Lingerie anyone?
Friday, January 8, 2010

Fresh topic for friday morning! Lingerie anyone?

I bet every women semua ada lingerie. Don't say to me 'No'. It's natural!

Cutie bra!

Why lingerie? I think, utk all women, if we get the right bra, the rest will just fall into place! Yes, it's true! Dengan hanya starts with just one sexy set, we're feeling great for the rest of the day! Tak kisahlah wether u are a B cup or a G cup. Right? Besar ke kecik ker, everyone ada saiz tersendiri and guess what? We should be proud dengan aset yg kita ada!

This is our aset!

Like me, I'm into D cup! Dun be surprise. Sometimes, kalau kita tgk, most of the people, tak nak mengaku size cup masing-masing. They tried to denied and tipu diri sendiri. Untuk apa?

Contohlah, 1 case nie. This happened during I beli bra and berlaku infront of me. This lady badan ala-ala montok gitu. Same goes with her boobs! Lebih kurang mcm nie la conversation dia;

Sales Person : U nak size n cup apa?

Lady voluptuous : Cup B. Size 36.

Sales Person : U pakai cup B ker? i rasa bukanlah. I ukur.

Lady voluptuous : I memang pakai cup B. Takpelah tak payah ukur. (From her face, I tahu dia malu nak ukur)

Sales Person : U kalau nak pilih bra, kena pakai cup yg betul. Nanti tak masuk semua, tak cantik wooo... (ish, laser plak mulut nyonya sales person nie.. but, its good la kan..)

Then, dia amik pita pengukur, and selamba ukur boobs that lady.

Sales Person : Ayoo.. u mana boleh pakai cup B. U kena pakai cup E looo.. U punya size ha, bukan 36 tau. 40. Mana boleh pakai 36...

Lady voluptous : (muka merah2 dah) Tapi I selalu pakai 36B. Takkanlah 40E?

Nak gelebeh mcm nie ker? I tak naaaakkkk ok!

Seeeee? Boleh dikatakan most of the women mmg takkan mengaku size bra dorang. For me, kenapa nak malu? Siapa yg kisah even u pakai 48 G pun kan! Yg penting u feel comfortable. Bagi I la, if kita dapat size sebenar ukuran bra kita, beli jer ikut size. Kita akan rasa lebih selesa, confident. Rasa lebih sexy! yes, that happen to me! I suka bila I pakai bra, betul2 masuk 'semua'. The corect size for my body! I feel sexy! confident! Semua la.. Even org lain bukan tahu I pakai bra baru pun except my husband la.. hihihi

Ok, ada 1 lagi kes that happened to my fren during university time dulu... Dia ni, badan besar jugakla. Lepas tu, kalau jalan dengan dia, sekejap2 tarik bra.. sekejap2 tarik bra. kadang2, I tgk dia, I pun rimas. Lagilah malu kan kalau tarik bra and betulkan bra depan org ramai. So, I cakap dengan dia;

Me : Ko nie suka sgt tarik bra. Ko tak selesa ker apa nie? Depan2 org pulak tue..

Fren : Aku tak selesalah. Bra aku nie, suka sgt naik2.. Tak nak dok diam.

Me : Dah berapa lama ko pakai bra nie?

Fren : Bra yg aku pakai nie, almost 2 years kot..

Cantikkan kalau pakai bra yg betul!

Seeeeeeeee???????? 2 tahun ok tak tukar bra! Memangla.. mestilah bra tue pun ala2 loose dah tali dia.. My God! So, i pun cakap dengan dia, better belilah baru. At least bra tukarlah setahun sekali, kan? ish ish... Then dia cakap, Bazirlah... boleh guna lagi..

Mmm, actually this is not the matter of bazir ker haper ker. Ni pasal keselesaan.

"Finding the right size bra is often a trouble for many women; estimates are that about 80% of women wear the wrong size bra. This is not healthy for your breasts - especially if the breasts are in a too tight bra.

Let your breasts have free time from bras daily - it's best to spend more than 12 hours of your day bra-free. This will help the lymph flow inside your breasts. And when choosing a bra, try to get yourself fitted by a professional."

Taken from here



How to find your right size bra? More info, u can refer here.

See the difference? Only u know best for your body!


Ok, kalau nak feeling ala model tak kisahlah.. Asalkan pakai the right size!

So, take this as an education entry ok! i bukan nak malukan sesiapa. But ini pun peringatan for my self. Sometimes yg selalu hadapi nie, org yg cutting bra dia agak besar. Perhaps malu kot gantung bra besar kat ampai... hahha.. Dun worry babe.. We should know ourself better. Sayangi body sendiri.. Kalau nak boobs nampak cantik and tak gelebeh, find a perfect size for urself ok!

Till now,
xoxo

All images : Google

12 comments:

Zezzatty said...

goood one babehhh!

wuvvvv u!

wina said...

rajinlah u beb bg info macam ni selalu..sukeee!

I xde pape prob pasal bra ni sebab I jujur ngan salesperson...kdg² tu kalau dorang bg size kecik I sendiri cakap 'eh ni keciklah, saya punya besar woooo' haha!

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

kinda silly kalau perempuan tak tau psl bra2 ni.well,im proud with my boobs.huge n firm propotional to my volup body even dah ade anak. :) Well,do i sound so proud?YES I AM.So jangan malu with ur boobs even your bobbs sekecil 36(bidang)A(cup boobs).Thanks for sharing.

Lea Shmea said...

hehe this entry is really good for all ladies and myself! our asset mmg penting. so kena jaga dgn baik especially for mothers. :)

[ Hanie ] said...

wow, entri best! hehehe
btul tu, kadang2 ade org yg malu nak tau saiz sebnar dorang. w'pun pd zahirnya,amatla lain dr saiz yg dorang pakai. Aehhe, feel sexy? auwwww, ayat2 last tu i suke ;)

Mrs. Amie said...

Zezatty : thanks babe..

Wina : hahaha.. yup..we should proud dgn boobs kita...hihihi

Stephanie : Jgn kata takde Steph.. ada yg tak tahu.. no doubt! we need to be proud with our asset.. so kena sayang selalu! hihi

Lea Shmea : Yup, true... jgn sbb kita breastfeeding baby, pastu dah tak nak jaga.. nope!

Hanie : Tue la kan.. malu sbb besar atau terlalu kecik! be into reality.. like me! yes, i'm fat! i still proud! yup, i got huge boobs..i'm still proud jugak.. haha

Misbehave said...

gud info yang!!

dat reminds me to 'renew' hehehe.

Azatulsheeda Azman said...

huhu..i also proud wif my boobss...huhu...

sian nye minah tue...she should b proud wif her assett...

ade org i tgk menggeleber je boobs die, msti salah pilih bra...

Anita, Mummy Adzryl said...

hahaha! good info, babe! meh i nak tambah sket.. pada big boobs mcm kita2 nih (ohh i nye mmg BIG melampau! haha!).... i just found a new BRA shop yg jual nice & big size bras... weeeee! i baru rembat 2 bras kat sana. puas ati. xyah gi M&S or Debenhams for big size bras.. kt situ pun ada.. haaa.. kat mana?

Nama Kedai: Bed of Roses
Location: Subang Parade

sooo sila serang beli your bra kat sana! i dah rembat dah masa SALE hari tu! hihihi. :)

p.s. nursing bra mmg menggelebehkan boobs. now i beralih pakai wired ones dah sbb si tecik dah start makan. dulu elak pakai wired sbb takot sekat susu. now alhamdulillah okay. so mantapkan balik boobs!! yayy! :)

HaninFarshid said...

good info babe...hahaha!!

i memang slalu shoping new bra biler my hubby nak balik...hahahah!! time tu br nak rasa sexy :p

a clap to u...bravo!bravo!

m@Ri@ said...

good info esp for me..heheh..mmg maria segan skit esp bila beli srg2..huhu..

Mrs. Amie said...

Misbehave : huh, go buy the sexiest one! hahaha

Azatulsheeda : better paai yg support la kan..

Anita : Thanks 4 da info knit! I nak gi tgk jugak nnt!

hanin : time tue la nak rasa sexy pun kan? hahaha

maria : tak payahlah malu la Maria.. it's natural things!