Any idea? Which restaurant yg best?
Tuesday, January 12, 2010

I guess u all semua mesti suka makan kan? Like me! hihi..

U all boleh suggest tak any restaurant yg food dia sedap... yummy, delicious dan yg sewaktu dengannya...

My husband will turns 28 this Friday! I thought of giving him a delicious yummy makan2... ( I hope dia tak baca blog I this week sbb dia sgt busy skrg..hahaha)

So, I'm not going to have a fine dining.. just a simple one. Sebab asyik fine dining jer mcm bosan! tak boleh nak gelak kuat2... hahaha... tapi u all suggest la any restaurant yg mmg makanan dia terhebat! kalau seafood lagi best!

I've no idea dah.. niat di hati nak bawa restaurant yg both of us tak pernah pegi.. so need your help to suggest anything la.. I tahu mommies semua nie kaki makan n kaki merayap kan? huhuhu.. mesti tahu tempat2 yg best!

So, any ideas anyone?

20 comments:

wina said...

im sure hanin can help u on this one hehe

me x berapa rajin la bab jalan² cari makan ni :-)

HaninFarshid said...

hahaha..i ada banyak idea...i and hubby memang suka makan...u pilih ler mana u nak :P

japanese buffet- TENJI kat mont kiara
http://www.tenji.com.my/

restaurants yang cantik- tamarind hill,tamarind spring and mandi-mandi and il Tempio....(satu tempat..makan lain2...and satu company)
website:http://www.tamarindrestaurants.com/

korean buffet (main masak2)- Seoul Garden (kat Pantai and IOI mall)

malay restaurants-rebung,bangsar

seafood- Bangsar seafood garden(tpt cantik..makan sedap)...and lala chong(biasa2 je tpt dier but seafood memang sedap)

western- chilli's, TGIF and tony romas :)


mexican- las caritas


hehehe....u go to the website semua and pilih mana best...

good luck in finding the best restaurant for him..mesti terharu ur hubby ;)

my hubby birthday lak next month..huhu! hope dapat celebrate it with him...

take care babe

AIRA HANIZA said...

Yer btolll, Hanin sure leh tolong... Hubby suka mkn apa Amie?... Gi makan kat menara KL.. Sedapp, view pun cantik... Klu i suka g buffet..Tak kira lah kat mana2...Byk pilihan, mkn smpai pecah perut..Ngehehehe

Lisa said...

for seafood you bleh gi lala chong kat ara damansara .. dia halal and mmg ramai malay yg mkn sana..seafood dia mmg yummyyyyyy and harga berpatutan..kira cam pilihan yg bijak lar tu kakakaka

HaLuSiNaSi said...

baru smlm mkn kat restoran cina muslim seksyen 9 shah alam.. sedap jugak la pada i.. hehe..

Mrs. Amie said...

Wina : i terlebih rajin smpai tak tahu tempat dah..

Hanin : See? Wina is right! thanks Hanin.. babe, Lala chong tue even yg biasa2 jer tempat dia, tapi food dia marvelous! especially salted egg fried crab! gojes sedap! (gojes ker?)

Aira : Thanks Aira.. boleh dipertimbangkan!

Lisa : i've been there last 2 weeks.. tue mmg favorite place kitorang! sedapkan!

Halusinasi : thanks 4 ur suggestion!

Anita, Mummy Adzryl said...

i n husband suka gak jalan2 cari makan. tp u nak makan seafood yerrr. hmmmm. hari tu during our anniversary, kitorg makan lobsters... best wooo. nama tempat? the lobsters man. heh! lain2 tempat, nnt i fikir lg... nak siap2 gi keje ni. ttyl ok babe. :)

Lina said...

i suka makan seafood kat bagan lalang. restaurant ujung sekali atas pangkin. mmg x fancy pon that restaurant, but sgt yummylicious! ms pregnant ari tu mkn smpai nak pecah perot.. hehehe.. it's hubby & my choice if nak gi mkn seafood.

~Eila @ Along~ said...

amie,
kalo nak senang..p johnny's je..hehe kalo suke steamboat la..

ielya said...

kalau nak makan seafood, i selalunya pegi muara ikan bakar kat tg harapan, port klang. or u gak bole try pegi restoran nelayan titiwangsa, jangan amik buffet, amik yang ala carte. lagi satu tempat yang i suka pegi restoran chiangmai kat sg buloh.

Mrs Zamzuri said...

1. Victoria station! makan atas ketapi!

2. tamarind springs.

3. tenji jugak bagus.

4. atau masak sendiri! hahhaha...

[ Hanie ] said...

hah, entri ni sgt membantu i juge..my hubby birthday pun next week je huuu, 1st time nak sambut birthday as husband and wife...

hanie yg blur tatau nak sambut mcm mane, surprise party ke..mkn2 berdua aje ke. HUwagh, blur. ingat nk post kad blog mintak idea, tp laki i slalu dok bace blog tu hee :D

AIRA HANIZA said...

Kalau tak pun pi mkn kat William...Taman Mayang tuh...Dioa gerai buruk jer tp food dia maveles gila...Ckp jer u nk mkn apa, smua ada...

Mrs. Amie said...

Anita : Wow, interesting! best best

Lina : Yup, i've been there! Yg bestnya, murah giler kan? hahaha.. thanks babe

Eila " Johny's tue mcm sebelah rumah jer.. hari2 boleh makan.. hihihi

Ielya : Ok, semua restaurant tue biasa pegi.. hihihi... thanks ielya!

Mrs Zamzuri : Kita nak ngedate la.. masak sdiri nnt bila nak mkn Qaira kacau.. hahaha.. but, anyhow thanks yer.. good suggestion!

Hanie : ha, take note cpt

Aira : Babe, jgnlah gerai plak kan.. biarlah ambiance dia sesuai utk i sembang2... nie bunyi keta lalu lalang nnt.. hahaha.. thanks babe!

Misbehave said...

i suka makan spaghetti meatballs kt laundry curve.

sedap giler n portion sgt banyak leh makan 4 orang. siap dpt roti free for appetizer.hehe.

tempat pon sempoi :)

HaninFarshid said...

yups...betul ckp aira..william best...kedai adik dier pun best..seri murni ss2...

more restaurants..

restoran ibunda (bukit bintang)....restoran seri melaka (amcorp mall and TTDI)...restoran kunang-kunang....bora ombak...restoran tasik indah,shah alam (seafood by the shah alam lake)..Jogoya Japanese Buffet(starhill)..restoran tupai2..

huhu! byk lagi...tak teringat..teringat ni biler talk on the fon with farshid...dier ckp apa dier teringin nak mkn biler balik....haha!

HaninFarshid said...

i nak tambah lagi satu...sigh! i bagi u pening rite? tu lah biler my hubby cuti...so jalan2 cari makan ler....thats the only time nak dating puas2....camna tak bulat...hahahah!

kalau nak makan sambil tgk view cantik... pergi Look Out Point Ampang....ada 4/5 restaurants atas tu...;)


masuk their website:http://www.lookoutpoint.com.my/

AIRA HANIZA said...

Ha'ah la hanin tenji, look out point, Jogoya, smua tu pun bestt kan!!!... Aghhh, ni yg buat i nk ajak hubby pegi...Bora Ombak, tupai2, kunang tu smua food kureng skit lah...William jugak yag mantops!!!!!...heheheh

Mummy Zara Sofea said...

klau i suke Delicious @Jln Tun Razak...mne2 Delicious sama je, tp kt Jln Tun Razak paling best....

~ SueHarriz ~ said...

seafud k. selangor, ada kunang2 waktu mlam, romantik..tp xleh bwk qaira la nt u all sedap makan, nyamuk lak sedap makan qaira. kuii