Nikah Photos - Part 2
Thursday, September 18, 2008

Nah... nie sape yg request nak tgk baju la apa la.. baju aku bukan meletops ala diva pun.. simple jek... kan? Yang penting aku nmpak kurus...ekekeke... ha, layanlah tgk...

Nie plak make up fr Sue Cantik... aku nie bukan cantik sgt pun... tp di sbbkan sentuhan Sue Cantik, maka aku pun chantek la di hari tersebut... wah, perasan betol! Nie muka sengih nie, muka gatal time nak nikah... time nie xsabar2 la nak kawin.. ha, amik!

Yg nie plak after nikah... muka ala2 nak control nangis... ! yela, teringat kat Mama! uwaaa...
Gambar 1-3 nie, tak edit yer pun... nie gambar original.... yg bawah nie saje edit.. actually gambar2 yg nie, from another photographer, Ghazali Mohamed.... wokeh?

Nie aksi nyorok2.. kan aku kata..laki aku nie suka aksi "Dibawah ketiak isteri".... ha, amikla.. wah, rasa mcm artis plak korang nk tgk aku make up la, baju aku pelbagai... apa pun, aku tetap aku... simple yet exclusive! (exclusive ker?)

p/s - click the image for larger view.. penat aku nak upload tggu lama sgt sbb korang nak clear sgt gambar tue kan?

7 comments:

~BEE~ said...

lawa la baju nikah tu...

simple but very nice...bleh pakai lagi lepas nikah...

~LIZA~ said...

i suka la baju nikah u.. kain dia cantik..

Mrs. Amie said...

me to ~bee~ : boleh pakai utk ari raye! yeay! (boleh ker? malu la...)

me to ~liza~ : thanks thanks.. i suka colorful beaded tue!

hanie said...

muhehe...baru puas hati tgk entry ni :D Make up mmg lawo! cantik...helelele...org nye pon lawo jgk ape ;)Tu yg kat kpala tu panggil ape eh amie? cekak ke crown? hee lawo...nak yg pjg2 cenggitu jugak kalau bole for my wedding :P

chik Star said...

yg nih bju kurong moden eyh?
waaa ~!!
saye blom temph lgik bju nikah.
xder idea la ?
ader advise x ?
saye pon nk yg bole nmpk slim jugak .

Mrs. Amie said...

me to hanie : dah hanie dah..jgn puji lagi.. karang kembang plak.. yg kat kepala tue, amie pun tak tahu la.. abg Man bg, Kak Sue pakaikan.. actually it was mcm kerongsang tau..yg dia pateri2 bg pjg2..maknanya tu custom made la.. aksesori nie abg Man bg kat Amie.. chantek!

me to chik star : idea yg paling best klu badan kita chubby2 kan, guna chiffon...mesti nmpak kurus.. and less of fancy2 things.. ckupla sekadar beaded.. mesti nmpak pure! Less is more babe!

dialicious said...

manede simple amie oi..grand la wedding u..hantaran pun cantik..u are naturally talented&creative!ade taste..hehe