Anak Dara Saya Yg Umurnya sudah 6 bulan & Our weekend!
Monday, January 18, 2010

Anak dara I skrg nie, wah... nakal tak ingat ok! Skrg dia pandai explore mcm2..Yg kita tak pernah ajar pun dia dah tahu buat.. Paling tak boleh tahan, bila org ckp dgn dia, dia buat selamba jer sambil buat mulut tweety dia n menyembur2 semua air liur.. Sabar jerla..

Kalau makan yg tak sedap, dia tutup bibir dia rapat2 make sure apa yg I suap, mmg takkan masuk dlm mulut dia. Kalau termasuk pun, dia kemam then keuarkan balik. Pandainyaaa! Hahah.. Geram ok!

Skrg, dia dah mula naikkan punggung and tangan dia yg dah kuat buat aksi ala2 merangkak. Tapi tak gerak pun. Hanya punggung n tangan tue, berhayun2 jer.. Hahaha... kelakar! Paling pandai, gaya mengesot ke depan n belakang dgn jayanya tanpa ada ragu2. Kiranya 360 darjah boleh pusing n laju pulak tuh! Hahaha..


Sessi kena buli lagi dgn Abah dia..


Elok2 Qaira tgh study dengan Mama, Abah serkup lagi dgn blanket froggie Qaira.. hihihi.. Tapi dia sket pun tak endah and continue study..

Then, skrg perangai baru lagi, tak nak duduk dah dalam car seat dia.. Kalau dia borink, siap angkat2 punggung tergeliat2 badan dia nak bangun dr car seat tue... pandai tau... Then, kalau nak tidur dlm keta, tak mainlah sandar2.. Nak duduk tegak.. Until jadi mcm nie..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Dah mengantuk sgt nie... tapi bila org suruh sandar, mengamuk! Ok fine.. I biar jer..


Sampai jadi mcm nie. Tidur sambil duduk tanpa mahu bersandar! Notttyyyy sgt2!


And bila org bagi makan, dia rampas sudu tuh pastu geget2... Kalau suap pun sama... geget la sudu tue smpai dia puas hati!



Qaira's 1st outing yg tak mandi! Terpaksa langgar tradisi sbb time nie kat Slim River..attended 1 of our family's wedding... nak tak nak, terpaksalah tak mandi dulu sbb Mama, Abah and all families, tgh lapar nak cari makan.. hihi


And... aha, my husband punya celebration tue, hampeh semua tak jadi except for shopping yg berjaya memuaskan hati semua pihak... hihihi... But, semalam we went to here!

Cuba teka? Thanks Hanin sbb introduce tempat nie.. Food was ok ok jer.. but the surroundings, weee... i like.. we went there together with my family.. for double celebration! Hubby & my youngr bro, Rizuan's for their birthday celebration! Mmm, unfortunately, parking kat atas dah full when we arrived! Guess what? i tolak stroller Qaira sampai tertonggeng2 due to tempat makan yg atas melangit nih! gigih nak pegi jugak!

15 comments:

Huda said...

dh noughty yer :) xpe sis, biar dia explore smua tu :)

faRhaNa said...

lor..cian kena tolak stroller..hu hu hu...nape xmintak kt guard tu nk drop sis ngan baby kt atas tuh..klu nk mkn situ mmg hazab je nk mendaki..ha ha ha

Misbehave said...

oloh cian kena tolak stroller sampai atas..

kat mana tu? kt bukit ampang tu ke?nak tau jugakkkkkkkkkk!

AIRA HANIZA said...

Kat look out point..Mmg payah skit kalau bawak baby...Nak2 kalau makan kat panorama restaurant tuh...Nk kena nak tangga plak..

Mawar misswateva said...

sumpah cute!ngn mate bulat die tuuu..=)

Mrs. Amie said...

Huda : hahha.. yuppp

Farhana : tue la kan.. excited sgt n tak pernah pegi.. mana nak tahu! cissss

Misbehave : Ha ah.. kat ampang tue ler..

Aira : I makan kat Haven jer,, tak sanggup!

Mawar misswateva : Dia pakai contact lens Mawar..agagaga

koklie's said...

lebey kurang rania jgk nk tido duduk hehehe ;p

~ SueHarriz ~ said...

eeieee katne tuuu..bestnyeee!! tell me! =) hahaa

Lina said...

comel okey, tido terduduk.. notti!

wina said...

qaira dah besar la beb!

aritu jumpa kat paddington cam kecik je lagi dia hehe

wina said...

owh lupa nk wish happy 6 months old Qaira dear :-)

Mrs. Amie said...

Koklie : Degil koklie.. tahan nie dia tak nak sandar.. rela tido camtuh!

Sue : look out point kat Ampang..

Lina : mmg notti! susah nak ckp..

Wina : Masa kat Paddington tue 3 bulan lebih.. skrg dah 6 bulan! hahaha... thanks aunty Wina!

Anita, Mummy Adzryl said...

yaa tau kt mana. kt lookout point. tp food atas tu biasa2 je kan babe? tp view mmg marvelous laa. hehehe. :)

HaninFarshid said...

hihi...yups!! i gi sana untuk tgk view...romantic...and the view marvellous..and my hubby suka makanan arab dier..selalunya i pergi berdua only with him :)

happy birthday to him:) beruntung dier dpt wife macam u,dear :)

HaninFarshid said...

oh! lupa....happy 6 months qaira cutie :)