Weekend during Ramadhan
Monday, September 8, 2008

Ok, start on last saturday...family En.Hubby decide nak berbuka kat luar sempena birthday Kak Long dia... so, kakak ipar aku yg 2nd tue pun merancang la berbuka kat seafood area2 Subang Airport...so, pegilah kitorang berlapan...aku, En.Hubby, ibu mertuaku, kak long dia, kak Siti & husband & Ajmal (their son) and Yati....


Restoran nie biasa2 jek...tapi dia hidangkan fresh seafood wokeh...betul2 tepi jalan dekat dgn area Subang Airport tue...


Kitorang pun order la Ikan Kerapu stim, Lala with ginger stim, ketam sweet sour.......


Shark fin soup, kailan oyster sauce, ketam lagi tapi masak udang kering pedas n ketam jugak lagi masak goreng telur masin..aku suka ketam goreng telur masin nie...telur masin yg kuning tue, dia hancur2 kan then dia goreng dengan ketam tue...mula2 aku dgr mcm tak sedap... tapi bila dh sampai, aku try...sedap wokeh.... Makan2, sampai kenyang, pastu pulang... Seafood nie sedap sgt yer rakan2 sekalian... price pun ok... around RM400++ je kitorang mkn aritu utk 7 org...


Pastu keesokkan harinya, Ahad, aku bercadang nak buka pose kat umah ayah aku..Lalu aku ajak ibu mertua aku sekeluarga.. Hubby aka Aril sibuk nak bakar kambing...ok, went to Carrefour..beli2 barang, bakar2, buka pose..n kenyang...(sila abaikan muka aku semasa membeli di Pasar Carrefour ini)....


Ok, today (Monday), dlm kul 10am aku dgn En.Suami pegila ke Ampang Puteri utk ambil suntikan rubella tu yer rakan2... aku tak suka nak kena inject2 nie.... heheh..Masuk consult dgn Dr.... dia tanya :

Dr : Kenapa u nak ambil rubella? Dulu tak ambil ker?

Me : Tak....belum ambil lg....

Dr : Knape tak ambil?....Silent. Lari ek?

Me : Silent

Tapi En.Suami menjawab dengan laser nya...

"Dia lari....."

Hamboiiiii......sesuka hati pecah rahsia.... aku takut wokeh.... haiiishhhhh


Then Dr. tu soh gi amik vaccine tu kat farmasi dan dtg balik jumpa dia....Pastu apa lagi...cucuk la..aku takoot tau! Sakit! Tapi sket jela...heheh...

Pastu Dr. tue cakap, "U need to make sure that u need to avoid fr pregnant..at least 6 month dr suntikan tue...."

Me : Lamanyaaaa.....

Dr. said (sambil memandang muka hubby) : U also must make sure ur wife tak pregnant wokeh...kalau tak it will affect the baby...

Me n hubby : Okla.. (waaaaaa.....lambat lagi la jawabya)

Haiiissssssshhh

*Pengajaran - Inilah padah lari dr suntikan kat sekolah

***Sila abaikan muka tak semenggah aku semasa injection tu ya.

10 comments:

June said...

amie..lawak sangat la lawak..

serious cam neves neves nak inject..tap alahaii cam gigit semut je kan.. but then..sangat la terliur..makan banyak camtuh..kalau i mau terguling guling dah kenyang..eheh :D

Mrs. Amie said...

me to june : nurse soh hubby dok luar.tp i ckp kt nurse,i takot.then dia pggil hubby masuk. Mcm org nk besalin la plak..mesti nurse tu dlm hati memaki kta i ni gedix.hehehe

Suryati said...

hahaha...kelakar seee...takut kena cucuk ekkk....

i pun camtu gak dulu...tp seb baik cucuk dgn abg, siap pilih jarum paling halus n bubuh ubat kemas tu sebanyak mungkin... :)

Lama nyer kena tgu amie....6 bulan tu...

RieNa.YuMi said...

wah...makanan...lapar u....heheheh....

6 bln kene tunggu??? lama juge tu...tu la...len kali jgn larik tau klu nak kene inject...hehehehe...

Mrs. Amie said...

me to suryati n riena.yumi :
i sedih tau...nape la gi lari dulu? 6 bulan mmg la lama...ishhhh...

hanie said...

haiyokkk...haruslah mengambil iktibar dari amie nih. isk2.

hehe kite pon kalau kene inject...rase ngilu sket mula2. Jarum dah masuk...mcm tak rase pape plak :P

yann said...

alaa..miss amie..lamer nyer nak tunggu ..6bln tuh,,,xper2 tok kebaikan..gak kan...

Mrs. Amie said...

me to hanie : heheh..gedix je lebih time cucuk..

me to yann :yelah yann...better slow2 dr menyesal jika sesuatu tjadi utk selamanya...

linie said...

hi mrs.amie..kte br jek g spital smlm,nk injek rubella gak..tp doc xnk injek sbb soh dtg time period..

nape doc yg kte jmpe tu kate lps 3bln da ok utk pegnen..hurmm..lg lame lg bagos kot ekk..bg ubat tu meresap..=)

btw,leh tak nk tahu,bape ekk cost injection tuh??thx

Mrs. Amie said...

me to linie : i baca pun 3 bulan.. my fren pun kata 3 bulan sbb dia pn baru amik..asal my Dr. ckp 6 bulan? eeee...tak best tul..

tggu period coz dia takut u pregnant... i buat dekat Ampang Puteri it cost me around RM90... perhaps hospital lain lebih murah.. but that one is nearest to me...