Sleeping Bag for Qaira
Wednesday, December 30, 2009

Qaira skrg nie, kalau tido bukan mcm baby dah. Dah mcm kanak2 riang I tgk dia tido. Tergolek sana, tergolek sini. Tertonggeng sana, tertonggeng sini. Dah pusing sampai 360 degree. Bayangkan betapa lasaknya sampai socks pun boleh tertanggal. Alahai...

Ada 1 hari tue, bila I balik keja, I masuk bilik. My MIL kata Qaira tgh tido. But bila masuk2 jer, dia tak tido pun. Baru bangun agaknya. Siap main2 golek2 atas katil dia. Tapi dia tak nangis. Diam jer dia main. Yg lagi best, boleh yer dia main dengan blanket dia sampai tutup2 muka. Luckily, dia pandai tarik blanket dia tue. I mcm risau, takut dia lemas ker apa. But I recognized, Qaira nie mmg suka main dengan kain la. Sebab tue la nak tido pun mesti ada kain kat hidung dia. Ntah apa2 kan? Hahaha..

So, I sangat risau. I cakap dgn my husband, dia bt bodo jer. Lalu, I buat keputusan sendiri and I bought Qaira her sleeping bag from Vertbaudet! Yeay! (sebenarnya, I yg gedix nak sleeping bag nie... huhuhu)

I received the parcel yesterday. Once dah cuci sleeping bag tue and bagi Qaira guna, I post the pics soon ok! I just love the sleeping bag la! Cantik. But, definitely kalau tido pakai kipas, tak digalakkan membeli yer. Agak tebal. Dia mcm kalau kita guna quilt.






How am I going to say no bila tgk sleeping bag yg comel nie. Plus, I tak payah risau lagi kalau blanket Qaira tertutup muka dia. Kan?

Qaira, mama hope Qaira loves the sleeping bag wokeh. Plus Abah kan suka pasang aircond sejuk2.. so, Qaira tak perlu risau lagi! Hihihi..

Image : Here

17 comments:

FrH said...

amat comel :)

tp hadzim tido dgn kipas jek. huhu.

m@Ri@ said...

smlm aqil br tutup muka die dgn napkin yg husband letak atas kepala die...sgt bahaya bila baby jenis tido tak diam kn..

Mrs. Amie said...

Frh : babe, ada jugak yg bukan ala quilt mcm nie.. nipis sket.. pun blh juga.. kitorang tak suka tido pakai aircond.. especially i.. tapi nak bt cmna kan? tpaksa follow the leader.. hua hua hua..

Maria : uppss.. baru newborn tue dh pandai yer Aqil bucuk2 nie.. yup, kak amie kan suka risau tak tentu pasal.. hihi

Lisa said...

wow nice sleeping bag...too bad my boy takut panas..letak selimut nipis pun dia tak suka kaka... u buy direct from the uk website ke? ship to malaysia? i tengok bnyk baju cun cun :)

Queenin Murni said...

auww.. so cute.. adam pon kalau tido, jgn harap nak berselimut..

teringin gak nak beli ni, tapi quite expensive juga tgk kat kedai.(part ni mama kedekut sikit yer.. hahaha!)

Lina said...

my baby has one. tapi die sgt panjang, baru 1 month plus dah xmuat dok dlm tu.. sonok tgk die tergumpal dlm tu! =)

[ Hanie ] said...

hahah so cute la entri ni. mmg tak bole kate no la, kalau bende2 cute mcm ni. kalau ade saiz besar, harus juga beli..sbb ade org kat sini suke tido berkain2 jgk ni :P...tak kire panas atau sejuk huuu...pelik sungguh :D

wina said...

mmg sangat canteklah babe!
nanti post pix qaira tido dlm tu k :-)

Nariko said...

i pun ada beli satu, tp grobag la. cuma mampu beli satu jer.. uhuks.. but those are cute!

Anita, Mummy Adzryl said...

awww.. mmg cute! i baru dok belek2 sleeping bag nih kt IKEA & Mothercare hari tu. cam teringin nak beli jer. tapi takpe lah kot. Adzryl pun lasak gak tido & selalu menyelit bawak ketiak i.. hikk. anak Mummy sungguh! pastu since i pakai kipas jer (rumah sewa la katakan) so lagiii la xleh pakai ni. skang pun dia tido x pakai selimut. habis nnt selimut ntah ke mana. hahaha.

anyhow, mmg cute!!! ce u gi IKEA, byk yg cute2 gak... geraaammm!! hikk.

senioritasara said...

i love i love i love also!!!!!!!!!!!!tp abit expensive...i beli satu.pastu rafiq marah dia rasa mcm kena bedung kot...klo baby dah lasak ni susah ehehehehehe...but so nice...n cute lg...gewan

AIRA HANIZA said...

Zara ada jugak tp brand Grobag, pakai pun few times jer coz dia ni jenis yg tak suka ada benda tutup badan/kaki dia..Beli plak saiz 0-6 months nye, now dia dah tak muat coz Zara ni panjang...Rasa rugi gak la coz benda tuh satu jer pun dah dekat 200 kan...I beli 2 plak tuh...

HaninFarshid said...

cute babe....jgn lupa letak pix qaira eh? i know dier mesti nampak cute dlm tu ;)

ARIBA said...

waaaa..cutenya..nak jugak.Tapi risau ar takut tak pakai..sebab Ayra kuat peluh...bila i bf her, menitik2 peluh kat rambut dia..badan pun ala2 lembab2..isk..sesuai ke kalau nak rebat satu..??

Mrs. Amie said...

Lisa : Huhu.. Qaira pun mana blh panas.. but when it comes to sleep on night, mmg i kena selimutkan dia due to cool temperature fr aircond! hahaha

Hanie : klu yg besar ada jugak.. tapi sleeping bag for camping la.. hahaha.. i ada gak 1..nak try ke?

Queenin Murni : Disebabkan dia bolh pakai till age of 2, so, i rasa berbaloi.. huhuhu

Lina : i pun suka tgk Qaira tergolek2 dhn sleeping bag nie! hahaha.. luckily i bought biggger size! boleh sampai umur 2 tahun..

Wina : Ok, will do Wina.. hihi..thx!

Nariko : I aim nie dr dulu lagi.. masa qaira tak lahir lagi.. but, pikir2 nanti blh pakai kejap jer sbb mostly size dia between 0-6mths. Now, after Qaira dh 6mths, baru boleh beli sbb dia dah lasak sgt + boleh pakai tillumur 2 years!

Anita : Babe, tak salah i, ada yg jenis nipis punya.. brand "England TU".. mnmglah purpose sleeping bag utk baby yg lasak.. klu Qaira tue tido proper, i pun tak beli sleeping bag nie.. huhuhu.. sbb bila dia tido ntah ke mana selimut dia pegi, sbb tue la i replace with sleeping bag.. plus i suka tgk gambar2 cute nie..kan?

Sara : i guess baby boy dia tak nak kot.. Qaira mula2 ala rimas.. pastu makin lama makin sejuk, dia terus diam n tido... huhuhuhu

Aira : O yer ke.. bazirnya.. thats why i bought after Qaira 6mths and bila dia dah tido tak tentu hala.. pastu i beli 1 dulu for trial.. takpe babe, simpan utk 2nd baby! hehehe

Hanin : Oh Hanin.. lamanya tak dgr news from u..Rindu! i baru teringat nk sms u..hihihi.. rindu dgn Kyra jugak...! Baby mana yg tak cute Hanin? Sume pun cute!

Ariba : Jgn kata Aira.. Qaira bila minum susu pun, menitik2 peluh dia.. ahaha.. yerla babe, i guna pun utk tido.. plus, dia senang jer nak buka.. butang dia kat atas bahu tue.. i beli yg berzip bawah.. so, kalau rsa dia panas, bukak jer zip.. biar angin masuk sket.. hehehe..

Azatulsheeda Azman said...

samalah ngn hubby i, suke psang aircond kuat2...kulit tebal mmgla xrase..

zara pun dhpndai lasak..mcm best je sleeping bag nie..nksurvey2 la nti..nti upload pics qaira k..msti cute...

YANZ said...

hi, may i know where you bought the sleeping bag for baby?

I'm looking for one for my baby girl too... please recommend =) thanks!