I love E.V.E.N.T!
Wednesday, January 13, 2010

Hahaha... I love E.V.E.N.T! Name it! Wedding? Party? Anything that involved beautiful decoration, mesti I la org pertama yg teruja!

Why? Sebab I'm in love with those beautiful decoration especially yg related with fresh flowers! the cutie2 thingy sampailah yg extra the boom!

Dulu, masa nak kawin, setiap hari pegi keja, I akan duduk depan komputer and cari mana2 ideas yg boleh I praktikkan dlm my wedding.. from the cake, the outfit, the decoration and mcm2 lagilah! the best things is, kadang2 sehari suntuk tak buat keja apa.. lepak2 goyang kaki cari ideas!

Till I dah kawin, I'm so happy that my wedding berjalan lancar spt apa yg I nak, of course. Just imagine, I was so in love, with square silver plated dulang (dulang ala2 Pak Abu tue kan) and I bought the dulang tanpa berfikir panjang! You know how much it cost me? Each dulang is RM280. Dan silalah darabkan dengan 11! Hahaha.. See? Gigihkan? And so many things from the small one yg org tak boleh nampak sampailah yg sepenting2 benda dlm wedding I!


Dulang yg sampai tidur pun termimpi2 (on that time la..)



Tgklah.. road signage pun I nak decorate cantik2. time nie mmg giler gedix. Hahaha... Cost signage nie is RM8 per signage tau! Just imagine.. Ish ish.. (kalau skrg, jgn harap la nak bt cenggini ya)


But, dalam yg banyak benda2 gedix yg I buat, nie yg paling menarik minat org! Wedding cheque! The real cheque, I bawak time nak gi nikah jer.. Untuk dipra-tontonkan kepada umum, I letak nie coz takut cheque tu hilang kan.. Everyone said, "Creative idea u.." Hehehhe..


And my hantaran cake.. ideas from handbouquet diterjemahkan menjadi kek.. But, skrg nie I tgk ramai dah yg buat.. Maybe, I'm the lucky one sbb 'pakai' kek nie dulu.. hahaha.. pakai ker?


Dan banyak lagilah benda mengarut... But, I rasa satisfied benda yg I planned utk majlis sehari seumur hidup nie, berjalan lancar! I'm, so detailed dengan benda2 mcm nie..

Mmm, dan membawa ke skrg, after rancang majlis aqiqah Qaira, now I'm busy planning for

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Qaira's 1st birthday bash!

Haha.. even lagi 6 bulan dr skrg, i dah tahu dah plan dah nak buat theme apa, color apa, baju apa, food apa, birthday cake apa and banyak lagilah! Takke nie pun gedix jugak? Hahaha

18 comments:

nieda said...

wah..memang meletup...tak sabar nak tgk qaira 1st birthday bash mesti lagi superb..

Mrs. Amie said...

Nieda : Haha.. takdelah superb mana pun.. tapi i tak sabar sbb bday pertama anak I nanti.. insyaallah...

sabrina.h said...

amie wedding cheque tue pun i bt mcm tue hehe...cuma design & color je lain..ye lar x kn nk bwk ke hulu hilir real cek kan,kot2 cicir nnti...

wahhh da planning utk birthday qaira..best...

Mrs. Amie said...

Sabrina.h : really? Yup, I saw someone did the same things.. bestkan? sbb sume org bawak wedding cheque.. kita tunjuk yg tipu2 punya.. hahaha

Mummy Zara Sofea said...

cnfirm best qaira nye bday party nti...msti mamanye buat grand n cntik2....

wina said...

wah..mesti meletops jugak bday qaira nanti

me x secreative u la beb so buat simple² je janji buat haha!

eh, x gedix ok..function kite, duit kite & anak kite kan?? mestilah gedix to the max :-)

Nariko said...

wow.. 6 months down the road.. yes.. start planning. mesti besh! maklumlah 1st princess mesti buat besar2an. hihi..

Lisa said...

so cantik lar what you did..mmg sesuai u into the wedding business taklah terperap idea gedix gedix you tu heheheheh.. i like gedix gedix thingy ;p

[ Hanie ] said...

wahh..seumua pun pink! I loike. Baru tau pasal cek u amie buat mcm tuu..mmg tak terpikir pon dek org lain! ;)

haa...6 month to go. Byk mase nak godek & pikir hihi. sure gempak la nnt buat persediaan2 awal ni kan ;)

LiAnA said...

wahhh baguss.. sgt creative hot mommy ni :D

Anita, Mummy Adzryl said...

heeee... i dpt bayangkan camne birthday party qaira nnt! hikk. btw, i pun dok sebok kumpul duit utk birthday adzryl.. tp my husband soh pilih. either nak buat birthday party OR gi vacation just the 3 of us! wahhh. so kene fikir nak mana satu. hikk. apa2 pun, looking fwd for qaira's birthday bash! ecehhh.. mcm dijemput jer! hahaha.

take care babe! :P

JMR said...

cantik giler..dan kreatif..suka nengok nih...

p!nkerton said...

wah, cantek2 semuanya.. rajin & creative amie ni. bday qaira nnt pon sure gempak punye ni hehe..

CuppyCakeMommy said...

amie,klu i nak u jd befday prty planner for mia nanti boleh tak u bg i quotation..
budget tak besar..so so je...
email me k ysalli@yahoo.com

Mrs. Amie said...

Mummy Zara Sofea : I tak rancang pun nk bt grand2.. i nak bt yg cute2! hahaha

Wina : i like the cutie2 things la Wina.. so, harus ada! haha

Nariko : Takdelah babe besar2an... but element yg kena ada, the cutie2 things tu la.. hihi

Lisa : thanks Lisa.. i like the gedix2 things to the max!!

Hanie : hahaha..awal kan? cam org nak kawen jer.. hik hik

Liana : thanks dear!

Anita : babe, minta dua2 skali la.. gi holiday + bday party! hahaha.. oh, of course la.. blogger baby sume i nak jemput..hihi

JMR : thank u bro!

pinkerton : tak gempaklah.. biasa2 jer..tq!

Cuppycakemommy : Ha? yer ker? ok siti..i dah e-mail u.. hahaha.. bt bday party Mia bum bum...i blh jer follow budget u. :)

Misbehave said...

im sure bday party qaira meletopsss nanti! :)

m@Ri@ said...

wah pasti meletup birthday qaira nnt..looking forward..

Mrs. Kown said...

mari mari!

i've started mine.

obviously pasai mak pak eksaited nak tumpang kek anak sekali. kata anak beranak bday sederet. mak pak kompem dah berkurun lama tak ada bday party. hehehehhe