Uniques baby thingy
Saturday, January 16, 2010

Hi peeps,

How weird baby stuff yg u all ada? I bet most mommies mesti suka weird2 thingy.. tapi sejauh mana "PELIK" tue depend on your interest la.. Tapi if terlalu weird sgt pun, ada ke org nak pakai kan? Hihihi.. I've found several items that for me, are really COOL! Kalau senang nak dpt kat KL nie, dah lama I rembat some of the items la.. hihihi... i like :)

Cute kan? The tie-dye baby socks.. cantik.. colourful. Pakai with any colors of baju pun boleh.. Tak payah tukar2.. hihihi

taaaddaaa.. baby costume! comel jer jd caterpillar! Serius, kalau ada kat sini, I grab dulu. Cannot imagine rupa Qaira kalau pakai costume nie.. hahaha.. lagi kalau dia dah boleh merangkak, boleh tgk her butts goyang kiri kanan... poink poink!


"Mamaroo" baby bouncer.. Cool la ..simple n nice. The only bouncer that can move up and down, and side to side.. Also comes with 5 unique motions shown in a LCD display yg senang digunakan!


Unique baby stroller! Invented on 1959 if I'm not mistaken.. Dah tak ingat mana I dapat this pix. Mcm mesin pemotong rumput pun ada jugak. Look very classy! Ala2 lambretta kan?


Tadaaa... cute drying rack! Inspired by grass! Boleh camtu? Very sleek and fashionable.. I like!


Stylish baby carrying! That they called it. Very futuristic, modern look of course! nampak mcm vacuum cleaner.. agaknya the design inspired dr vacuum cleaner la kot.. ada main door kat depan tue utk to put the baby in or take him out. Of course ada ruang udara ok! Nie kalau qaira yg pakai, I guess mmg membazir la beli. Duduk dlm stroller pun dia tak nak, apatah lagi ruang sempit mcm nie.. Hahaha... Oh! Yang bestnya about this carrier, ada auto diaper feature. Bila baby poo poo, it gently flush away baby waste. Senang!



Baby walker! Amacam? dare to use this for your baby? Hahaha... I tak berani wokeh. nanti belum apa2, dah tercucuk! Sape nak jawab?



And.... items yg paling I suka! Kalau ada jual nie, wajib I org pertama yg beli. Self heating baby bottle! Ha, tak payah masak air. Bancuh jer.. hihi.. Able to heat the milk up to 37 degrees in just four minutes! So senangla.. kalau jalan2, tak payah nak risau susu sejuk ker apa ker... Uuu,, sgt teruja!



And another cutie bottles! stainless steel! BPA free, PVC free!


And, last but not least, blink blink pacifier! Qaira kalau pakai nie, kalah artis Hollywood u all! Paris Hilton in making! (but of course with more IQ than her..) hahaha

Source & Images : Here, here, here, here, here, here, here,
here,

9 comments:

Zezzatty said...

omg,lawa nye botol susu tuuuuuuuu~!

Mummy Zara Sofea said...

i like the paCIfier...cute gle..tp ade chan zara telan diamond2 tue..blink2x..

~ SueHarriz ~ said...

waaa..i dun want the walker!! hahaaa..ganazzz..silap2 kalo dia angin dgn mama, dia attack mama dengan walker tu, mampoos!! hahaa...but the paci is cute. sgt gegerl.. =p

Lea Shmea said...

wow i love the bling2 paci! cute!

m@Ri@ said...

wah..berkenan lah dgn brg2 ni..uniq pelik n cantik..;)

Queenin Murni said...

stainless steel baby bottle tu menarik.. tapi, susah la nak budget oz's dia. :P

FrH said...

antara smua of course laa i pn pilih bself heating baby bottle tu jugak .. sgt berguna. hehe.

baby walker tu mcm sesuai utk anak genster jek .. hahahaha.

costume tu mmg sweet ;)

hahaha pacifier tu mmg glam abis laa! sesuai utk Qaira! tp hadzim xpakai pacifier .. xdapek laa nak glam gak hehe.

Misbehave said...

i pon suka self heating bottle tu. :)

walker tu no no no. hehe.

Memey Anuar said...

amie, semua adalah cool sgt. kecuali walker yg mcm dangerous je? haha

pelik2 tul. yg paaaling best adalah self-warmed bottle tu. bahagia nya hidup hiks