Semalam yg giler!
Tuesday, September 23, 2008



Ok, aku baru je habis HOD meeting... skrg baru ada masa nak upload... ok, nie aktiviti aku semalam... bershopping2an di mana lagi klu bukan One Utama yg 5-10 mins dh sampai dr umah aku... jgn haraplah nak jalan jauh2 klu dgn En.Shahril nie yer...dh sampai, lain yg aku cari, lain yg aku beli... aku nak beli baju raya... cth baju raya yg dimaksudkan adalah spt baju kurung ke, baju kebaya ke... apa2 la yg sesuai di pagi raya... tapi 1 kedai pun x menepati citarasa... alkisah, belilah aku brg lain...


Setelah jalan bagai nak giler, ends up brg En.Suamiku at Billabong (ntah apa En.Hubby suka sgt brg Billabong nie.. tak berkenan aku) dan juga GAP. Tang aku punya plak, kat ESPRIT dgn Marks & Spencer jek... nasib jugak jumpa wedges yg aku suka..sket punya susah nak carik baju.. sakit hati aku... aku yer yer gi WAREHOUSE, TopShop, Forever 21, mcm2 lagila, yg ada sume baju mendedahkan... xtahu ke aku nak balik kg jumpa sedara mara belah laki aku raya nie? Haruslah baju yg bersopan.. benci aku! Buatla baju sempena raya ker... (ada ker?)


Posing gedix dengan En. Hubby... aku dah kata jgn amik gambar... nak amik gak... dia tak sedar ke muka aku mcm org gaji semalam? Ha, ambik la.. aku mmg takde mood semalam!

Dah tue, En.Shahril sibuk nak belanja buka pose kat IZZI... so, dr One Utama, kitorang pegi Izzi Uptown jek utk berbuka... dan order la spt yg korang tgk... Maaflah yer, restoran tue kan ala2 romantik... kedekut tak nak buka lampu... aku plak guna hp camera je.. so, makanan tu nmpak tak mengghairahkan la... aku mkn di Izzi, hanya RM140 lbh jek.., (aku tak tahu asal tahun nie, aku tak sentuh langsung buffet Ramadhan)...






Tapi yg best masa nak bayar, aku dpt nie! Yeeeehaaaa! (Jimatlah duit En.Shahril kan? Nyampah)

Dah plak pas mkn2, nie yg nak buat aku meroyan... tapi takpe, aku sabar.. (isteri mithali la kata), boleh plak En.Shahril tertinggal kunci keta dlm keta!!!!!!!! Apa lagi..? Aku dgn dia kena jln kaki,...gi kat taxi stand.. tahan taxi, balik umah, amik keta aku dgn kunci keta dia, patah balik Uptown Damansara tue, dan buka keta dia dgn kunci spare tersebut!!!

Tahu kenapa boleh jd mcm nie? Sbb En.Shahril degil! Dulu ada alarm key, dia bukak konon tak nak alarm...skrg dh guna manual key, haaaaa ambik.... tertinggal kat dlm keta....eee...sengal aku rasa! Dahlah balik, tahan taxi, org taxi tue bawak kwn dia kat dlm tue... takut aku... kot2 di culik atau rompaknya kitorang, habisla aku! Tapi, kitorang belasah gak naik... sbb dh malam kan... Eeeee.....(sabar jela)

Sekian.

14 comments:

[ Hanie ] said...

muhehe...janji shopping kan?

adoi tertinggal kunci? huehue sian die. Bwk byk2 bersabor..dugaan di bulan mulia tu :D Tp knape your hubby taknak gune alarm eh? pelik sungguh

Farah said...

kak amie ni............




comel lah!

Mrs. Amie said...

me to hanie : Hanie, Aril kata nak tukar alarm baru.. tapi smpai skrg pun tak nmpak batang hidung alarm pon! Ntah apa2 ntah...Amie selaku isteri jua, masih tidak faham dgn perangai suamiku tersebut...

me to Farah : ko jela yg ckp Kak Amie nie comel...hahaha...tapi, mmg pun!

vivavogue said...

smlm pon i went 2 1 utama...nak carik a particular coat....tp x dpt within my range...kat M&S banyyaaaakkk yg menarik perhatian tp x bbaloi sbb nak pakai sekali je...hahahaha

btw yang...mana dpt carik baju kebaya baju kurung yg lawa2 kat mall gtew....kalau x jln tar, kena p carik kat jln2 seumpama dgnnyer...ngee

btw...1 thing i really heart about ur reception itu...FRESH ROSES kan??? geramnyerrrr...

[ Hanie ] said...

muhehe..laki ni kadang2 pelik2...nak ikutkan sgt...kang kite yg sakit hati...adoii..sabor je la. IYERRKAN AJER lah yer :P

Mrs. Amie said...

me to vivavogue : tula masalahnya.. malas nak gi jalan tar..!

yup, yup..all fresh flowers..heheh..thanks

me to hanie : nie, amie sedang iyer kan jela..

linahilmin said...

hi amie,
-salam kenal...
-thanks ye jln2 ke blog i..
-waa.. panten baru nih, harus excited 1st time raya sesama kan.., ikut sistem gilirankah?
-cantik sgt ur wedding photo.. u pun cantik!.. s'mat p'tin baru.. moga bahagia sampai akhir hayat & dpt anak comel ramai2 k..

:: vErde+hAzizi :: said...

wahhhhh shopping...takpe janji die dah bg shoppin...n that 65% off??!??!?! btol keee??!?!??! sangat berbaloi okey ;)

afiq said...

jgn akk menyinga ngn mr hubby sudeh.. kihkihkih.. dpt wife snang naik hangin... hurmm abeh la hasben kene sembur... hakhakhak...

Mrs. Amie said...

me to linahilmin : hi.. thanks for drop by too! dah berdua kan, harus ikut giliran..heheh... thanks..

me to lady verde : mmm...mmg berbaloi...!

me to afiq : ko ingat mak isteri derhaka? ee..tolonglah...!

green apple said...

apa benda izzi ni?

m@Ri@ said...

haha..me pn penah rs kejadian mcm tu..rs nak mengamuk pn ade kt mr silent man..dah la panas on that day..adusss...

Mrs. Amie said...

me to green apple : Kak Di, restoran la IZZI tue.. kat Bukit Bintang ada gak.. siap ada vallet parking...harus pegi!

me to m@ri@ : oh..time nie nasib kita hadapi dgn tenang sbb baru buka pose + di malam hari sambil meromantikkan diri main kejar2 time nak tggu taxi..ngeh ngeh ngeh..

farah aminuddin said...

wwaaaa..iced caramel..nak nak.. LOL