Weekends & Qaira dah berkhatan you all!
Monday, January 25, 2010

Semalam, another blogger gathering organized by Lina at Secret Recipe, Subang Parade. Weee.. we're really had fun together with mommies, babies and daddies.. But, myself tak dapat join lama sbb ada hal lain.. uhuk uhuk.. but, anyway.. thanks to Lina for the invitation..



This is Lina. the organizer.. hik hik... nice to meet u Lina even tak dapat sembang lama pun.. uhuk uhuk.. perhaps next time kita boleh chit chat lama sket.. sbb keadaan Qaira yg tak berapa nak mengizinkan..




mommies and babies.. Lina, Aleesya good girl jer.. angkat dari tido tak nangis pun.. kalau Qaira, jgn haraplah!!! Mesti dah mengamuk! huhuhu



Tgk Kyra and Mia.. mentang2 both of them dah expert in crawling,ha apa lagi... meja pun jadilah... hahaha.. Nia, Qaira, Adzryl, Harriz tukang tgk jer la yer.. Aleesya.. sleeping beauty...



Tgk both of them.. Mia yg bum bum and Kyra yg sweetie.. Oh Siti, muka Mia nie sgt unique ok!




Me and Anita..




I posing sorang2.. hehehe...






Baby talk between Adzryl

and.........



Harriz!




baby talk between Qaira

and



Mia.........




'Husband and wife' talk.. hahahaha




'Men' talk.. jgn marah ha.. just jokinggg... hahaha

Ok, dialog hanya rekaan semata2.. takde kena mengena dengan yg hidup mahupun yg dah takde.. huhuhu..

To Lea, Siti and Lina.. this is the 1st time i jumpa u all.. hope to see u guys again in future.. nak jumpa sgt2.. sbb yesterday tak sempat sembang lama pun!!!!!!! uhuk uhuk..

To Anita, Sue and Hanin, hihi.. u all pun sama.. happy dapat jumpa lagi.. nnt ketemu di lain hari ya! oh ya Anita,, sorry babe.. kita pun tak dpt sembang ttg mission kita tue kan.. ym ok! or kat PD nanti... hehehe...

To my lovely husband, thanks bawak me and Qaira jalan2.. hehehe.. next week gi PD pulak wokeh!

To all of u yg baca nie, Qaira dah berkhatan! Yeay! last Saturday we brought her to Pusat Rawatan Az-zahrah.. on that day, paed takde.. so, doc biasa jer.. but Alhamdulillah, everythings berjalan dengan lancar.. both of us (husband and I), siap nyorok ya.. hahaha.. dua2 pun tak sampai hati nak tgk Qaira... (teruk kan mama dengan Abah Qaira?). Masa tgh sunat tue, Qaira nangis sket jer.. tapi I tetap tak sampai hati tgk dia nangis.. sian anak mama.. Then doc tue ckp "First time parents ya?". ish ish.. nampak sgt nak perli Mama and Abah Qaira.. hahaha.. sorry, no pix.. sbb I dah terlalu risau sampai semua tu pun tak ingat! hahah

But, after sunat tue kan, Qaira ok jer.. siap gelak2 lagi.. balik rumah and pee pee pun tak de apa.. So, Alhamdulillah... ok la.. cuma dia bad mood jer sepanjang Saturday n Sunday tue.. maybe pedih sket2 kot...


12 comments:

Lea Shmea said...

nice meeting u too kak amie! u r one hot mommy! nanti bila2 bole borak lama2 sikit since lea pun kena balik awal. :(

btw, klakar la dialog2 rekaan tu. hehehe.

HaninFarshid said...

hahaha! cute lah those dialogues..love it :)

seronok jumpa u babe :) nanti kiter jumpa lagi,k...boleh borak betul2 ;)

yeay!! qaira budak bijak and strong girl!! go go qaira...

Mummy Zara Sofea said...

nksgat2 join u all, tp xksmpaian...huhu...trip to PD pun xdpt join...hopefully, pas nie dpt join...

CuppyCakeMommy said...

tulh amie..i pun tak puas sembang ngan u..tapi semalam mmg qaira takde mood sangat kan..Mia nampak unik mb sbb rambut dia tebal kut..haha..guna jari pun boleh..ekekek
nanti kita jumpa lagi k..

wina said...

haha..pandailah mama Qaira tulis dialog!

Anita, Mummy Adzryl said...

suka suka sukaaa! di mana qaira, di situ ada adzryl.. and the other way around! hahahaha.. woopss! :P btw, suka sukaaa.. jumpa lagi this weekend ya? mwahs qaira! dah jadik anak dara dah ni sbb dah bersunat! hikk. :P :))

Mrs. Amie said...

Lea : Hahaha.. ok dear.. nnt jumpa lagi tau! pasni nak kena kasi Qaira tido dulu.. klu tak, cranky jer mcm hari tue..

Hanin : thanks hanin.. ok dear.. mesti jumpa lagi nih!

Mummy Zara Sofea : hihi.. babe.. i pun nak sangat jumpa u.. pasni hope u can join jugak!

Cuppycakemommy : kan Siti? sorry sorry.. tak berkesempatan nak sembang lama ek..

Wina : hihihi... klu ada Kira lagi best!

Anita : hahaha... betul3x... malu la aunty Anita... Qaira dah cunattt!

Dong & Dia said...

Eheh...Azra pon ada blouse yang sama....hehehe....tapi dia pakai gedobos sket...jap lagi i letak dalam blog I ye..

AIRA HANIZA said...

ala....Rugi nye i tak dapat join... Buat lah lagi...Kali ni i confirm join...Tp kena buat sabtu...Ahad i ada class...Ngehehe

Mrs. Amie said...

Dong & Dia : mm, nice blouse rite? hihi.. Qaira's first blouse..

Aira : Nnt nak buat lagi.. nnt kita roger2 ok!

Lina said...

cute catchy captions.. yup, see u again next time ya...

m@Ri@ said...

nk join gk nk bw aqil..;)