Sape ada nie? Dan juga isu buffet
Wednesday, September 10, 2008

Ok, just nak tahu kot2 sape ada List of Ramadhan Buffet 2009....

Korang perasan tak buffet Ramadhan tahun nie mahal giler? Serius berbeza price tahun nie compared to last year... Ok, i don't mind to spend a lot for makan2... this is what i've always do.. but, if not worth, harus ke kita choose buffet?

Yg 5 star hotel tue dah sah2 la, price almost 3 digit! Paling murah pun aku tgk JW Marriot..tak salah around RM58++...

Bukan apa... kadang2 dorang nie ambil kesempatan... letak harga sesuka hati since gas dh naik.. sometimes, they offered a lot of menu... sampai beratus2 menu..membuat nafsu teruja utk mkn itu, mkn ini...

Kita, sebagai pengguna, bila nak gi choose mana2 buffet, tgk dulu menu apa yg dia hidangkan... Ingat! We cannot eat all the food.. b4 nak berbuka tue, nafsu je lebih.. nnt bila dh makan, sampai tak larat... kan ke rugi...

It is not the matter of dining place yg kita pergi.. kdg2 kita hanya nak puaskan nafsu sendiri nak dine in kat tempat mahal2... tapi kita lupa.. even we can spent a lot utk makan2, ada org kat luar sana tak makan langsung... (wahhh..tiba2 plak aku insaf... nie kalau En.Hubby baca nie, mesti tak percaya aku yg tulis nie...)

Apa pun, for me, tak salah nak gi makan kat mana pun (me myself, i love to dine in kat tempat yg sedap2 even mahal) but we need to make sure sama ada it's worth for buffet atau ala-carte sahaja sudah mencukupi...

Tagline kita pd hari ini : Pengguna Bijak, Faedahnya Banyak!

(wah... aku tak percaya aku yg tulis semua nie..ngeh ngeh ngeh...)

p/s - En.Hubby, bila nak berbuka kat Menara KL nie?

13 comments:

Suryati said...

berbuka kat menara kl mmg best kan..heaven giler...sume best...normally every yr we all akan pegi sana since zaman cintan cintun lagik...

bila nak gi ni...

tahun ni rasa mcm rugik jer i gi buffet...i mkn ciput nor utk berbuka..pastu dah taak larat dah..

plan nak gi sana masa peod...perut takder angin...

thesweetlittlecat said...

i love ramadhan buffet, i really dun care bout d price! but it seems like this year i have to follow my strict diet, i have to forget of having bonanza ramadhan buffet!

:( sob...sob...sob

p/s: istana hotel ramadhan buffet is the best!

Mrs. Amie said...

me to suryati : harus berbuka kat restoran berputar..what's the price rite now?

me to thesweetlittlecat : makan je skali dlm bulan nie..pastu tak payah pegi2 dah... i tak pernah pergi ramadhan buffet kat istana hotel... but i used to go there for hi-tea buffet hari2 biasa... yup, definately, it's recommended... desert dia..ada byk..mm..sedapnya!

hanie said...

btul2...kalau nak pegi buffet2 ni...skali skala tu..kire bole kot.
Tp tula...kalau buffet ni...bukannye larat nk mkn semua kan? Alih2..tak rugi tang duit kite, kite membazir plak tatkala ambik makanan tu. Tak larat abiskan.
I totally agree with your points mrs amie :D

Mrs. Amie said...

me to hanie : ada ke org pegi buffet ramadhan hari2? wah..banyak betol duit dorang.. saye tak pegi buffet ramadhan hari2.. tapi klu pasar ramadhan tue, yer, mmg hari2..heheh,.,

hanie said...

hahaha ye tak yer. Hari2...melampau la kan. Lain la artis ke...org2 fofular ke. tu semua free! :D
Amie dah penah try buffet kat Dewan Perdana? any comment? :D

The Mrs-Bride said...

amie! go to fadd's blog... http://zamanfadd.blogspot.com (fadd dear, i promote jap okeh!)

recently she made a list of ramadhan buffet & price around KL&Sgor.. good info! hehehe..

RieNa.YuMi said...

buffet tak leh layan hari-hari...merana perut dan merana poket nnt...heheheh...once or twice dlm bulan ramdhan nih pun dah kira ok...

last monday try kat cafe owned by tiara jacqulina...Borneo Rainforest... RM50 net..for me worth it dgn price...ada yang sedap dan ada yang so-so saja...tapi i mmg sangat kenyang on that day...hehehe...

Mrs. Amie said...

me to hanie : betul..artis tu slalu ditaja..jd, tak kisahlah kan..

me to the mrs bride : dah gi tgkk..membantu.. thanks ya!

me to riena.yumi : buffet yg price around that still boleh consider.. xkira lah kan...asal perut kenyang n yummmy!

violet said...

tak penah gi mana2 buffet pun lagi bln puasa ni. esok kot. tu pun on company's treat. hehee...

*terima kasih sbb sudi singgah. slm kenalan. :)

green apple said...

beli kat pasar ramadhan je.
tapi hati-hati.
aku dah 2-3 makan sambil mencarut.

Farah said...

betul tu..kadang2 membazir.sekali dua oklah, hari2 mmg membazir lah..lagipun kite ni bukannye nak mkn sampai meletup pun..

Mrs. Amie said...

me to violet : salam perkenalan jua lah hendaknya!

me to green aplle : Kak Di, sebelum beli, amik bau dulu..rasa mcm tak elok, sound direct kat owner kedai time tu jugak!

me to farah : yeah yeah.. Farah sokong!