Weekend lagi on Ramadhan
Tuesday, September 16, 2008

Ok, on Sunday, hari terakhir bos aku... dia dpt offer lain..so, kitorang pun buat la farewell party dgn department Admin skali join... buka pose kat Johny's...xbest arrr... tapi aku layankan jer.. aku tak suka pun steamboat... so, aku order ala-carte iaitu ginger rice.. then En. Hubby black pepper beef rice..aku tahu korang tahu... makanan kat sini murah kan? tapi tulah... aku tak berapa suka sgt nasi dia.... too much of 'kanji' sbb dia guna beras wangi tue kan... apa pun, aku nak say 'goodbye' bos.. jgn ko dtg patah balik keja kat sini lagi sudah... hampeh tul...

Then, on Monday, aku dengan rajinnya membuat chocolate chips cookies... berikut di atas adalah aksi2 bosan membuat kuih... ha, gambar tapak tgk atas tue, sape lagi klu bkn En. Hubby yg menyibuk tolong buat cookies nie.. ha. ambik... puas hati dpt chocolate cookies? aku guna resipi baru... aku tak guna cocoa powder tau... aku ganti coklat cadbury...grated coklat tue, pastu masukkan... pastu aku guna chocolate chips hersheys... mahal sket tapi chocolate chips nie sedap arrr.. xmcm yg kita beli kat kedai kek tu ya tuan2 n puan2 sekalian....
Pastu, ptgnya setelah berpenat lelah menyiapkan cookies tersebut, both of us decide to break fast kat luar... aku nak gi Tamarind... tapi En.Hubby nie ada je nak ikut mood sosial dia tue.. nk mkn yg favourite dia je.. lantaklah... aku layankan aje.. so, kitorang pun berbuka kat Cozy House, Great Eastern Mall... spt biasa, aku order ikut nafsu aku la.. sape soh mkn kat sini.. aku nak gi Tamarind... Black pepper beef, butter prawn, chicken with cashew nut, oyster kailan and telur you fong... Laki aku nie suka sgt makanan berunsurkan black pepper... ntah apa2 ntah... semalam black pepper, arini black pepper.. klu boleh hari2 black pepper...xsedap langsung... Mmm.. telur you fong nie sedap tau.. dlm dia ada seafood + sayur dia masak telur dadar cenggitu.. ntah aku susah nak explain... korang tgk jela gambar... overall, restoran nie sedap... aku mkn nie lebih kurang RM100++ jer yer..

Ni, En. Hubby sibuk nak posing kat makanan... ambik la.. sibuk jer nak enterframe.. gambar yg last tue, sbuk sgt nak posing ntah apa2, amik la.. aku namakan posing "Dibawah ketiak isteri.." heheh... okla...
p/s - eee...afiq yer nama ko.. si tukang jahit merangkap fashion designer... kitorang order mmg banyak... hanya chicken cashew nut dgn butter prawn shj licin... yg lain termasuk kailan tu, kitorang tapau balik umah utk sahur wokeh... hisshhh... nk kata aku gemok la tue mkn cenggitu blh habis.... haishhh..ngeh ngeh ngeh...

5 comments:

RieNa.YuMi said...

wah....rajin sungguh buat kuih raye yer....

yumi buat di kedai aja...hehehe

afiq said...

2 org mkn bnyak cenggitu?1 bio betik..hehehehhe

hanie said...

amboi2...bile ikut selera die...mcm gini punye byk makanan :D Takpe2..pasni bleh buka kat tempat idaman tu..hehe. Wahh sedap nampak choc chip tu...bak mai nak rase sebalang :P (bukan rase ni...ni melantak :D)

Mrs. Amie said...

me to riena.yumi : nk jadi isteri solehah? harus membuat chocolate cookies nie!

me to afiq : hye encik afiq..order je banyak.. tak habis tapau...haiisshh...

me to hanie : sebalang? tak tgk ke muka amie yg peluh2 tue membuat cookies sempena hari raya..nie nk bgtahu, dh sebalang habis..belom raya lagi!

hanimndroid said...

hahah, dibwh ketiak istri! ssh tu nak dilaksanakan tu, tp aku percaya istri2 sekalian pasti hebat mpraktikkannya!

wah! ini dikira maraton makanan ni. setelah berpenat lelah, harus kan dibelanja di luar...