehehe.so chomel!!!!

[ Hanie ] said...

wah, bersih eh kat sana?
hhaha adoi qaira marah abahnya bile nak naik yer? :D ni ikut sape ni suke rendam lame2 dlm air ni qaira? :D

wina said...

sexy tul qaira dalam swim suit dia :-)

CuppyCakeMommy said...

nak ikut carik baju gedix tu bley

Anita, Mummy Adzryl said...

alololooo.. meh cayang qaira sket! mwahss.. hikk! haih laa.. i dari pregnant dok mengidam nak berendam dlm air terjun.. tp sampai la ni x kesampaian lg.. nak bwk adzryl tapi risau plak. i nih dah la ala2 clumsy sometimes. risau takot licin. tp teringin gak nak bwk adzryl gi air terjun. ntah biler la tu. tunggu dia besar sket la kot. sbb si tecik tu pun takot air... hahaha. ehh i mean, tak suka air sejuk.. nnt jerit2.. hikk. sbb dia kurus kot? hahaha.

*ahem* sila2 shopping... nnt nak tgk qaira pakai baju gerdix2.. i likeee! :D

Azatulsheeda Azman said...

sejuukkkkknyeeee...

treasurekeeper said...

weee...syokkknye qaira mandi air sg tu..happy betul dia berendam air..cutesy!!!

-hajar

m@Ri@ said...

aqil time mandi je nangis..huhu..