Tak Boleh Tahan Daahhhhh!
Thursday, January 28, 2010

I rasa I memang tak boleh tahan dah! Argggghhhh! Kesabaran I maybe sampai sini jer la! Mcm mana nih! Everytime I nak lupakan pasti tak boleh. Ok fne. Kalau I tak ingat takpe. Tapi kalau I ternampak, jantung terus laje gedebuk gedebak! Hahha.. sabar jer la! I dah malas nak ckp dengan my hasben. I tahu mesti dia tak bagi punya. Paling habis pun dia akan cakap, baik dia beli 2nd hand motor kapcai terus.. boleh bawak Qaira jalan2... Hahah.. Motiifffff?????? Kalau camtu, I pun boleh cakap, baik beli handbag 1... hihi.. tapi takpe.. I tak nak menjawab!



Mama, mama kenapa nih? Asal gedebuk gedebak? Qaira tak faham la.. Yg Qaira faham, geget2 dengan masuk jari dlm mulut... Yummmyyyyy!

My lil Qaira,

Mmm, camna Qaira nak faham. Nie hal org dewasa. Hal mama and abah. Abah yg tak paham2.. Atau sengaja buat tak paham! Sekarang nie Mama mcm org bercinta jer.. Tidur tak lena.. Makan tak lalu (oppss.. makan lalu jer...hihihi). kejap2 rasa resah. Semuanya pasal nihhhhhhh!

*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*



Hihihi... Makk aiii.. kenapalah ada org yg sgt intelligent pegi design stroller mcm nih! Eeeeee.. kehendak utk mendapatkan stroller nie melebihi gadjet2 intelligence dengan designer2 handbag yg tak seberapa tuh! hahaha.. (wah, handbag semua dah tak jadi seberapa gara2 Stokke Xplory nih!)




Dah 2 kali dah I mentioned kat my husband nih! Last sekali i janji tak nak ungkit lagi... Tapi, tapi! merah itu E.V.I.L... sebab tue tak boleh lupa.. maybe kalau Stokke tak buat color Merah, I tak kisah sgt! but, KENAPAKAH?????? Mmmm, lagi kan.. ish ish.. over I nie.. rasa mcm mari mengumpul duit nak beli STOKKE.. heheh.. wajib!!!!!!!!!!!!!  Camna nak hilangkan perasaan sebegini? I bukan kaya raya.. nak keluarkan 3K mcm berkira jer kalau bukan duit sdiri.. (klau duit hasben takpela.. tak rasa rugi sgt... hehehe...) I dah cuba melupakannya... sedaya upaya.....





But........ But.............




Bila I tgk ada jer org pakai (even jarang jumpa org nak pakai nih) hati i terus dup dap dup dap..  hahaha...



Tapi nie versi minah salleh yg pakai la..

So? How? Hihihihi...

Alamatnya, memang kena lupakanlah.. Oh! Qaira, maybe Mama simpan jer wishlist nie utk ur bro or sis ek.. Cian Qaira tak dapat pakai Stokke!


Mama, kita let go jerla Peg perego nie kalau Mama rasa dup dap dup dap.. Qaira pun nak stokkkeee! :)

Agagagaga... GOOD POINT Qaira!

p/s - pasni nak mimpi Stokke!

32 comments:

fashieeza said...

hihik.. mama qaira ni best la!!

AmyMizzunderstood said...

qaira..layankan je la mama ko ni...letih dah mama ika tengok dia...hadess

Anita, Mummy Adzryl said...

OMG babe! i x cite kt u lg ek? few weeks back, i terjumpa org guna Stokke 2 kali dlm 1 weekend!! 1st jumpa kat Pyramid. 2nd jumpa kat The Curve!! yg paling teruja sbb both couples yg guna pun adalah MALAY okehhh! waaaaa... i usha dari jauh jer. cun giler Stokke dorang tu!! best2... kalo u beli, sila roger okehh! nak touch & feel rasa tolak Stokke u.. nak beli, x mampu... kihkihkih... :D

p.s. next baby, i confirm dah nak beli CHICCO. ntah nape i sukaaaa sgt brand tu tp masa Adzryl x kesampaian lg nak beli. huuuu. :P

Cahaya Kekasih said...

huhu...mmg style ar.....cun..cun...

tapi mmg cam rasa sayang le kalau 3k kuar utk beli tu....tu cam kalau baby baring je senang la bawak....abis kalau baby x dok diam cam qaira ni? adeh.....

sis....i think u should labur 3k tu kat benda lain...hehe....wat asb for qaira pun lagi untung rasanye...huu....or beli yg leh pakai lama...means qaira da besar pun die still leh guna...

tdo basuh kaki ..jgn lupa tu..hahha...kang mimpi lak >_o

Mrs. Amie said...

Fashieeza : Best dlm mimpi jer.. hehehe

Amy : Org kawin gi blog org kawin.. nie mak2 punya blog... best tau.. rasa bestnya mcm rasa best ko nak pakai baju rizman ruzaini nnt.. ekekeke..

Anita : hahaha.. BELIII? nnt Abah Qaira pengsan.. jgn kata feel & touch Knitt.. sebelah mata pun belum tentu blh pandang klu Aril ada..hahah.. mm, nape nak beli CHICCO time Adzryl aritu?

Mrs. Amie said...

Cahaya Kekasih : Aunty Cahaya..ish ish.. ASB, ASB la.. uhuk uhuk.. stokke, stokke la.. siap ko ek.. tunggu ada anak.. kak amie nak tgk perbelanjaan ko nanti... hahaha

::Ida:: said...

Sangat stylo okehhh... tapi kalau baby girl okla.. kalau baby boy.. boleh ke look dat hawt? :D

[ Hanie ] said...

hahaha ingatkan ape la amie ni. hanie yg jd tak tertu arah jgk ni :P ehhh tapi warnanya & designnye mmg mengancam! adoiiii

lisa said...

hihi mmg cun stokke nih!! nasib baik i tak mimpikan stokke i just mimpikan quinny buzz jek murah sket from stokke kakakka (padahal baru beli stroller)..but nak buat camner mimpi jelahhh..tapi kalo next baby asben i tiba jadik millionaire bleh ah kot!! gagaga (mimpi lagi!!) org dah ada baby nih cam suka mimpi jek keja kekekek ;p

AIRA HANIZA said...

Dear, stokke mmg cun tp klu u baca review dia ni dari segi safety tak bagus...Dia tak sekukuh mcm stroller 4 tayar yg lain...Kalau budak dah besar skit, nak2 yg tak reti duk diam, lagi la bahaya.. Senang terbalik..Same goes with stroller 3 tyre...Peg Perego still top ranking dari segi safety and tahan lasa/lama...

Mrs. Amie said...

Ida : O, o! sape kata ada baby boy cannot look hotttt babeh! nope nope.. u can! believe it!

Hanie : hik hik.. tq hanie.. mmglah mengancam!

Lisa : kita mestilah suka bermimpi.. agar mimpi boleh jadi kenyataan! agagaga... lisa, yes yes.. we collect stroller pulak after this instead of Cd jer.. hihi

Aira : Haha.. yes, that I know babe.. mmglah 3 tyres tak sekukuh 4 tyres... but doesnt matter arhhh.. as long as look gojes.. hik hik.. lg pun 3 tyres kan senang nak menyelit2... haha..

Huda said...

3k?mak aih mmg x mampu..tengok je la :) sis, klu la ade org nk bg 3k gedebuk cam tu je kan..mesti best kan :)

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

nice but lebih sesuai for newborn till 4months kot.kalau dah leh duduk n hyper,mmg xbest ar.hahah.takpe mimpi je.

Cahaya Kekasih said...

hahahhaha...xyah tunggu ade anak...anak sdara kenteng sorang tu pun macam2 nak dbuat....masuk sekolah cina la..kelas ballet la....order je kat ayah die...huhu...pening ayah die ikut plan makcik2 n mak tok ni...

tapi 3k...huhu..tak kot beli camtu...baik beli painting...heheh...

xtau ar plak kalau dapat suami jutawan kan....ape la sgt 3k :P

Mrs. Amie said...

Huda : Weeee.. kalau org bagi 3k, i pejam mata jer amik.. hehehe..

Steph : nope Steph.. till 3yrs for seat option.. and for the carrycot till 6mths jer la.. dreaming kan...hihi

HaninFarshid said...

hik! hik!cute entry..me love....

yups...stokke memang gojes...pujuk je ur hubby....insyaAllah lama2 dier mesti cair ;)

i memang suka stokke...tapi biler fikir2..my hubby selalu takde...i lagi suka stroller yg ringan and senang lipat..and i pun malas kuar without him ;)

lagipun alasan my hubby senang je...kalau beli stokke..nak letak mana..keta both of us memang tak muat...hahahah!

qaira cayang...buat muka cute kat daddy..insyaAllah daddy cair..i know qaira mesti comel biler duduk dlm stokker ;)

muahx to cutie qaira..

AIRA HANIZA said...

Aiyohh mak tak sanggup la nk berstylo tp safety nye kurengg... Hehehe...Tp mmg pun Stokke ni cun!!!...Lupa nk citer td...Hari tu masa i g spore tu la i nmpk budak tegolek from stokke...Budak tuh sibuk nk berdiri, mak dia tgh tgk2 baju, sekali amik kau, bedebuk jatuh...

Mrs. Amie said...

Hanin : Pujuk? Mmm, tak payahlah.. malas.. sbb dia bt muka 10sen balik kat I nanti.. hihi.. eh yer kan babe.. sbb stokke bukan lightweight.. mmg kalau takde tenaga laki, mls la.. hahah.. aunty Hanin, aunty Hanin.. Aunty Hanin nie comel sbb suka jer cakap Qaira cutie.. thanks!

Aira : Ayoyo.. babe, stokke nie safety sbb rangka dia diperbuat dr high profile aluminium types and polymer plastics..yg produced to the same standards and qualities used in motor vehicle and airplane production.. lagipun ia adalah ergonomic design.. stable.. pasal budak tue, every stroller ada seat belt kan.. sbb tue kena pasang seat belt selalu.. haha.. i dah kaji.. i dah pegi tgk serta test..(Stokke nie kena bayar i buat iklan nih).. hihi.. More u can refer here:

http://www.stokke-stroller.com/en-my/stokke-xplory-stroller/features-functions-and-benefits.aspx

Mrs Zamzuri said...

serious cun! bila la i nak preggy nih... rasa cam nak mtk kat hubby i 1 jek nnt kalo ada rezeki i dpt anak..

Mrs. Amie said...

Mrs Zamzuri : Haaaa.. cepatlah.. bestnya kalau u ada baby!! mintak 2,3 pun boleh.. tukar2 colour! cantikkan!

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

wahhhhhh cun babe! beli beli..stylo habis kalo mummy tolak qaira naik stokkkeeee..

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

babe u know, dulu u letak gojes red coat, last2 i yg beli tuk rania.. kali ni???? haaa.. tadaaaaa dapat ke ek i nak bli strollerrr ni...red mmg memukau okey!!! kena bodek lebih nihhh..

Mrs. Amie said...

Ummi rania : Hahaha.. beli ker? nnt nak kira bajet sat...

U beli the red coat? hahaha..agaknya sebab i tulis dlm blog, coat tue terus naik harga ek! cisss.. i tak beli pun.. sbb tak tahu nak pakai mana.. bodek jgn tak bodek!

senioritasara said...

mummy...tgk blog mummyameer.blogspot....ehehhee...me like too..tp me so small cannot angkat hehehhee

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

tu ler la pasal tetiba bila i email dia nak beli, dia cakap naik harga sbb terpaksa restock..blablabla...whatever la kan..

babe, stroller ni ada taks kat mesia.. i dah macam berkenan!!!! tapi... sayang duit tak eyh?

CuppyCakeMommy said...

i benci tau..everytime masuk blog u..musti i yang meleleh ayak liuq..menci

Mrs. Amie said...

Senioritasara : thanks for da info dear!

Ummi Rania : of course ada jual kat sini..can c heck out at mothercare.. babe, u have more money, y not? ur money, ur interest.. no one can interfere! hahaha

Cuppycakemoney : Hihihi.. kita sama2 meleleh ayak liuq la dear... huhu

Mrs. Kown said...

kena spesis big frame macam adam, nangis saya kalau beli jenih nih. melekat karang tokleh kuor. hihihih.

kategori anak saya tu, pliko p3 tu adalah terbaik. boleh terlentang senang lenang dalam tu kan. hehehehhe.

wina said...

agree with siti..amie ni selalu buat mommies lain terliur hahaha!

~Eila @ Along~ said...

amie, if i ade baby pun..sanggup berhabis duit tuk die..and handbag akan jatuh rank no 2..hehehe

fififlafla said...

Hey its me mya!
This is super hot sexxy wheel!
I said- go get it girl!
Agreed that handbag goes to rank2!

Hehhehe

KONG said...

Comella Qairanye headband. ( Qaira pun comel pki headband tuh. Beli kat mana eh???