To make a good dish for Qaira, we need a good blender la :-) And of course home-made food!
Tuesday, January 19, 2010

Haha, title tak boleh blah kan? Mesti ada org cakap; "Ala, anak saya pakai lesung batu jer buat porridge, tak kecoh pun?" hihihi.. (ada ek org buat porridge pakai lesung batu..huhuhu)

Ok, last weekend barulah ada kesempatan nak beli blender for Qaira. And guess what? I've found a good blender (at least for me) and the price is much way cheaper than the one that I showed in my previos entry..

And the blender goes to....hihihi

*

*

*

*

Jeng jeng jeng

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Tadaaaaaa!



A cute mini blender from Philips.

Bila dah jalan2 cari blender, at last we found this. Even pada permulaan nak beli yg Philips Avent tue kan. Which is the one mini blender for buat baby food tue. Last2 tak jadi sebab jumpa yg nie. Blender nie sebenarnya SAMA dengan yg Philips Avent tue. Cumanya bila dah letak nama Avent kat depan tue, the price terus naik. Lets overview the product!

Brand : Philips
Type : Mini blender HR 2860/55
It contains, (220 watt) comes with 400ml mini jar (comel ok), and 2 beakers with lid (so senang nak simpan puree pun)
Price : RM138

And below, the new product from Avent Philips. Actually product nie baru jer masuk Malaysia.. on January 2010! Actually inspired from the mini blender, but blender nie dah di commercial kan menjadi....


Philips AVENT Solid Feeding Starter Set

The size is similar with mini blender.

Brand : Philips AVENT
Type : SCF 860
Contains 6 x VIA cups with lids, 2 x weaning spoon and 1 x recipe booklet (extra items compared to mini blender)
Price : RM199

And the combined steamer and blender, of course la function dia lagi menarik! How does it works?


You put your chopped up food in the steamer, insert water in the water compartment and when the water is all used up the unit will turn itself off.

Then, you flip over the container part of it, insert it back into the base and press just one button to blend it! Senang kan! And yg nie mmglah best... But due to budget constraint, I beli jerla mini blender tue since pakai pun takde la lama mana pun nanti.. hihihi

Price : RM399

So, which one is yours?

Andddddd............



Malas nak blend puree? Banyak sgt keja sampai asyik beli baby food yg dalam jar or tin? tahu tak banyak bahan pengawet? That is why, home made is better than beli kat luar kan? tapi kalau dah malas sgt, mmg lah kena beli... I have found solution for our baby! Yeay!

Kalau u all dah malas sgt nak memblend pelbagai, u can drop at 1 restaurant yg menyediakan baby puree food! Interesting kan? Manalah nak jumpa org jual puree baby yg takde bahan pengawet? Plus u all boleh makan sekali kat restaurant tue....

It's from........






Gourmet Goo Babyfood!



Kat mana u all boleh dapat baby food nie?




DISH DELI



Sambil u all makan2, boleh order baby food jugak! best kan? Try la!


Image : google

9 comments:

wina said...

I pun beli blender baru tuk kira's food tp brand cap ayam je hehehe

eh cam best je baby food restaurant tue..harus try!

Mrs. Amie said...

Tak kisahlah blend apa.. janji home-made! yeay!

harus try Wina..!

Huda said...

huda pakai blender biase2 je nak blend bubur husna :)

tp now blend kasar2 sikit..

::Ida:: said...

I saw the philips blend at jusco. sangat cute! tapi hariz baru 3 months. lagi 3 months kot baru nak beli :P

Lisa said...

waaaa dear i pun tengah pikir nak beli the exact blender like the one u beli..if not dah beli dah last week my hubby lar suruh tunggu pulak.. lelaki always think this kind of thing not important huhuhu

Misbehave said...

selamat memblend.hehehe.

ARIBA said...

bestnya...nak jugak!!!!

HaninFarshid said...

wee...mesti qaira happy...mommy dier nak bagi dier makan best2...happy blend and memasak ;)

p!nkerton said...

wah menarik!