Aku telah di tagged!
Friday, September 5, 2008

Aku mmg takde keja skrg nie lalu di tagged oleh cik tepung.

Wah, ms.tepung pelita nak tagged aku yer.. Mari kita jawab since aku pun bosan giler kat ofis nie...!

1. What were you doing 5 years ago?

-Aku pun dah tak ingat apa lah yang aku buat...tapi aku rasa2, aku masih dlm mood 'bunga2 cinta' sbb semalamnya pada 5 tahun lepas iaitu 04.09.03, mestilah aku kuar dating dengan En.Bf merangkap En.Suami aku skrg..sbb tiap2 tahun kitorang sambut anniversary... Kalau korang nak tahu, aku terima lamaran En.Suami aku nie masa 04.09.99 dekat tepi tasik masa sunset..romantik tahu....tasik tu belakang umah aku je (umah aku kan dekat dengan FRIM..tasik tu cantik sgt..nnt kalau kelapangan aku gi tangkap gambar kat tasik tue). Mula2 aku ingat nak terima lamaran En.Suami tu pada 09.09.99... tapi mcm lambat sgt nak tggu 5 hari lagi... alang2 tepi tasik, aku pun dah jatuh chenta, terusla aku say 'yes'. Aiseh..dah lari topik wokeh...

2. What were the 5 things on your to do list today?

- a)Nak masak untuk berbuka untuk hubby and my family... tup tup, baru dpt sms hubby tak dapat balik awal plak sbb partner dia mc... Nyibuk jek partner mc time org bukak pose...ha, sekarang En.Hubby terpaksa mkn biskut kat opis.. pastu balik baru mkn sedap2 wokeh!

- b)Kerja aku yang melambak2 tak siap nie, harus disiapkan hari ini... tapi disebabkan cuaca yg mendung2 hujan nie, aku terus takde mood...

- c)Masak, masak jugak...jap gi mesti En. Hubby sms nak kirim kuih ke, roti john ke, kebab ke, tak pun tak habis2 nak beli murtabak Abg Kopiah (tapi smpai skrg pun tak terbeli lagi..asal aku nak beli jer, manusia beratur xingat panjang..sedap sgt agaknya murtabak abg Kopiah nie...) kat pasar Ramadhan...tukang beli, aku la... sbb dia tak sempat nak belikan... alang2 boleh aku beli badak berendam (wah sedapnya!)

-d)SMS my sis ajak gi Pasar Ramadhan la... aku xsuka gi sensorang...takut kena ngorat (ada ke org nak ngorat aku? terperasan sudah...) heheh..

-e)Yg aku tahu, pas buka pose, sembahyang, ngaji then aku nak baring2 sambil menonton tv kat TV LCD 32" aku tue...aku tak nak buat apa2 dah... aku nak rehaaattttt....

3. What are 5 snacks that you enjoy?

Pretzels, Chocolate cookies @ Marks & Spencer, walnut chocolate chips @ Famous Amous, Pralines & Cream @ Baskin robbins, Chocolate Pudding @ The Apartment and Big Apple Donut

Wah..sedapkan sume yg aku suka...so, korang boleh tahu mana dtgnya berat badan aku sekarang nie...nak list lagi boleh... nasib sume benda yg aku suka nie boleh dpt 5-10 mins perjalanan je dr umah... kalau tidah mesti hubby pening nak carik benda2 cmni.

4. What are 5 jobs you've had?

Sales Person kat Vincci (time nie cuti semester 3 bulan.. apa lagi, aku bantailah keja..), Temporary English & Science teacher, Admin Exec, PR Exec, Director of Merisik Gallery
(wah wah..sorry la kalau aku promote diri sendirik!)

5. 5 ppl I want to tag.

My sis

June si pengantin baru

Suryati yg baru balik dr honeymoon

Anita yg dah jadi bride

Kak Di yg laser

5 comments:

~ms tepung~ said...

tenkiu...cptnyer jawab (hehe right timing kot)
hm...rasa meleleh plak air liur baca famous amos, pudding choc, donut....

Mrs. Amie said...

heheh..kebetulan time u tagged tu,i tgh online.apa lg,jwb la.heheh...lg tgh bosan bt keja..slamat bebuka,sahur,dan pose.

13may said...

*saya tersenyum lega :D*

green apple said...

oit makcik...aku dah buat la 2-3 hari lepas.

Mrs. Amie said...

me to green apple : Ala Kak Di..buat la lagi..ayat lain plak..citer2 Kak Di kan menarik..