I'm proudly to announce.....
Wednesday, December 23, 2009

that.........




due to sakit hati + benci dengan bank + hawa nafsu tak reti nak kawal + terpengaruh dengan Oprah Show, jadi sekarang saya sudah..........

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*





ke arah bebas H.U.T.A.N.G!



I've already patah2kan kad kredit, stop all the things yg membanyakkan hutang piutang, loans etc!


And, I'm proud that today, I have no credit cards at all! hahahahaha... (bodohnya pegi patah2kan kredit kad tu kenapa?...uwaaaaa...menyesal menyesal...)


Dan sekarang, I jugak suka untuk announce kan di sini that I hate to pay PTPTN loan! Pinjam sikit... bayar banyak! Sesuka hati jer.. nasib loan aku parcel jer... siotttt laaaaaaa! Dan nasib juga I only pay the debt for my bachelor study.. Kalau yg ambil loan PTPTN utk diploma + bachelor, tak dapat bayangkan bagaimana kamu membayar hutang yg banyak! Arggghhhhhhhh!!!!!!!


Tensioonnnnnn... Thanks to Oprah sebab banyak mengingatkan I tentang hutang yg kita kena bayar! Mulai sekarang jugak, ke mana saja I pegi, I nekad membayar dengan cash!!!! (kalau nak beli beg harga 2k, cmna? Kena jinjing 2k dalam bag ker? hahahahaha... sebab tu kena ada debit card pulak!)

Thanks to husband. Even i takde credit card sudah, I tahu credit card u tetap menjadi pujaan hati I... hihihihi

p/s - note on the bracket ( ) wordings... itu adalah kata2 dr hati saya! hahaha (tak ikhlas sungguh!)

Oh, I nak tambah, lagi sibuk si lalat nie. Received this comment, today!


Gosh! I just want to barf. Are you always this shallow?

The answer is, " Yes, I am! And.. are u pregnant?"

Hahahaha.. this is my blog..so, if tak suka, boleh blah.. comment received for entry "Surat untuk hasben"

kalau berani, reveal la diri u damn idiot!

11 comments:

AmyMizzunderstood said...

owh maybe this time not LALAT..but LANGAU!WTF!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

spray ridsect kt lalat tuuu sis..

FrH said...

tahniah!!!

i pon xpernah ada credit card dr dulu, purposely. cukup laa standby credit card husband jek :)

i rasa bile xde credit card, nafsu serakah terhadap barang2 pon tak berapa serakah lg dah :P

~ SueHarriz ~ said...

babe ada lg ke lalat..? aduii..bior aje la org tu org gilak org gilak!!
babe i x pernah ada credit card..i just gune debit card..heh..swipe jgk..tp x berhutang.. husband i ada satu je credit card...tp wlupun dia gi laut, dia x prnah tgglkan card tu kat i..hahahahaaa..
tp leh x dia tggalkan bankcard dia..sama je la..
btw,..selamat berjimat2 mommy!
=)

Lea Shmea said...

congrats kak! hehe. ada debit card lg senang. :)

HaninFarshid said...

congrats babe...

hee...me memang dah takde credit card...my hubby pun dah stop guna credit card for 2 years..alhamdulillah dah bayar semua...huhu! tak sanggup hidup hutang..now...we only use debit card and cash..belanja apa yg ada dlm bank :P hee..tapi kena saving gak for future... memang tak tension when we dont have any hutang :)*just hutang kereta and rumah,tu biasalah...*

byr slow2 PTPTN...insyaAllah habis one day...kang susah u nak honeymoon kat oversea with ur hubby...memang PTPTN ni mcm bank skit...sakit biler nak byr...walaupun i xde PTPTN...i know how it feels...my frens byk yg merungut benda2 nie...insyaallah rezeki u murah..so...u boleh settle semua..will pray for it :)

hish! lalat nie....memang jenis tak faham bahasa....dier memang jeles sangat2 ngan u nie...kalau tak suka baca....baca gak...baik blah jauh2...

keep on writing tau..bagi dier lagi jeles ;) kalau she keeps on reading and giving u comments...dier tu suka ngan blog u sebenarnya...

take care babe...muahx to qaira

Mawar misswateva said...

Kak Amie, saya juga benci membayar hutang PTPTN.buat bodoh bley?hehe.

errkk..dan saya juga benci kpd lalat itu!kihkih.

Huda said...

mmg bagus kan xde kad kedit..tp kdg2 tu terasa gak bile time nk tuang minyak kete di hujung2 bulan..:)

puan.farah. said...

huhuhu..abaika lalat tu amie..nama pon lalat..memang semua orang benci..

oprah ni mempengaruhi hidup orang ramai kan. suke. suke

Azatulsheeda Azman said...

i pun dhxgne c.card..mse zaman blja je gne..(mjhanamkan duit makbapak..hehe)..

ni dhkawin, gne cash jela.....hehe..buat pening je pkai c.card nie...

ade duit kuar, xde duit, duk diam jela..huhu..

Anita, Mummy Adzryl said...

good for u!!! i ntah bila nak buang c.card sume tu. now ni dok langsaikan debt dulu, baru leh cut the card. tapiiii, xleh cut card yg utk minyak kete. susah nnt dah la kuat jalan kitorg nih! hikk. anyhow, my husband pun xde c.card dah, i jer! hohoho. anyhow, debit card mmg terbaik lah.. senang cite. i pun suka guna. hehehe.

keep it up! mari idup bebas dari hutang!!

*ahem* "hutang" i kat u dah settle kan?? sorry babe kalo lambattt sket. jgn marah ekk.. ;D

mwa mwa qaira!!

p.s. sila abaikan itu lalat! haihh.